3 de jul. 2011

INTERCESSIÓ PER L'ALLIBERAMENT DE GILAD SHALIT

INTERCESSIÓ PER L'ALLIBERAMENT DE GILAD SHALIT

CINC ANYS DEL SEGREST DE SHALIT
Gilad Shalit va ser segrestat l'any 2006 per tres grups terroristes de Gaza que col•laboraven en una incursió terrorista en territori israelià a través d'un túnel. Dos soldats israelians van ser assassinats i uns altres tres van resultar ferits, entre ells Shalit. L'última prova de vida que es té de Shalit és un vídeo de l'any 2009. La Creu Roja ha intentat reiteradament que Hamàs permeti a Shalit contactar amb la seva família segons la legislació internacional i que els permetin visitar-lo. Hamàs es nega. El que proposa la Creu Roja és l'aplicació de la legislació internacional en matèria de presoners de guerra, però Hamàs no és un exèrcit, és una organització terrorista islàmica, i Shalit no és un presoner de guerra, és un hostatge en mans d'un grup terrorista.

SARKOZY NO ABANDONARÀ SHALIT
El president de la República francesa, Nicolas Sarkozy ha enviat una carta a la família de Gilad Shalit per dir-los que França no abandonarà a la seva sort al seu fill. Recordem que Shalit és ciutadà tant israelià i com francès, per tant, el govern francès es preocupa per ell. Recordem que en altres casos de segrest de ciutadans francesos el govern gal ha actuat, algunes vegades militarment, per alliberar els seus ciutadans, encara que no sempre amb èxit. Sarkozy ha escrit que "des del teu segrest, m'he pres la qüestió de forma personal per a fer tot el possible per tornar-te a la teva família". "He repetit aquest compromís quan vaig reunir-me amb el teu pare al Palau de l'Eliseu el 10 de juny i ho repeteixo ara: França no t'abandonarà a la teva sort i continuarà actuant, junt amb altres organismes, inclosos aquells en el món àrab, per a què aquest injustificat patiment arribi a la seva fi". Sarkozy exigeix a Hamàs que alliberi Shalit. "És hora que aquells responsables de la teva detenció prenguin la decisió i posen fi a la teva intolerable i atroç reclusió". "No puc acceptar que se't prohibeixi la simple comunicació amb els teus familiars i rebre missatges d'ells a canvi, com si un simple intercanvi de missatges fos un senyal de debilitat per part dels que et retenen". Segurament la por dels segrestadors és que si permeten que es comuniqui pugui ser localitzat i s'organitzi una missió per alliberar-lo.
Els pares van participar en una cadena humana per demanar al govern israelià que autoritzi un intercanvi de presoners amb Hamàs. Bé, el problema és que Hamàs demanava que Israel alliberés 1400 membres de la seva organització, i en altres moments ha demanat altres xifres. El risc és que si veuen que intercanviar presoners en proporció d'un israelià per 1500 terroristes d'Hamàs surt a compte poden dedicar-se a segrestar israelians per anar treient de la garjola a tots els seus coreligionaris.

ALEMANYA, INTERCEDEIX SENSE EXIT PER ALLIBERAR SHALIT
Un mitjancer alemany va aconseguir que Israel acceptés signar la seva proposta per alliberar Shalit però Hamàs no. Aquest acord implicaria l'alliberament de centenars de terroristes de Hamàs però Hamàs s'ha negat a signar, segons el mitjancer alemany Siebert "lamentablement, fins ara, Hamàs no ha acceptat la proposta" i Hamàs acusava Netanyahu de mentir quan va afirmar que aquest acord significava alliberar centenars de terroristes d'Hamàs detinguts a presons israelianes a canvi de Shalit. A que juga Hamàs?. De moment amb la vida de Shalit i amb la seva família.

INTERCESIÓN POR LA LIBERACIÓN DE GILAD SHALIT

CINCO AÑOS DEL SECUESTRO DE SHALIT
Gilad Shalit fue secuestrado en 2006 por tres grupos terroristas de Gaza que colaboraban en una incursión terrorista en territorio israelí a través de un túnel. Dos soldados israelíes fueron asesinados y otros tres resultaron heridos, entre ellos Shalit. La última prueba de vida que se tiene de Shalit es un vídeo del año 2009. La Cruz Roja ha intentado reiteradamente que Hamás permita a Shalit contactar con su familia según la legislación internacional y que les permitan visitarlo. Hamás se niega. Lo que propone la Cruz Roja es la aplicación de la legislación internacional en materia de prisioneros de guerra, pero Hamás no es un ejército, es una organización terrorista islámica, y Shalit no es un prisionero de guerra, es un hospedaje en manos de un grupo terrorista.

SARKOZY NO ABANDONARÀ SHALIT
El presidente de la República francesa, Nicolas Sarkozy ha enviado una carta a la familia de Gilad Shalit para decirles que Francia no abandonará a su suerte a su hijo. Recordemos que Shalit es ciudadano tanto israelí como francés, por lo tanto, el gobierno francés se preocupa por él. Recordemos que en otros casos de secuestro de ciudadanos franceses el gobierno galo ha actuado, algunas veces militarmente, para liberar a sus ciudadanos, aunque no siempre con éxito. Sarkozy ha escrito que "desde tu secuestro, me he tomado la cuestión de forma personal para hacer todo lo posible para volver a tu familia". "He repetido este compromiso cuando reunirme con tu padre en el Palacio del Eliseo el 10 de junio y lo repito ahora: Francia no abandonará a tu suerte y continuará actuante, junto con otros organismos, incluidos aquellos en el mundo árabe, para que este injustificado sufrimiento llegue a su fin ". Sarkozy exige a Hamás que libere Shalit. "Es hora de que aquellos responsables de tu detención tomen la decisión y ponen fin a tu intolerable y atroz reclusión". "No puedo aceptar que se te prohíba la simple comunicación con tus familiares y recibir mensajes de ellos a cambio, como si un simple intercambio de mensajes fuera una señal de debilidad por parte de los que te retienen". Seguramente el miedo de los secuestradores es que si permiten que se comunique pueda ser localizado y se organice una misión para liberarlo.
Los padres participaron en una cadena humana para pedir al gobierno israelí que autorice un intercambio de prisioneros con Hamás. Bueno, el problema es que Hamás pedía que Israel liberara 1400 miembros de su organización, y en otros momentos ha pedido otras cifras. El riesgo es que si ven que intercambiar prisioneros en proporción de un israelí por 1500 terroristas de Hamás sale a cuenta pueden dedicarse a secuestrar israelíes para ir sacando de la cárcel a todos sus correligionarios.

ALEMANIA, INTERCEDE SIN ÉXITO PARA LIBERAR SHALIT
Un mediador alemán consiguió que Israel aceptara firmar su propuesta para liberar a Shalit pero Hamás no. Este acuerdo implicaría la liberación de cientos de terroristas de Hamás pero Hamás se ha negado a firmar, según el mediador alemán Siebert "lamentablemente, hasta ahora, Hamás no ha aceptado la propuesta" y Hamás acusaba Netanyahu de mentir cuando afirmó que este acuerdo significaba liberar cientos de terroristas de Hamás detenidos en cárceles israelíes a cambio de Shalit. ¿A que juega Hamás?. De momento con la vida de Shalit y con su familia.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Bastante tiempo lleva el soldado israelí francés Shalit prisionero de Hamas. He leido que su padre está molesto con Netanyahu por la negación de intercambiar a su hijo por prisioneros palestinos. Dicen también que ha hecho algunos contactos con al esposa de un ingeniero palestino prisionero para ver la posibilidad de que sea intercambiado por su hijo. Pero al parecer no existe esa posibilidad.

Jaume C. i B. ha dit...

Entiendo la posición tanto de la familia de Shalit como de Netanyahu. Shalit ya hace cinco años que está en manos de los terroristas de Hamás y parece que las negociaciones no avanzan.
Netanyahu lo que no quiere hacer es tener que liberar a 1400 terroristas a cambio del soldado Shalit, esto podría impulsar a los terroristas palestinos a secuestrar ciudadanos israelíes. Por otra parte parece que los secuestradores de Shalit no son claros, cada vez exigen una cifra diferente de terroristas liberados.