1 de jul. 2011

Independència factible

Independència factibleL'independentisme és un sentiment que segueix creixent a Catalunya, aquesta opció ja no és una cosa de quatre peluts eixelebrats embolicats en una estelada per molt que els diaris de la capital de l'Imperi s'entossudeixin a pensar que així és. Tampoc és un tabú pels catalans, és un tema del que se'n parla des de fa temps sense por, més aviat tot el contrari, la independència ja és vista com una opció factible i desitjable.

Segons l'enquesta que el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) si se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya el SI seria l'opció majoritària.

SI... 42,9%

NO... 28,2%

Abstenció... 23,3%

Indecisos... 4,4%

De la independència ja no parlen els peluts eixelebrats embolicats en una estelada, ara en parlen senyors que manegen estadístiques, que han estudiat en aquestes famoses escoles de negocis tan reconegudes, i que no donarien suport a una idea sinó creguessin que la independència és beneficiosa per a Catalunya.

Desitjar la independència ja no és un desig, és una necessitat, si Catalunya vol sobreviure ha d'independitzar-se d'Espanya, per sobreviure culturalment però també econòmicament.


Independencia factible


El independentismo es un sentimiento que sigue creciendo en Cataluña, esta opción ya no es una cosa de cuatro peludos alocados envueltos en una estrellada por mucho que los diarios de la capital del Imperio se empeñen en pensar que así es. Tampoco es un tabú para los catalanes, es un tema del que se habla desde hace tiempo sin miedo, más bien todo lo contrario, la independencia ya es vista como una opción factible y deseable.

Según la encuesta que el Centro de Estudios de Opinión (CEO) si se celebrara un referéndum sobre la independencia de Cataluña el SI sería la opción mayoritaria.

SI ... 42,9%

NO ... 28,2%

Abstención ... 23,3%

Indecisos ... 4,4%

De la independencia ya no hablan los peludos alocados envueltos en una estelada, ahora hablan señores que manejan estadísticas, que han estudiado en estas famosas escuelas de negocios tan reconocidas, y que no apoyarían una idea sino creyeran que la independencia es beneficiosa para en Cataluña.

Desear la independencia ya no es un deseo, es una necesidad, si Cataluña quiere sobrevivir debe independizarse de España, para sobrevivir culturalmente pero también económicamente.

4 comentaris:

Patric ha dit...

Cierto, hay bastantes Si, pero si a los No, sumas los indecisos y las abstenciones, el Si es minoría.

Jaume C. i B. ha dit...

A efectos de decidir algo cuentan solo los SI y los NO.
Igual que en unas elecciones nadie puede atribuirse los votos en blanco, nulos o la abstención, al final lo que cuenta son los votos emitidos. Pero siguiendo tu razonamiento a los indecisos habría que repartirlos a partes iguales entre los SI y los NO, al fin y al cabo no se deciden, ¿Porqué sumarlos a los NO y no a los SI?.

pena ha dit...

Amb els mateixos polítics corruptes al poder?

Jaume C. i B. ha dit...

Crec que són dos temes diferents el de la independència i el de la corrupció política. Assolir la independència és ara ja una necessitat que en altres articles he exposat i argumentat.
Evidentment s'ha de fer fora de la política als polítics corruptes però seria injust considerar que tots estan podrits.
Renegar o maleïr als polítics i acusar-los a tots de corrupció és injust i fal·laç, i no és a Catalunya on tenim els polítics més corruptes, almenys aquí han anat saltant de la poltrona a la banqueta dels tribunals, Catalunya no és ni molt menys València on el govern està format per imputats en diversos casos de corrupció començant pel president.