2 de jul. 2011

Detinguda la banda del cànon digital

Detinguda la banda del cànon digital



La Guàrdia Civil ha detingut a Madrid la "perillosíssima" banda del cànon digital, també coneguda com a SGAE. Les forces de l'ordre van procedir a la detenció de Teddy Bautista, cap de la banda, i 8 persones més, a més del registre del cau de la banda, la seu de la SGAE, i dels domicilis dels detinguts a la recerca de proves contra aquests saltejadors de camins que exigien el pagament del cànon digital a llei armada a tot aquell que adquirís qualsevol dispositiu d'emmagatzemament. El registre del cau de la banda va durar 9 hores.
Coneguts també per assaltar perruqueries i altres establiments comercials i exigir el pagament de quantitats predeterminades per escoltar la ràdio, convidar-se sols a casaments i després d'atipar-se com a lladres de tot el que se servís durant el banquet exigir el pagament de l'impost revolucionari -- cànon de la SGAE - segons la música escoltada durant la celebració, ha estat la voracitat recaptatòria de la banda del cànon digital la que els ha fet caure en desgràcia. Tot i que Teddy Bautista i la seva camarilla actuaven emparats en una llei la seva voracitat recaptatòria ha aixecat sospites que allà passava alguna cosa rara. S'acusa a Bautista i la seva banda de frau.
L'origen d'aquesta operació policial està en la denúncia presentada per l'Associació d'Usuaris d'Internet, l'Associació Espanyola de Petites i Mitjanes Empreses d'Informàtica i Noves Tecnologies, i l'Associació Espanyola de Víctimes del Canon que acusen a Teddy Bautista i la seva camarilla de desviament de fons de la SGAE cap a societats satèl•lits i filials de la SGAE. Els detinguts són: Teddy Bautista, president de la SGAE, Enrique Loras, director general de la SGAE, Ricardo Azcoaga, director financer, José Luís Rodríguez Neri, director general de la SDAE, María Antonia García, dóna de Rodríguez Neri, Elena Vázquez, cunyada de Rodríguez Neri. Els tres últims detinguts no pertanyien a la SGAE sinó a la consultora Microgénesis, una societat instrumental que facturava a la SGAE i a l'Institut Cervantes, Elena García Pombo, Celedonio Martín i el director d'aquesta societat instrumental Rafael Ramos.













Detenida la banda del canon digital
La Guardia Civil ha detenido en Madrid la "peligrosísima" parte del canon digital, también conocida como SGAE. Las fuerzas del orden procedieron a la detención de Teddy Bautista, jefe de la banda, y 8 personas más, además del registro de la madriguera de la banda, la sede de la SGAE, y los domicilios de los detenidos en busca de pruebas contra estos salteadores de caminos que exigían el pago del canon digital en ley armada a todo aquel que adquiriese cualquier dispositivo de almacenamiento. El registro de la madriguera de la banda duró 9 horas.
Conocidos también por asaltar peluquerías y otros establecimientos comerciales y exigir el pago de cantidades predeterminadas para escuchar la radio, invitar solos bodas y después de hartarse como ladrones de todo lo que se sirviera durante el banquete exigir el pago de el impuesto revolucionario - canon de la SGAE - según la música escuchada durante la celebración, ha sido la voracidad recaudatoria de la banda del canon digital la que les ha hecho caer en desgracia. Aunque Teddy Bautista y su camarilla actuaban amparados en una ley su voracidad recaudatoria ha levantado sospechas de que allí pasaba algo raro. Se acusa a Bautista y su banda de fraude.
El origen de esta operación policial está en la denuncia presentada por la Asociación de Usuarios de Internet, la Asociación Española de Pequeñas y Medianas Empresas de Informática y Nuevas Tecnologías, y la Asociación Española de Víctimas del Canon que acusan a Teddy Bautista y su camarilla de desvío de fondos de la SGAE hacia sociedades satélites y filiales de la SGAE. Los detenidos son: Teddy Bautista, presidente de la SGAE, Enrique Loras, director general de la SGAE, Ricardo Azcoaga, director financiero, José Luis Rodríguez Neri, director general de la SDAE, María Antonia García, da de Rodríguez Neri, Elena Vázquez, cuñada de Rodríguez Neri. Los tres últimos detenidos no pertenecían a la SGAE sino a la consultora Microgénesis, una sociedad instrumental que facturaba a la SGAE y al Instituto Cervantes, Elena García Pombo, Celedonio Martín y el director de esta sociedad instrumental Rafael Ramos.