20 de jul. 2011

Encara cuegen els atemptats contra l'Ambaixada d'Israel i l'AMIA (II)

Encara cuegen els atemptats contra l'Ambaixada d'Israel i l'AMIA (II)

El mes de març vaig escriure l'article titulat “Encara cuegen els atemptats contra l'Ambaixada d'Israel i l'AMIA”.
Els jueus argentins demanen aclarir l'atemptat contra l'AMIA

La Comunitat jueva de l'Argentina a demanat a la presidenta de la República Argentina Cristina Fernández que s'aclareixi l'atemptat que va patir la Mutual Israelita Argentina, AMIA, que fa 17 anys va patir un atemptat terrorista en què van morir 85 persones i moltes més van resultar ferides. El president de l'AMIA, Guillermo Borger va dir a la presidenta Fernández: "Senyora presidenta, agraïm la seva presència, però no és suficient. Necessitem justícia immediatament".

Borger va criticar la visita que el ministre iranià de Defensa Ahmad Vahidi va realitzar a Bolívia, Vahidi és un dels sospitosos d'haver perpetrat l'atemptat, està reclamat per la Justícia argentina i està a les llistes de recerca i captura de la Interpol, però es passejava per Bolívia participant en actes oficials i reunions amb membres del govern bolivià i el presient Morales.

Evo Morales ha demanat disculpes arran de les queixes del govern argentí i de les protestes de la comunitat jueva argentina per la presència d'un pròfug de la Justícia.

A més de Vahidi, altres membres de la cèl•lula terrorista que va cometre els atemptats a l'Argentina són membres del govern iranià: L'exministre iranià d'Informació Alí Fallahijan, l'exassessor governamental Mohsen Rezai, l'ex-agregat de l'ambaixada d'Iran a Buenos Aires Moshen Rabbani, l'exfuncionari diplomàtic Ahmad Resa Ashgari i el libanés Imad Fayez Mughniyah, tots a la llista d'Interpol.

Borger acusa a Morales de “prémer la mà de Vahidi, tenyida de la sang de 85 persones” i no s'ho creu que Morales no sapigués qui era Vahidi.

Burstein va criticar el coqueteig d'Evo Morales amb el règim iranià, el president del qual “és – segons Burstein – el nou Hitler” que vol exterminar els jueus. El representant dels familiars de les víctimes de l'atemptat va acusar l'expresident argentí Carlos Menem d'”encobrir l'atemptat” i criticà l'intendent de Buenos Aires “d'haver donat l'esquena als familiars de les víctimes quan van anar a demanar-li ajuda”.

El règim iranià "disposat a dialogar" sobre l'atemptat

El règim iranià ha anunciat que "està disposat a dialogar" sobre l'atemptat conta l'AMIA, lamenta, el règim iranià, que després de 17 anys “no s'hagi descobert encara als culpables”. Quin cinisme.

"La República Islàmica d'Iran està preparada per a establir un diàleg constructiu i col•laborar amb Argentina per a aclarir en el marc de la Llei els fets reals". Recordem que alguns membres del govern iranià estan a la llista de la Interpol. Iran podria començar entregant aquests individus a la Justícia. Però llavors el comunicat entra en el terreny del cinisme més pur quan diu que les investigacions de la Justícia argentina van entrar en un “joc polític” i van anar per un “camí erroni”. En part té raó però aquests tripijocs polítics van afavorir als terroristes iranians perquè el govern argentí estava més interessat en unes bones relacions amb el règim iranià que en l'aclariment de l'autoria de l'atemptat i en jutjar als autors materials ara ocupant càrrecs al govern i l'Estat iranià, el mateix Estat que va finançar els atemptats i que la connivència d'alguns poders a l'Argentina va permetre que 17 anys després encara estiguin els dos atemptats contra l'AMIA i contra l'Ambaixada d'Israel a Buenos Aires estiguin sense aclarir. El règim iranià continua marejant la perdiu i rient-se de les víctimes d'aquells dos atemptats que va finançar i perpetrar negant-se a entregar els autors materials dels atemptats en les llistes de recerca i captura de la Interpol.







Aunque colean los atentados contra la Embajada de Israel y la AMIA (II)


Los judíos argentinos piden aclarar el atentado contra la AMIA

La Comunidad judía de Argentina a pedido a la presidenta de la República Argentina Cristina Fernández que se aclare el atentado que sufrió la Mutual Israelita Argentina, AMIA, que hace 17 años sufrió un atentado terrorista en el que murieron 85 personas y muchas más resultaron heridas. El presidente de la AMIA, Guillermo Borger dijo la presidenta Fernández: "Señora Presidenta, agradecemos su presencia, pero no es suficiente. Necesitamos justicia inmediatamente".

Borger criticó la visita que el ministro iraní de Defensa Ahmad Vahidi realizó en Bolivia, Vahidi es uno de los sospechosos de haber perpetrado el atentado, está reclamado por la Justicia argentina y está en las listas de búsqueda y captura de la Interpol,pero se paseaba por Bolivia participando en actos oficiales y reuniones con miembros del gobierno boliviano y el presión Morales.

Evo Morales ha pedido disculpas a raíz de las quejas del gobierno argentino y de las protestas de la comunidad judía argentina por la presencia de un prófugo de la Justicia.

Además de Vahidi, otros miembros de la célula terrorista que cometió los atentados en Argentina son miembros del gobierno iraní: El ex ministro iraní de Información Alí Fallahijan, el ex asesor gubernamental Mohsen Rezai, el ex-agregado de la embajada de Irán en Buenos Aires Mosher Rabbani, el ex funcionario diplomático Ahmad Reza Ashgari y el libanés Imad Fayez Mughniyah, todos en la lista de Interpol.

Borger acusa a Morales de "pulsar la mano de Vahidi, teñida de la sangre de 85 personas" y no se lo cree que Morales no supiera quién era Vahidi.

Burstein criticó el coqueteo de Evo Morales con el régimen iraní, cuyo presidente "es - según Burstein - el nuevo Hitler" que quiere exterminar a los judíos. El representante de los familiares de las víctimas del atentado acusó al ex presidente argentino Carlos Menem de "encubrir el atentado" y criticó el intendente de Buenos Aires "de haber dado la espalda a los familiares de las víctimas cuando ir a pedirle ayuda ".

El régimen iraní "dispuesto a dialogar" sobre el atentado

El régimen iraní ha anunciado que "está dispuesto a dialogar" sobre el atentado cuenta la AMIA, lamenta, el régimen iraní, que después de 17 años "no se haya descubierto aún a los culpables". Qué cinismo.

"La República Islámica de Irán está preparada para establecer un diálogo constructivo y colaborar con Argentina para aclarar en el marco de la Ley los hechos reales". Recordemos que algunos miembros del gobierno iraní están en la lista de la Interpol. Irán podría comenzar entregando estos individuos a la Justicia. Pero entonces el comunicado entra en el terreno del cinismo más puro cuando dice que las investigaciones de la Justicia argentina entraron en un "juego político" y fueron por un "camino erróneo". En parte tiene razón pero estos tejemanejes políticos favorecieron a los terroristas iraníes para que el gobierno argentino estaba más interesado en unas buenas relaciones con el régimen iraní que en el esclarecimiento de la autoría del atentado y al juzgar a los autores materiales ahora ocupando cargos el gobierno y el Estado iraní, el mismo Estado que financió los atentados y que la connivencia de algunos poderes en Argentina permitió que 17 años después todavía estén los dos atentados contra la AMIA y contra la Embajada de Israel en Buenos Aires estén sin aclarar. El régimen iraní continúa mareando la perdiz y riéndose de las víctimas de esos dos atentados que financió y perpetró negándose a entregar los autores materiales de los atentados en las listas de búsqueda y captura de la Interpol.