7 de jul. 2015

I ARA EL PARLAMENT EUROPEU VOL PROHIBIR LES FOTOS D’EDIFICIS I MONUMENTS


I ARA EL PARLAMENT EUROPEU VOL PROHIBIR LES FOTOS D’EDIFICIS I MONUMENTS

 

 

Comencem per la notícia: El Parlament Europeu vol eliminar la “Llibertat de panorama”. Això implicarà, si s’aprova, que no es podran publicar a la xarxa (Instagram, Panoramio, Flickr, etc) fotografies (i suposo que tampoc vídeos (Vimeo, YouTube, etc)) d’edificis, escultures i monuments sense demanar autorització a l’arquitecte o l’escultor. És a dir, si el Parlament Europeu aprova aquesta llei abans de fer una foto amb el vostre smartphone – telèfon mòbil intel·ligent - al Palau Sant Jordi haureu de trucar a l’ArataIsozaki, i si li voleu fer una foto a l’antena de comunicacions situada a poca distància, haureude trucar a Santiago Calatrava per demanar permís. El Parlament Europeu acabarà legislant per que haguem de demanar permís fins i tot per cagar.

Les decisions del Parlament Europeu són cada dia més absurdes, fa dos anys van prohibir les setrilleres als restaurants, segons ells, vetllaven per nosaltres, si més no, que els restaurants posessin un oli de qualitat, com si no hi hagués oli envasat de baixa qualitat.

Ara s’hi posen amb la principal diversió del moment, dels turistes i de milions d’aficionats a la fotografia, fer fotos d’edificis i monuments (també les autofotos, el mal gust d’algunes autofotos hauria de ser considerat delicte) i penjar-les a la xarxa.

Es veu que a Europa no hi ha cap problema greu, a parer de ses senyories europees. I després es pregunten els polítics quina és la raó de l’augment de l’euroescepticisme.

Us recomano llegir la petició ¡Salvemos la Libertad deFotografía en Europa! al Parlament Europeu i signar-la.