7 de nov. 2010

Terrorisme variat

Terrorisme variat
Turquia

A Turquia un terrorista turc s’immola a Istanbul causant danys materials i ferides de diversa gravetat a 32 persones, les autoritats turques van atribuir l’atemptat al PKK (Partit dels Treballadors del Kurdistan) però el PKK nega tenir res a veure, ha sigut el TAK (Falcons per la Llibertat al Kurdistan), una escissió del PKK qui s’ha atribuït l’autoria.

Grècia

L’extrema esquerra grega va enviar una bomba a l’ambaixada francesa. El remitent – l’arquebisbat d’Atenes – va aixecar sospites i van retornar-lo a l’empresa de missatgeria, on van desactivar-lo. Aquest només era un més dels 14 paquets amb bomba enviats via correu a ambaixades, ministeris i líders europeus com Sarkozy, Merkel o Berlusconi. Durant 48 hores el govern grec va aturar tot el servei postal internacional.

AlQaida

Un paquet bomba va ser descobert en un avió de càrrega d’UPS a l’aeroport d’East-Midlans amb destinació als Estats Units. El paquet va ser trobat pels artificiers i desactivat només 17 minuts abans que explotés. El paquet contenia 400 grams de pentrita, dins d’un cartutx d’impressora, i és el mateix tipus d’explosiu que va fer servir un terrorista nigerià detingut el 25 de desembre de l’any passat quan intentava atemptar contra un avió que viatjava entre Amsterdam i Detroit. Tot apunta que l’autor de totes dues bombes és la mateixa persona, Ibrahim Hasan al Asiri, principal expert en explosius d’Alqaida.

Terrorismo variado

Turquía

En Turquía un terrorista turco inmola en Estambul causando daños materiales y heridas de diversa gravedad a 32 personas, las autoridades turcas atribuyeron el atentado al PKK (Partido de los Trabajadores del Kurdistán) pero el PKK niega tener nada que ver, ha sido el TAK (Halcones por la Libertad en el Kurdistán), una escisión del PKK que se ha atribuido la autoría.

Grecia

La extrema izquierda griega envió una bomba en la embajada francesa. El remitente - el arzobispado de Atenas - levantó sospechas y retornaron a la empresa de mensajería, donde desactivarlo. Este sólo era uno más de los 14 paquetes con bomba enviados vía correo a embajadas, ministerios y líderes europeos como Sarkozy, Merkel o Berlusconi. Durante 48 horas el gobierno griego detuvo todo el servicio postal internacional.

AlQaida

Un paquete bomba fue descubierto en un avión de carga de UPS aeropuerto de East-Midlans con destino a Estados Unidos. El paquete fue encontrado por los artificieros y desactivado sólo 17 minutos antes de que explotara. El paquete contenía 400 gramos de pentrita, dentro de un cartucho de impresora, y es el mismo tipo de explosivo que utilizó un terrorista nigeriano detenido el 25 de diciembre del año pasado cuando intentaba atentar contra un avión que viajaba entre Amsterdam y Detroit. Todo apunta a que el autor de ambas bombas es la misma persona, Ibrahim Hasan al Asiria, principal experto en explosivos de AlQaida.