4 de maig 2009

Grip porcina, grip A... ara nova grip


La nova grip, nom amb el que a hores d'ara es coneix l'antiga grip porcina i després grip A, i esperem que no li canviin el nom una altra vegada, que tot és possible, afecta 40 casos en l'Estat espanyol, un nombre important dels quals són catalans. Mèxic ha vist com diversos països estan tancant les portes als vols amb origen a Mèxic i s'ha queixat que els ciutadans mexicans són tractats en arribar com si fossin apestats encara que no mostrin cap símptoma. Molt concretament fan referència a la Xina. Un cas rar ha sigut el d'un home del Canadà que després d'un viatge a Mèxic ha contagiat ell a tota una explotació porcina. Els porcs deuen haver nomenat la grip amb el nom de grip humana.


-----


La nueva gripe, nombre con el que en estos momentos se conoce la antigua gripe porcina y después gripe A, y esperemos que no le cambien el nombre otra vez, que todo es posible, afecta 40 casos en el Estado español, un número importante de los cuales son catalanes. México ha visto como varios países están cerrando las puertas a los vuelos con origen en México y se ha quejado que los ciudadanos mexicanos son tratados al llegar como si fuesen apestados aunque no muestren ningún síntoma. Muy concretamente hacen referencia a China. Un caso raro ha sido el de un hombre de Canadá que tras un viaje a México ha contagiado él a toda una explotación porcina. Los cerdos deben haber nombrado la gripe con el nombre de gripe humana.

1 comentari:

Patric ha dit...

Espero que no augmentin els casos de grip porcina al teu país.
Jo no crec que estiguin tractant d'aïllar a Mèxic, crec que només es tracta de mesures per prevenir una pandèmia davant d'una grip nova contra la qual no hi ha medicaments. Estan acabats experimentant amb els medicaments per a aquesta grip.
A més en aquests temps en què hi ha Internet, la globalització de la comunicació, ningú pot quedar aïllat en el món, encara que van tancar les fronteres per una pandèmia, seguiria la comunicació via Internet.
És possible que molta gent mori per la grip comú com dius tu, i jo dic més aviat per les seves complicacions. Però en aquest cas no es tracta d'una grip comuna, és una mica diferent. Llavors les mesures són diferents.