1 de jul. 2009

Piquiponades radiofòniques, arbre paperera i el Tour arriba a Barcelona

Piquiponades radiofòniques

Pich i Pon no va ser el primer però si que va donar nom a una manera de parlar en la que l'orador sembla estar barallat amb les paraules. Hi ha persones que parlen incorrectament i d'altres - els piquiponistes - que fan servir unes paraules per unes altres produint un ample somriure o un sentiment de vergonya aliena entre aquells que els escolten. En aquest cas es tracta d'una locutora d'un programa de l'emissora de ràdio Tropi FM que canvia estupefacte per putrefacte. Escoltant-la més d'un s'haura quedat estupefacte, no putrefacte.

Pich y Ova no fue el primero pero si que dio nombre a una manera de hablar en la que el orador parece estar peleado con las palabras. Hay personas que hablan incorrectamente y otras - los piquiponistas - que utilizan unas palabras por otras provocando una amplia sonrisa o un sentimiento de vergüenza ajena entre aquellos que los escuchan. En este caso se trata de una locutora de un programa de la emisora de radio Tropi FM que cambia estupefacto por putrefacto. Escuchándola más de uno se habrá quedado estupefacto, no putrefacto.

Video: LA PUTREFACCIÓ D'UNA LOCUTORA DE TROPI FM

-----

Arbre paperera

En el carrer Trafalgar de Barcelona podem trobar-nos aquest arbre talat i que ha acabat reciclat com a paperera improvisada i amb l'interior del seu tronc buit ple d'escombraries.




En la calle Trafalgar de Barcelona podemos encontrarnos este árbol talado y que ha acabado reciclado como papelera improvisada y con el interior de su tronco vacío lleno de basuras.



-----

El Tour arriba a Barceloa

El 9 de juliol arriba el Tour de França a Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona ens convida a fer l'ona groga més gran del Món com indica l'adhesiu que porten les bicicletes del bicing. El Tour és més que una prova ciclista, és un aparador internacional que serveix per mostrar les poblacions per on passen els ciclistes. Com succeeix amb els Mundials i amb els JJOO les cadenes que transmeten la prova esportiva acostumen a fer publicitat dels llocs per on passen els ciclistes. És un anunci per a la ciutat.

El 9 de julio llega el Tour de Francia a Barcelona y el Ayuntamiento de Barcelona nos convida a hacer la onda amarilla más grande del Mundo como indica el adhesivo que llevan las bicicletas del bicing. El Tour es más que una prueba ciclista, es un escaparate internacional que sirve por mostrar las poblaciones por donde pasan los ciclistas. Como sucede con los Mundiales y con los JJOO las cadenas que transmiten la prueba deportiva acostumbran a hacer publicidad de los lugares por donde pasan los ciclistas. Es un anuncio para la ciudad.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Recordo que ja fa un temps vas escriure alguna cosa sobre aquest mateix personatge que va ser alcalde de Barcelona diverses vegades i que tenia la característica de parlar en forma molt pintoresca i de vegades molt confusa, cabien unes paraules per altres, o utilitzant paraules de les que sembla que no sabia el seu exacte significat. Vaig llegir que "amb referència a l'amenaça de no anar al certamen els vencedors de la Primera Guerra Mundial si ho feien els vençuts, va ser taxatiu:« Aquí no hi ha d'haver ni aliadófilos ni germanófilos perquè en aquesta empresa comuna tots som hermafrodites ».
- Em sembla curiós un arbre talat i que hagi estat buit en el seu interior.
-Crec que aquest Tour de França passant per Barcelona, serà molt entretingut.

Patric ha dit...

Entenc que ella es va equivocar i en lloc de dir estupefacte va dir putrefactes. A menys que no s'hagi equivocat i voldria dir que els professors s'han corromput per alguna cosa que algú va dir. No ens oblidem que Sòcrates va ser condemnat a mort acusat de corrompre la moral de la joventut del seu temps, pel que deia.