12 de jul. 2009

El messies Federico Jiménez Losantos



El messies Federico Jiménez Losantos
Que Losantos no tocava ni quarts ni hores ja fa molt que se sospitava però sembla que ha acabat de perdre la poca lucidesa mental que li quedava, que tot sigui dit no era molta. Llegiu la transcripció de les seves paraules. L'àudio pertany al recull de talls radiofònics peculiars del dialing del programa El Món a RAC 1. L'he penjat amb la música tot i que en principi pensava suprimir-la però crec que ambienta a la perfecció les paraules d'aquest locutor a qui els seus patrons han despenjat del seu púlpit radiofònic matinal. I escoltant els diversos fragments que he anat mostrant-vos és estrany que no l'haguessin fet fora abans. És evident que no hi era tot. Llegiu la transcripció següent i escolteu el vídeo: "M'ha molestat perquè és profundament injust això de dir no, és que cal canviar Federico per les audiències, perquè ara hauria de tenir aquí una processó agenollada... (música de Jesucrist Superstar)... per favor queda't... (música de Jesucrist Superstar)... queda't per favor, no...(música de Jesucrist Superstar.". Puc entendre que no li hagi fet cap gràcia que els seus patrons ara l'hagin fet fora, però ell hauria de recordar que fins no fa gaire temps els bisbes el protegien a capa i espasa - hauria de dir sotana i crucifix - però Fede va creuar una línia en la que als seus principals valedors els era molt difícil defensar els estirabots, els insults, la difamació i els desvaris del seu locutor estrella, ara locutor estrellat. Quan a Fede se li van manifestar a la porta un grup de les JERC per protestar contra els atacs del locutor cap a Catalunya ell va cridar els seus fidels a defensar l'emissora de l'assalt de demoníacs independentistes catalans, i els fidels del radiobisbe van anar a defensar al seu messies peculiar. Devia ser una sorpresa per als fidels del radiobisbe que havien acudit a la crida histèrica del messies del Tremedal no trobar-se amb gent assaltant l'edifici amb escales de ma i que no portessin un ariet per entrar en l'emissora però per si de cas van dedicar-se a increpar als manifestants anti-Fede i si la cosa no va arribar a més va ser perquè la policia va haver d'intervenir per evitar el que podia acabar convertint-se en el linxament d'un grup de joves a mans d'unes hordes de fanàtics seguidors del radiobisbe. Losantos ha anat construint-se una imatge d'ell mateix com a messies de l'Espanya eterna, i sembla que en el desvari final s'ho ha acabat creient ell mateix que era una mena de messies que era sacrificat injustament en l'altar de les Espanyes eternes. No descartem que en breu el veiem sortint en processó com si fos un pas de Setmana Santa a espatlles dels seus fidels seguidors genuflexos.

-----


-----

El mesías Federico Jiménez Losantos

Que Losantos no tocaba ni cuartos ni horas ya hace mucho que se sospechaba pero parece que ha acabado de perder la poca lucidez mental que le quedaba, que todo sea dicho no era mucha. Leed la transcripción de sus palabras. El audio pertenece al recopilatorio de cortes radiofónicos peculiares del dialing del programa El Món a RAC 1. Lo he colgado con la música aunque en principio pensaba suprimirla pero creo que ambienta a la perfección las palabras de este locutor a quien sus jefes han descolgado de su púlpito radiofónico matinal. Y escuchando los varios fragmentos que he ido mostrandoos es extraño que no lo hubiesen echado antes. Es evidente que no estaba todo. Leed la transcripción siguiente y ved el vídeo: "Me ha molestado porqué es profundamente injusto lo de decir no, es que hay que cambiar a Federico por las audiencias, pues ahora tendría que tener aquí una procesión genuflexa... (música de Jesucristo Superstar)... por favor quédate... (música de Jesucristo Superstar)... quédate por favor, no...(música de Jesucristo Superstar)". Puedo entender que no le haya hecha ninguna gracia que sus jefes ahora le hayan hechado fuera, pero él debería recordar que hasta no hace mucho tiempo los obispos lo protegían a capa y espada - debería decir sotana y crucifijo - pero Fede cruzó una línea en la que a sus principales valedores les era muy difícil defender las salidas de tono, los insultos, la difamación y los desvaríos de su locutor estrella, ahora locutor estrellado. Cuando a Fede se le manifestaron en la puerta un grupo de las JERC para protestar contra los ataques del locutor hacia Catalunya él invocó a sus fieles para defender la emisora del asalto de demoníacos independentistas catalanes, y los fieles del radioobispo fueron a defender a su mesías peculiar. Debió ser una sorpresa para los fieles del radioobispo que habían acudido a la llamada histérica del mesías del Tremedal no encontrarse con gente asaltando el edificio con escalas de mano y que no llevasen un ariete para entrar en la emisora pero por si acaso se dedicaron a increpar a los manifestantes anti-Fede y si la cosa no llegó además fue porque la policía hubo de intervenir para evitar lo que podía acabar convirtiendose en el linchamiento de un grupo de jóvenes a manos de unas hordas de fanáticos seguidores del radioobispo. Losantos ha ido construyéndose una imagen de si mismo como mesías de la España eterna, y parece que en el desvarío final se lo ha acabado creyendo él mismo que era una especie de mesías que era sacrificado injustamente en el altar de las Españas eternas. No descartemos que en breve le veamos saliendo en procesión como si fuese un paso de Semana Santa a hombros de sus fieles seguidores genuflexos.

1 comentari:

Patric ha dit...

Crec que han fet un espectacle amb el trasllat d'una persona des d'un programa a un altre programa dins de la mateixa ràdio.