26 de jul. 2009

Manuel Zelaya intenta tornar a Hondues

El derrocat president d'Hondures es prepara per tornar al seu país. De moment està en un campament en el pas fronterer de Las Manos acompanyat de centenars de persones convocades per la ràdio a les que s'adreçava amb les paraules que podeu escoltar clicant l'enllaç que hi ha al peu d'aquest article. El president colpista Micheletti ha organitzat un gran desplegament de tropes a la frontera per impedir que Zelaya aconsegueixi entrar en el país i que tot està preparat per portar a Zelaya davant de la Justícia en el moment en què trepitgi el territori hondureny. Zelaya acusa a Micheletti i els militars de retenir la seva família i exigeix poder-los veure. Un grup de congressistes republicans dels Estats Units han visitat Hondures per elaborar un informe sobre la situació política d'Hondures.

Vídeo: Manuel Zelaya

El derrocado presidente de Honduras se prepara para volver a su país. De momento está en un campamento en el paso fronterizo de Las Manos acompañado de cientos de personas convocadas por la radio a las que se dirigía con las palabras que podéis escuchar clicando el enlace que hay en el pie de este artículo. El presidente golpista Micheletti ha organizado un gran despliegue de tropas en la frontera para impedir que Zelaya consiga entrar en el país y que todo está preparado para llevar a Zelaya ante la Justicia en el momento en que pise el territorio hondureño. Zelaya acusa a Micheletti y los militares de retener su familia y exige poder verlos. Un grupo de congresistas republicanos de los Estados Unidos han visitado Honduras para elaborar un informe sobre la situación política de Honduras.

1 comentari:

Patric ha dit...

El president de l'OEA va dir que: "La voluntat del president Zelaya de retornar al seu país és absolutament legítima", però que donada la complexitat de la crisi, la seva opinió personal és que seria preferible que abans de qualsevol decisió en aquest sentit esperés a una conclusió dels esforços diplomàtics en curs. Diu que es vol una solució pacífica ". Insulza va opinar que la situació hondurenya encara pot ser resolta per via de la negociació que parteix amb la restitució de Zelaya al poder.
No crec que la solució sigui aquesta, especialment si efectivament Zelaya realitzar atividades contràries a la constitució d'Hondures .. L'Organització dels Estats Americans ha dit que està a l'espera d'una resposta oficial de les parts sobre aquesta iniciativa o proposta, i Micheletti ha dit que ha enviat aquesta proposta a consulta amb els poders de l'Estat, no depèn només de Micheletti.
Estic d'acord que el retorn a l'ordre democràtic és prioritari.