28 de jul. 2009

Un himne d'Esperanza

Un himne sense lletra

Per si algú no ho sabia l'Himne d'Espanya, "la Marxa Reial" no té lletra, tots els intents d'escriure-li una han acabat en fracàs. És per això que quan els esportistes espanyols guanyen alguna cosa només poden posar cara 'estaquirot i esperar que termini la interpretació.

Problemes d'Espanya amb l'himne

Aquest tema ha sigut motiu de més d'una polemica entre els sectors espanyolistes i de broma entre aquells que no ho són. Un exemple va ser quan en un torneig de tenis van interpretar el "himne de Riego", davant la perplexitat d'uns i l'enuig d'altres. En les files espanyolistes més ràncies algú va veure una ma negra però desprès d'uns quants dies de discussions el tema va desaparèixer. Fa uns mesos van promoure un concurs per donar una lletra a "la Marxa Reial" que finalment va quedar en no res. Alberto Contador, un ciclista madrileny, ha guanyat el Tour de França. Tot anava molt be fins que quan ha arribat el moment d'escoltar l'himne, amb tots drets, ma al pit - al seu - o no, comença a sonar l'himne. I comença la "tragèdia", l'himne que tothom escolta és el de Dinamarca. Potser han sortit guanyant. Contador s'ha fet danés i ningú ho sabia?. No. Han desqualificat a Contador?. No. Una ma negra ha volgut destruir aquest dia de joia?. És probable que això hagi passat perquè el disc-jockey del Tour estava despistat.

Marilyn Aguirre i Contador Kennedy

Tot hauria quedat en una discussió durant uns quants dies, molt aigualida perquè les principals estrelles de les ràdios espanyoles estan de vacances i els tertulians radiofònics més ultramuntans també. Però algú havia de donar el DO de pit, mai millor dit en aquest cas, i no podia ser ningú millor que l'inefable Esperanza Aguirre, lideresa pepera i presidenta de la Comunitat de Madrid. Només ella podia fer-ho, només ella. Que fariem sense les seves cantades?. I en aquest cas mai millor dit això de les cantades, Lady Espe ha decidit cantar-li, hauria de dir taral·lejar-li, ella mateixa i en persona l'himne d'Espanya, la Marxa Reial, a Contador, en el més pur estil Marilyn a Kennedy. Pobre Contador haurà tingut malsons tota la nit.

-----

Un himno sin letra

Por sí alguien no lo sabía el Himno de España, "la Marcha Real" no tiene letra, todos los intentos de escribirle una han acabado en fracaso. Es por eso que cuando los deportistas españoles ganan algo solo pueden poner cara de espantapájaros y esperar que termine la interpretación.

Problemas de España con el himno

Este tema ha sido motivo de más de una polémica entre los sectores españolistas y de broma entre aquellos que no lo son. Un ejemplo fue cuando en un torneo de tenis interpretaron el "himno de Riego", delante de la perplejidad de unos y el enojo de otros. En las filas españolistas más rancias alguien vio una mano negra pero después de algunos días de discusiones el tema desapareció. Hace unos meses promovieron un concurso para dar una letra a "la Marcha Real" que finalmente quedó en nada. Alberto Contador, un ciclista madrileño, ha ganado el Tour de Francia. Todo iba mucho bien hasta que cuando ha llegado el momento de escuchar el himno, con todos de pie, mano al pecho - al suyo - o no, empieza a sonar el himno. Y empieza la "tragedia", el himno que todo el mundo escucha es el de Dinamarca. Quizá han salido ganando. ¿Contador se ha hecho danés y nadie lo sabía?. No. ¿Han descalificado a Contador?. No. ¿Una mi negra ha querido destruir este día de alegría?. Es probable que eso haya pasado porque el disc-jockey del Tour estaba despistado.

Marilyn Aguirre y Contador Kennedy

Todo habría quedado en una discusión durante alguns días, muy aguada porque las principales estrellas de las radios españolas están de vacaciones y los tertulianos radiofónicos más ultramontanos también. Pero alguien debía dar el DO de pecho, nunca mejor dedo en este caso, y no podía ser nadie mejor que la inefable Esperanza Aguirre, lideresa pepera y presidenta de la Comunidad de Madrid. Solo ella podía hacerlo, solo ella. ¿Que haríamos sin sus cantadas?. Y en este caso nunca mejor dedo eso de las cantadas, Lady Espe ha decidido cantarle, debería decir tararearle, ella misma y en persona el himno de España, la Marcha Real, a Contador, en el más puro estilo Marilyn a Kennedy. Pobre Contador habrá tenidas pesadillas toda la noche.

1 comentari:

Patric ha dit...

Vaig escoltar l'himne nacional d'Espanya, orquestrat i oficial; em sembla molt senzill i potser una mica lent. Crec que tienesu pròpia bellesa.
Crec que Esperanza Aguirre cantant no mereix molt comentari i l'altre himne no em crida molt l'atenció.