31 de març 2009

Cas Yak-42




El 26 de maig de 2003 un Yakolev 42 D - YAK-42 - va patir un accident a Turquia. Els dotze tripulants ucraïnesos i un de bielorús, a més de 62 militars espanyols que tornaven a Espanya des d'Afganistan van morir. Un accident aeri sempre és possible però en el cas de l'avió estavellat sembla que les possibilitats eren més grans. Aquest mateix avió havia estat refusat per altres països que el qualificaven de ferralla amb ales. Fins i tot els militars espanyols havien informat del pèssim estat de l'aparell. Tot i així el govern espanyol presidit per José María Aznar i el ministre de defensa del moment, Federico Trillo van decidir llogar aquella ferralla. Si fins a aquell moment la decisió del ministre Trillo havien portat a una tragèdia, les decisions posteriors d'aquest personatge desvergonyit van anar afegint més ofensa cap als morts i les seves famílies. Trillo va enviar un equip especial a recollir les restes dels militars. Aquests van fer un nyap identificant erròniament les restes. Però tot això va passar per les presses de Trillo que volia tancar un tema incòmode per al PP. Un altre assumpte fosc va ser que poc abans de l'accident Trillo i els seus col·laboradors van eliminar l'assegurança que tenien els militars espanyols que anaven a missions a l'estranger i van contractar una per a ells. En el tema de les identificacions va descobrir-se poc
després que van entregar-se restes equivocades als familiars.
Trillo no ha demostrat el més mínim respecte vers els familiars de les víctimes del YAK-42. Ell sempre tant disposat a dir rucades quan no toca en aquest assumpte ha decidit callar. Vull recordar que Trillo va ser militar, crec que comandant de l'Armada, se suposa que hauria de tenir més respecte pels seus camarades, però és evident que aquest personatge superb no té cap honor.


-----
El 26 de mayo de 2003 un Yakolev 42 D - YAK-42 - patín un accidente a Turquía. Los doce tripulantes ucranianos y uno de bieloruso, además de 62 militares españoles que volvían a España desde Afganistán murieron. Un accidente aéreo siempre es posible pero en el caso del avión estrellado parece que las posibilidades eran más grandes. Este mismo avión había sido rehusado por otros países que le calificaban de chatarra con alas. Incluso los militares españoles habían informado del pésimo estado del aparato. Aun así el gobierno español presidido por José María Aznar y el ministro de defensa del momento, Federico Trillo decidieron alquilar aquella chatarra. Si hasta aquel momento la decisión del ministro Trillo había llevado a una tragedia, las decisiones posteriores de este personaje desvergonzado fueron añadiendo más ofensa hacia los muertes y sus familias. Trillo envió un equipo especial a recoger los restos de los militares. Estos hicieron una chapuza identificando erróneamente los restos. Pero todo eso pasó por las prisas de Trillo que quería cerrar un tema incómodo para el PP. Otro asunto oscuro fue que poco antes del accidente Trillo y sus colaboradores eliminaron el seguro que tenían los militares españoles que iban a misiones al extranjero y contrataron uno para ellos. En el tema de las identificaciones se descubríó poco después de que se entregaron restos equivocados a los familiares.
Trillo no ha demostrado el más mínimo respeto hacia los familiares de las víctimas del YAK-42. Él siempre tan dispuesto a decir burradas cuando no toca en este asunto ha decidido callar. Quiero recordar que Trillo fue militar, creo que comandante de la Armada, se supone que debería tener más respeto por sus camaradas, pero es evidente que este personaje soberbio carece de honor.

3 comentaris:

Patric ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Patric ha dit...

Em sembla bé que l'assumpte estigui en els tribunals; i si, em sembla molt greu que se'ls hagin lliurat restes d'altres persones als familiars. Crec que les indemnitzacions tenen importància en el moment precís encara que amb això no els retornen la vida als soldats morts.

Jaume C. i B. ha dit...

Les indemnitzacions són el de menys, el problema és que els responsables de tot aquest assumpte van ofendre els familiars d'aquells homes que van morir en el compliment del deure. I que va ser el seu govern,, el govern del seu país el que no va ser lleial amb aquells homes ni les seves famílies.