21 d’ag. 2011

La indecència de Hamàs

La indecència de Hamàs

En un anterior article vaig parlar sobre la incursió de terroristes palestins a Israel que va acabar amb la mort de vuit israelians i uns quants ferits quan els terroristes van atacar diversos vehicles entre ells dos autobusos en una autopista del sud d’Israel. Un dels terroristes va immolar-se fent volar un dels autobusos matant el conductor del mateix perquè aquest autobús anava sense passatge, un altre dels terroristes va ser atropellat, i els altres van anar sent abatuts. Aquesta incursió de terroristes del CRP, una escissió de Hamàs més radical i amb lligams amb Al Qaida, va produir-se aprofitant els problemes interns d’Egipte que ha descuidat la vigilància de la seva frontera amb Gaza, fet que ha permès que els terroristes entressin a Egipte i des d’Egipte passessin a Israel per cometre aquest atemptat. Els terroristes van anar sent eliminats, també hi van participar policies egipcis. Malauradament cinc dels policies van morir abatuts pels israelians, fet que ha provocat una crisi en les relacions entre ambdós països. Egipte ha retirat el seu ambaixador i exigeix a Israel que demani disculpes i aclareixi el que ha passat. Entenc la posició dels egipcis. Segurament si des de bon començament s’haguessin coordinat tots dos països ara no estarien lamentant la mort dels cinc policies pel que podríem qualificar de foc amic, en aquest cas, foc “conegut”.


La incursió dels terroristes palestins a Israel s’ha produït al mateix temps o quasi que des de Gaza atacaven el territori israelià amb coets, que en aquesta ocasió si que han provocat ferits i danys materials.


I Israel va respondre matant alguns capitostos de la organització terrorista i atacant alguns dels túnels que connecten Gaza amb Egipte. El més sorprenent, perquè cal tenir molt poca vergonya per fer-ho, és que un dirigent de Hamàs ha anunciat que trenquen la treva que havien proclamat. Van proclamar una treva l’any 2009 després que Israel realitzés la operació plom fos i ara anuncien que la trenquen. Dic que aquest dirigent de Hamàs no té cap vergonya, la treva ja estava trencada des del dia que la van declarar. Rar és el dia que des de Gaza no han atacat amb míssils Israel. A veure si ens entenem: Durant les treves qui la declara és el que s’ha d’abstenir de realitzar atacs, i els terroristes palestins no han parat ni un sol dia de llançar coets i projectils contra Israel. I el que ja considero el súmmum dels cinisme és que tinguin la intenció de demanar a les Nacions Unides que exigeixi a Israel que aturi els seus atacs.


Els àrabs van fer el mateix durant les guerres amb Israel, mentre portaven la iniciativa van passar de les peticions de Nacions Unides de posar fi a la guerra, quan Israel aconseguia aturar els àrabs i els obligava a recular els àrabs anaven corrent a les Nacions Unides implorant que s’aturés a Israel.


Ja n’hi ha prou. Aquesta broma macabra ja fa 63 anys que dura.


Actualització: Hamàs anuncia una altra treva amb la condició que Israel aturi els seus atacs. I Hamàs deixarà de llançar coets sobre Israel o creuen que els israelians no els respondran si continuen caient projectils sobre el seu territori?.














La indecencia de Hamás
En un anterior artículo hablé sobre la incursión de terroristas palestinos en Israel que acabó con la muerte de ocho israelíes y varios heridos cuando los terroristas atacaron varios vehículos entre ellos dos autobuses en una autopista del sur de Israel. Uno de los terroristas inmolarse haciendo volar uno de los autobuses matando al conductor del mismo para que este autobús iba sin pasaje, otro de los terroristas fue atropellado, y los demás fueron siendo abatidos. Esta incursión de terroristas del CRP, una escisión de Hamás más radical y con vínculos con Al Qaeda, se produjo aprovechando los problemas internos de Egipto que ha descuidado la vigilancia de su frontera con Gaza, lo que ha permitido que los terroristas entraran en Egipto y desde Egipto pasaran a Israel para cometer este atentado. Los terroristas fueron siendo eliminados, también participaron policías egipcios. Desgraciadamente cinco de los policías murieron abatidos por los israelíes, lo que ha provocado una crisis en las relaciones entre ambos países. Egipto ha retirado su embajador y exige a Israel que pida disculpas y aclare lo ocurrido. Entiendo la posición de los egipcios. Seguramente si desde el principio se hubieran coordinado ambos países ahora no estarían lamentando la muerte de los cinco policías por lo que podríamos calificar de fuego amigo, en este caso, fuego "conocido".


La incursión de los terroristas palestinos en Israel se ha producido al mismo tiempo o casi que desde Gaza atacaban el territorio israelí con cohetes, que en esta ocasión si que han provocado heridos y daños materiales.


Y Israel respondió matando algunos cabecillas de la organización terrorista y atacando algunos de los túneles que conectan Gaza con Egipto. Lo más sorprendente, porque hay que tener muy poca vergüenza para hacerlo, es que un dirigente de Hamás ha anunciado que rompen la tregua que habían proclamado. Proclamaron una tregua en 2009 después de que Israel realizara la operación plomo fundido y ahora anuncian que la rompen. Digo que este dirigente de Hamás no tiene vergüenza, la tregua ya estaba rota desde el día que la declararon. Raro es el día que desde Gaza no han atacado con misiles Israel. A ver si nos entendemos: Durante las treguas que la declara es lo que debe abstenerse de realizar ataques, y los terroristas palestinos no han parado ni un solo día de lanzar cohetes y proyectiles contra Israel. Y lo que ya considero el colmo de los cinismo es que tengan la intención de pedir a las Naciones Unidas que exija a Israel que detenga sus ataques.


Los árabes hicieron lo mismo durante las guerras con Israel, mientras llevaban la iniciativa pasaron de las peticiones de Naciones Unidas de poner fin a la guerra, cuando Israel conseguía detener los árabes, daba la vuelta la situación y obligaba a retroceder a los ejércitos árabes iban corriente a las Naciones Unidas implorando que se detuviera en Israel.


Ya es suficiente. Esta broma macabra ya hace 63 años que dura.


Actualización: Hamás anuncia otra tregua con la condición de que Israel detenga sus ataques. ¿Y Hamás dejará de lanzar cohetes sobre Israel o creen que los israelíes no les responderán si siguen cayendo proyectiles sobre su territorio?.