9 d’ag. 2011

Cuba, l'Estat palestí i l'espia nord-americà


Cuba, l'Estat palestí i l'espia nord-americà
Cuba dóna suport al reconeixement de l'Estat palestí
Cuba s'uneix a la llista de països llatinoamericans que donen suport al reconeixement de l'Estat palestí. Si bé és cert que són molts els Estats llatinoamericans que donen suport al reconeixement de l'Estat palestí és ben curiós que alguns ho fan de manera condicional, aquells que tenen unes democràcies més fermes, però aquells que tenen governs populistes, democràcies dubtoses o directament són règims autoritaris són els que donen un suport més incondicional. També cal veure que alguns d'aquests Estats llatinoamericans prefereixen tenir excel•lents relacions amb règims totalitaris teocràtics com l'iranià o totalitaris militars com Síria abans que amb democràcies. En una de les declaracions de Castro diu que dóna el suport incondicional de Cuba al poble palestí en la seva lluita pel dret inalienable a exercir la seva lliure determinació i assolir la sobirania d'un Estat independent". Que bonic, oi?. Si, els palestins tenen dret a un Estat propi, sobirà i independent, llàstima que durant 63 anys han renunciat a aquest Estat i han estat renunciant a aquest Estat sobirà i independent perquè els que els han governat fins ara no eren gens independents en les seves decisions. Als palestins els governa Hamàs, almenys als de Gaza, i a Hamàs la governa Iran, per tant partim del fet que ja no són tan sobirans ni independents, potser aconseguiran una cadira a les Nacions Unides però seran una colònia del règim iranià amb uns governants que no fan res que no els mani el règim iranià. Però hi ha una paraula que no apareix en el discurs de Castro, democràcia, si, sembla que Castro donarà suport a l'Estat palestí, però no a un Estat democràtic palestí, sinó a un règim teocràtic -- Hamàs és un grup terrorista islàmic que defensa un Estat palestí sota la xaria -, cosa que entenc, a un dictador la democràcia se li queda entravessada.
Castro detén un espia jueu nord-americà
El règim castrista va detenir el contractista jueu nord-americà Alan Gross a l'Havana acusant-lo d'espionatge. El president Raúl Castro va posar com exemple d'agressió nord-americana a Cuba el que va fer Gross. I que va fer Gross?. Va descobrir com es prepara el rom, el secret dels puros havans?. No, el que el règim cubà dels Castro considera un acte d'agressió contra Cuba comés per Gross va ser que aquest va entregar a la comunitat jueva de l'illa ordinadors portàtils, telèfons mòbils i altres equips tecnològics. Gross va ser condemnat a 15 anys de presó acusat de participar en actes subversius contra l'illa. Poques coses hi ha que siguin més perilloses per un règim totalitari que els seus conciutadans tinguin mitjans no controlats per comunicar-se amb la resta del Món. La llibertat i la democràcia són molt subversives. Fixem-nos que Gross va entregar aquests ordinadors i mòbils a la comunitat jueva. Espero que això no acabi implicant que el règim castrista prengui mesures contra la comunitat jueva de Cuba.

Cuba, el Estado palestino y el espía estadounidense
Cuba apoya el reconocimiento del Estado palestino
Cuba se une a la lista de países latinoamericanos que apoyan el reconocimiento del Estado palestino. Si bien es cierto que son muchos los Estados latinoamericanos que apoyan el reconocimiento del Estado palestino es curioso que algunos lo hacen de manera condicional, aquellos que tienen unas democracias más firmes, pero aquellos que tienen gobiernos populistas, democracias dudosas o directamente son regímenes autoritarios son los que dan un apoyo más incondicional. También hay que ver que algunos de estos Estados latinoamericanos prefieren tener excelentes relaciones con regímenes totalitarios teocráticos como el iraní o totalitarios militares como Siria antes que con democracias. En una de las declaraciones de Castro dice que da el apoyo incondicional de Cuba al pueblo palestino en su lucha por el derecho inalienable a ejercer su libre determinación y alcanzar la soberanía de un Estado independiente ". Qué bonito, ¿verdad?. Si, los palestinos tienen derecho a un Estado propio, soberano e independiente, lástima que durante 63 años han renunciado a ese Estado y han sido renunciando a ese Estado soberano e independiente para los que han gobernado hasta ahora no eran nada independientes en sus decisiones. A los palestinos los gobierna Hamás, al menos los de Gaza, y Hamas la gobierna Irán, por tanto partimos del hecho de que ya no son tan soberanos ni independientes, quizás lograrán una silla en las Naciones Unidas pero serán una colonia del régimen iraní con unos gobernantes que no hacen nada que no les mande el régimen iraní. Pero hay una palabra que no aparece en el discurso de Castro, democracia, sí, parece que Castro dará apoyo al Estado palestino, pero no a un Estado democrático palestino, sino a un régimen teocrático - Hamás es un grupo terrorista islámico que defiende un Estado palestino bajo la sharia -, lo que entiendo, a un dictador la democracia se le queda atravesada.
Castro detiene un espía judío estadounidense
El régimen castrista detuvo el contratista judío estadounidense Alan Gross en La Habana acusándolo de espionaje. El presidente Raúl Castro puso como ejemplo de agresión norteamericana en Cuba lo que hizo Gross. Y que hizo Gross?.Descubrió cómo se prepara el ron, el secreto de los puros habanos?. No, lo que el régimen cubano de los Castro considera un acto de agresión contra Cuba cometido por Gross fue que éste entregó a la comunidad judía de la isla ordenadores portátiles, teléfonos móviles y otros equipos tecnológicos. Gross fue condenado a 15 años de prisión acusado de participar en actos subversivos contra la isla. Pocas cosas hay que sean más peligrosas para un régimen totalitario que sus conciudadanos tengan medios no controlados por comunicarse con el resto del Mundo. La libertad y la democracia son muy subversivas. Fijémonos en que Gross entregó estos ordenadores y móviles en la comunidad judía. Espero que esto no acabe implicando que el régimen castrista tome medidas contra la comunidad judía de Cuba.






2 comentaris:

Patric ha dit...

No sabía que todavía están en Cuba los judíos. Deben ser aquellos que se fueron para allá cuando empezó la revolución cubana en los años 60. Alguna gente, intelectuales, pensaban que allí iba a haber un gran cambio después de la dictadura que había vivido ese pueblo. Eran tiempos en que la gente creía en el socialismo.

Jaume C. i B. ha dit...

Raro debe ser el país en que no haya una comunidad judía, han tenido que huir de tantos lugares que se han dispersado a todos los rincones del mundo, y Cuba no iba a ser menos.
Es curioso que todos los regímenes totalitarios ven a los judíos como una amenaza, supongo que esos regímenes se dan cuenta que a los judíos casi todos los regímenes los han perseguido y exterminado, los judíos siguen existiendo y esos regímenes ya solo son una reseña en los libros de Historia.