16 d’ag. 2011

Mèxic, Hondures i el conflicte entre Israel i Palestina

Mèxic, Hondures i el conflicte entre Israel i Palestina



El govern mexicà transmet la seva preocupació al “govern” palestí per l'estancament del diàleg amb Israel


La ministra d'Exteriors mexicana Patricia Espinosa va transmetre al seu “homòleg” palestí Riad Malki, la seva preocupació i la del govern mexicà per l'estancament en el diàleg per resoldre el conflicte entre els palestins i els israelians amb una carta del president mexicà Felipe Calderón.

El govern mexicà va fer saber al representant palestí que la posició de Mèxic era donar suport a una solució integral al conflicte entre israelians i palestins amb el propòsit d'assolir la pau mitjançant la negociació i el diàleg.

Mèxic dona suport a l'existència de dos Estats que visquin i convisquin dins d'unes fronteres segures i reconegudes internacionalment.

Fins el dia d'avui la posició palestina no ha estat gaire d'acord amb l'existència de dos Estats: la proclamació de Palestina com Estat no s'ha produït perquè els dirigents palestins tenen com a prioritat la destrucció de l'Estat d'Israel i no la construcció d'un Estat palestí.

Cristians hondurenys demanen al seu govern que no reconegui Palestina


Els membres d'una organització cristiana proEstat d'Israel, Ministerio de la Higuera, van concentrar-se davant la Casa Presidencial per demanar al president hondureny, Porfirio Lobo que retiri el seu suport al reconeixement de l'Estat palestí. “En aquesta ocasió li estem demanant al president Lobo que sotmeti a consideració la seva postura que és contrària a l'Estat d'Israel”, digué Rosa Reina Mejía, directora del Ministeri Internacional La Higuera.

Van fer públic un comunicat dient que “els àrabs i els jueus van tenir la mateixa oportunitat de ser Estat l'any 1947, (oportunitat) donada per l'ONU a la resolució número 181” que “els jueus la van acceptar i els àrabs la van refusar causant conflictes al llarg d'aquests 63 anys”. D'una forma molt abreujada han exposat els fets com són. Les Nacions Unides van aprovar el reconeixement a la creació de dos Estats a l'antic protectorat britànic de Palestina, els jueus van proclamar el seu Estat, un Estat que ja feia anys que funcionava en l'ombra, malgrat que entre les diverses organitzacions jueves hi haguessin divergències, però finalment quan l'Estat d'Israel va proclamar-se les seves estructures polítiques, civils i militars feia anys que funcionaven. Els palestins van renunciar al seu Estat, molts d'ells van abandonar les ciutats en què vivien, esperaven entrar darrera dels exèrcits àrabs victoriosos, perquè els líders àrabs de l'època estaven convençuts que el petit Estat d'Israel seria esclafat per les tropes dels exèrcits àrabs, no podien imaginar que serien esclafats i humiliats per un exèrcit pel qual ningú donava un cèntim, però que va saber organitzar-se per convertir-se en una eficient màquina de guerra capaç d'esclafar exèrcits que els superaven en un nombre de 50 o més àrabs per cada israelià.

Les relacions entre Hondures i Israel han estat molt estretes quasi des del naixement de l'Estat d'Israel i per això al govern israelià li ha sorprès i molestat que el govern hondureny doni suport a l'Estat palestí. El Ministeri de la Higuera ha expressat que “el poble palestí ha de desistir de la seva postura de negar l'Estat l'existència de l'Estat d'Israel i promoure la seva destrucció” i creuen que “un vot prematur i unilateral a favor de la creació de l'Estat palestí impossibilita assolir un acord de pau amb Israel”. Des del Ministeri de la Higuera creuen que el govern hondureny hauria de tenir una posició sàvia i prudent o això podria tenir conseqüències espirituals i també diplomàtiques que afectarien les relacions d'amistat que durant dècades Hondures ha conservat amb l'Estat d'Israel.

Incís: Vull tornar al punt en què critiquen que els palestins, les organitzacions (terroristes) palestines com Hamàs neguin l'existència de l'Estat d'Israel alhora que aspirin a destruir-lo. Si segons Hamàs l'Estat d'Israel no existeix és absurd que vulguin destruir-lo, i si el volen destruir és absurd que neguin la seva existència. El sentit comú no sembla una qualitat dels dirigents palestins, especialment dels d'Hamàs.

En tot aquest assumpte el que més sembla molestar al govern israelià és que els palestins vulguin aconseguir un Estat sense arribar a acords amb Israel. És a dir, els palestins volen ser reconeguts com Estat per les Nacions Unides sense solucionar els seus problemes amb Israel. Aquests acords haurien de significar que també els palestins haurien de fer renúncies, la de voler destruir l'Estat d'Israel, i arribar a acords. Els agradi o no als palestins, Israel està al seu costat, ara hi ha una situació estranya i anormal. Com que no existeix l'Estat palestí les organitzacions que governen als palestins, i m'estic referint a Hamàs que governa Gaza, poden realitzar atacs terroristes, ells saben que el dia que siguin un Estat, si Hamàs llança un míssil contra Israel serà considerat un acte de guerra. Suposo que per això els palestins van “jugant a la puta i la Ramoneta” des de fa 63 anys.

















México, Honduras y el conflicto entre Israel y Palestina


El gobierno mexicano transmite su preocupación al "gobierno" palestino por el estancamiento del diálogo con Israel


La ministra de Exteriores mexicana Patricia Espinosa transmitió a su "homólogo" palestino Riad Malki, su preocupación y la del gobierno mexicano por el estancamiento en el diálogo para resolver el conflicto entre los palestinos y los israelíes con una carta del presidente mexicano Felipe Calderón.

El gobierno mexicano hizo saber al representante palestino que la posición de México era apoyar una solución integral al conflicto entre israelíes y palestinos con el propósito de alcanzar la paz mediante la negociación y el diálogo.

México apoya la existencia de dos Estados que vivan y convivan dentro de unas fronteras seguras y reconocidas internacionalmente.

Hasta el día de hoy la posición palestina no ha sido muy de acuerdo con la existencia de dos Estados: la proclamación de Palestina como Estado no se ha producido porque los dirigentes palestinos tienen como prioridad la destrucción del Estado de Israel y no la construcción de un Estado palestino.

Cristianos hondureños piden a su gobierno que no reconozca Palestina


Los miembros de una organización cristiana proEstat de Israel, Ministerio de la Higuera, se concentraron ante la Casa Presidencial para pedir al presidente hondureño, Porfirio Lobo que retire su apoyo al reconocimiento del Estado palestino. "En esta ocasión le estamos pidiendo al presidente Lobo que someta a consideración su postura que es contraria al Estado de Israel", dijo Rosa Reina Mejía, directora del Ministerio Internacional La Higuera.

Hicieron público un comunicado diciendo que "los árabes y los judíos tuvieron la misma oportunidad de ser Estado en 1947, (oportunidad) dada por la ONU en la resolución número 181" que "los judíos la aceptaron y los árabes la rechazaron causando conflictos a lo largo de estos 63 años". De una forma muy abreviada han expuesto los hechos como son. Las Naciones Unidas aprobaron el reconocimiento a la creación de dos Estados en el antiguo protectorado británico de Palestina, los judíos proclamaron su Estado, un Estado que ya hacía años que funcionaba en la sombra, aunque entre las diversas organizaciones judías hubiera divergencias, pero finalmente cuando el Estado de Israel se proclamó sus estructuras políticas, civiles y militares hacía años que funcionaban. Los palestinos renunciaron a su Estado, muchos de ellos abandonaron las ciudades en que vivían, esperaban entrar detrás de los ejércitos árabes victoriosos, porque los líderes árabes de la época estaban convencidos de que el pequeño Estado de Israel sería aplastado por las tropas los ejércitos árabes, no podían imaginar que serían aplastados y humillados por un ejército por el que nadie daba un céntimo, pero que supo organizarse para convertirse en una eficiente máquina de guerra capaz de aplastar ejércitos que los superaban en número de 50 o más árabes por cada israelí.

Las relaciones entre Honduras e Israel han sido muy estrechas casi desde el nacimiento del Estado de Israel y por ello el gobierno israelí le ha sorprendido y molestado que el gobierno hondureño apoye al Estado palestino. El Ministerio de la Higuera ha expresado que "el pueblo palestino debe desistir de su postura de negar el Estado la existencia del Estado de Israel y promover su destrucción" y creen que "un voto prematuro y unilateral en favor de la creación del Estado palestino imposibilita alcanzar un acuerdo de paz con Israel ". Desde el Ministerio de la Higuera creen que el gobierno hondureño debería tener una posición sabia y prudente o eso podría tener consecuencias espirituales y también diplomáticas que afectarían las relaciones de amistad que durante décadas Honduras ha conservado con el Estado de Israel.

Inciso: Quiero volver al punto en que critican que los palestinos, las organizaciones (terroristas) palestinas como Hamás nieguen la existencia del Estado de Israel al tiempo que aspiren a destruirlo. Si según Hamás el Estado de Israel no existe es absurdo que quieran destruirlo, y si lo quieren destruir es absurdo que nieguen su existencia. El sentido común no parece una calidad de los dirigentes palestinos, especialmente los de Hamás.

En todo este asunto lo que más parece molestar al gobierno israelí es que los palestinos quieran conseguir un Estado sin llegar a acuerdos con Israel. Es decir, los palestinos quieren ser reconocidos como Estado por las Naciones Unidas sin solucionar sus problemas con Israel. Estos acuerdos deberían significar que también los palestinos deberían hacer renuncias, la de querer destruir el Estado de Israel, y llegar a acuerdos. Les guste o no a los palestinos, Israel está a su lado, ahora hay una situación extraña y anormal. Como no existe el Estado palestino las organizaciones que gobiernan a los palestinos, y me estoy refiriendo a Hamás que gobierna Gaza, pueden realizar ataques terroristas, ellos saben que el día que sean un Estado, si Hamás lanza un misil contra Israel será considerado un acto de guerra. Supongo que por eso los palestinos "jugando a la puta y la Ramoneta" desde hace 63 años.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Estoy de acuerdo con la posición del estado mexicano a través de su ministra de Relaciones Exteriores Patricia Espinosa que "apoya la existencia de dos Estados que vivan y convivan dentro de unas fronteras seguras y reconocidas internacionalmente": Estado de Israel y Estado de Palestina.

No concuerdo con la otra posición que rechaza la creación de un estado de Palestina.

Jaume C. i B. ha dit...

La frontera de Gaza tiene la garantía de Israel que será respetada siempre que los terroristas palestinos no ataquen el territorio israelí, no podemos decir lo mismo de las garantías de respetar esa frontera por parte de Hamàs ateniéndonos a lo visto hasta el día de hoy.