18 d’ag. 2011

Estats Units tem un atac químic d'AlQaida / L'exèrcit de l'Islam és una organització terrorista / Turquia exigeix a Al Asad que aturi la repressió


Estats Units tem un atac químic d'AlQaida / L'exèrcit de l'Islam és una organització terrorista / Turquia exigeix a Al Asad que aturi la repressió
Estats Units tem un atac químic d'AlQaida
La Intel•ligència dels Estats Units va detectar que la filial d'AlQaida al Iemen ha adquirit grans quantitats de llavors de ricí que serveix per produir rizina, una toxina que en forma de pols si s'inhala i entra a la sang causa la mort.
També serveix per produir oli de ricí que entre altres coses és un purgant, però no crec que la intenció d'AlQaida sigui acabar amb l'estrenyiment ni dels seus militants ni dels seus enemics.
Segons els funcionaris d'intel•ligència AlQaida intenta produir aquesta letal toxina en un laboratori situat a la província de Shabwa, una zona que està a les quimbambes del Iemen que està en mans dels insurgents.
Els terroristes d'AlQaida amagarien la toxina en paquets explosius que es farien explotar en espais públics, si no et mata l'explosiu et mata el ricí.
De moment, però, sembla que els terroristes tenen dificultats per fer que aquestes armes químiques siguin efectives. Em pregunto, les proves les fan amb militants voluntaris de l'organització terrorista?. Els experts posen en dubte l'efectivitat d'aquesta toxina en climes secs com el del Iemen.
“(L'amenaça) ha estat presa seriosament per aquest govern. El que sabem sobre A.Q.A.P. (AlQaida a la Península Aràbiga) és que ells fan el que diuen”, segons un portaveu nord-americà.
Michael E. Leiter, exdirector del Centre Nacional de contraterrorisme va afirmar que: “L'amenaça potencial d'armes de destrucció massiva, encara que sigui de la forma més simple del que la gent es pugui imaginar(...) és molt, molt real”.
Un nigerià portava una bomba als calçotets en un vol d'Amsterdam a Detroit. Desembre de 2009.
Dos paquets de cartutxos de tinta plens d'explosius amb destinació a Chicago que van ser interceptats per la Seguretat Nacional dels Estats Units. Deu mesos més tard.
Els Estats Units tenen els seus serveis d'intel•ligència en alerta màxima davant la possibilitat que AlQaida intenti cometre atemptats després que el seu líder fos abatut per un comando en una casa al Pakistan.
L'exèrcit de l'Islam és una organització terrorista
L'organització Exèrcit de l'Islam que opera a Gaza des de 2005 i que ha comés diversos actes terroristes a Egipte i Israel han estat inscrits pels Estats Units a la llista d'organitzacions terroristes. “L'exèrcit de l'Islam ha llançat atacs amb coets contra Israel des dels territoris palestins, ha segrestat dos periodistes de Fox News, un britànic i l'altre nordamericà”, segons un portaveu del govern nordamericà. L'exèrcit de l'Islam també és responsable dels atacs contra civils egipcis a El Caire i Heliòpolis que van resultar ferits o morts. Aquest grup és una escissió de la també organització terrorista islàmica que opera a i des de Gaza, i és ideològicament molt proper a AlQaida. Des d'ara les persones com entitats que són inscrites a la llista de terroristes tenen prohibit fer negocis als Estats Units i que els actius que tinguin als Estats Units queden congelats.
Turquia exigeix a Al Asad que aturi la repressió
El govern turc és potser el que està més preocupat per la situació que es viu a Síria. El ministre d'exteriors turc ha tornat a exigir al regim sirià que aturi la repressió immediatament. “Si les operacions no s'aturen no quedarà res sobre que parlar en aquest procés”. Ni gent amb la que negociar, probablement, però dubto que a hores d'ara Bashar s'escolti ningú si creu que pot esclafar les protestes. Malgrat que després de la visita del ministre turc el règim sirià va retirar les armes pesades de Hama i es va permetre a periodistes turcs visitar la zona, és evident que el règim sirià només va muntar l'escena per a aquests periodistes, les armes pesades han tornat a ser emprades, i també l'Armada, en aquest cas contra Latakia. “Per a que existeixi un procés de pau sa, abans ha de deixar de córrer la sang”, digué el ministre turc d'exteriors.
Asil polític a Bashar Al Asad
Si Bashar decidís deixar el poder podria rebre asil a Espanya. El president del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero va enviar al secretari general de presidència – Bernardino León a Damasc, on va reunir-se amb funcionaris del règim sirià i va oferir asil polític a Bashar si renuncia al poder i atura la repressió. El representant espanyol va adonar-se que el règim sirià no estava gens interessat ni en l'asil pel dictador ni en arribar a cap compromís. Ja ens ho podíem imaginar que Bashar no acceptaria exiliar-se ni demanar asil polític, però el que no té cap sentit és que el govern espanyol ofereixi asil a un tirà sanguinari com Bashar.


Estados Unidos teme un ataque químico de AlQaida / El ejército del Islam es una organización terrorista / Turquía exige a Al Asad que detenga la represión
Estados Unidos teme un ataque químico de AlQaida
La Inteligencia de los Estados Unidos detectó que la filial de AlQaida en Yemen ha adquirido grandes cantidades de semillas de ricino que sirve para producir rizina, una toxina que en forma de polvo si se inhala y entra en la sangre causa la muerte .
También sirve para producir aceite de ricino que entre otras cosas es un purgante, pero no creo que la intención de AlQaida sea acabar con el estrechamiento ni de sus militantes ni de sus enemigos.
Según los funcionarios de inteligencia AlQaida intenta producir esta letal toxina en un laboratorio situado en la provincia de Shabwa, una zona que está en las quimbambas del Yemen que está en manos de los insurgentes.
Los terroristas de AlQaida esconderían la toxina en paquetes explosivos que se harían explotar en espacios públicos, si no te mata el explosivo te mata el ricino.
De momento, sin embargo, parece que los terroristas tienen dificultades para hacer que estas armas químicas sean efectivas. Me pregunto, las pruebas las hacen con militantes voluntarios de la organización terrorista?. Los expertos ponen en duda la efectividad de esta toxina en climas secos como el de Yemen.
"(La amenaza) ha sido tomada en serio por este gobierno. Lo que sabemos sobre A.Q.A.P. (AlQaida en la Península Arábiga) es que ellos hacen lo que dicen ", según un portavoz estadounidense.
Michael E. Leiter, ex director del Centro Nacional de contraterrorismo afirmó que: "La amenaza potencial de armas de destrucción masiva, aunque sea de la forma más simple de lo que la gente se pueda imaginar (...) es muy, muy real" .
Un nigeriano llevaba una bomba en los calzoncillos en un vuelo de Amsterdam a Detroit. Diciembre de 2009.
Dos paquetes de cartuchos de tinta llenos de explosivos con destino a Chicago que fueron interceptados por la Seguridad Nacional de Estados Unidos. Diez meses más tarde.
Los Estados Unidos tienen sus servicios de inteligencia en alerta máxima ante la posibilidad de que AlQaida intente cometer atentados después de que su líder fuera abatido por un comando en una casa en Pakistán.
El ejército del Islam es una organización terrorista
La organización Ejército del Islam que opera en Gaza desde 2005 y que ha cometido varios actos terroristas en Egipto e Israel han sido inscritos por los Estados Unidos en la lista de organizaciones terroristas. "El ejército del Islam ha lanzado ataques con cohetes contra Israel desde los territorios palestinos, ha secuestrado dos periodistas de Fox News, un británico y otro norteamericano", según un portavoz del gobierno norteamericano. El ejército del Islam también es responsable de los ataques contra civiles egipcios en El Cairo y Heliópolis que resultaron heridos o muertos. Este grupo es una escisión de la también organización terrorista islámica que opera en y desde Gaza, y es ideológicamente muy cercano a AlQaida. Desde ahora las personas como entidades que son inscritas en la lista de terroristas tienen prohibido hacer negocios en Estados Unidos y que los activos que tengan en Estados Unidos quedan congelados.
Turquía exige a Al Asad que detenga la represión
El gobierno turco es quizás el que está más preocupado por la situación que se vive en Siria. El ministro de exteriores turco ha vuelto a exigir al régimen sirio que detenga la represión inmediatamente. "Si las operaciones no se detienen no quedará nada sobre que hablar en este proceso". Ni gente con la que negociar, probablemente, pero dudo que a estas alturas Bashar escuche nadie si cree que puede aplastar las protestas. A pesar de que tras la visita del ministro turco el régimen sirio retiró las armas pesadas de Hama y se permitió a periodistas turcos visitar la zona, es evidente que el régimen sirio sólo montó la escena para estos periodistas, las armas pesadas han vuelto a ser utilizadas, y también la Armada, en este caso contra Latakia. "Para que exista un proceso de paz sano, antes debe dejar de correr la sangre", dijo el ministro turco de exteriores.
Asilo político a Bashar Al Asad
Si Bashar decidiera dejar el poder podría recibir asilo en España. El presidente del gobierno español José Luis Rodríguez Zapatero envió al secretario general de Presidencia - Bernardino León en Damasco, donde se reunió con funcionarios del régimen sirio y ofreció asilo político a Bashar si renuncia al poder y detiene la represión. El representante español se dio cuenta de que el régimen sirio no estaba nada interesado ni en el asilo por el dictador ni llegar a ningún compromiso. Ya nos lo podíamos imaginar que Bashar no aceptaría exiliarse ni pedir asilo político, pero lo que no tiene ningún sentido es que el gobierno español ofrezca asilo a un tirano sanguinario como Bashar.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Así que USA teme un ataque químico en su territorio - como en las películas -.. y podría ser cierto. Después de las torres gemelas creo que podemos esperar todo.

Jaume C. i B. ha dit...

Los norteamericanos siempre han sido algo neuróticos, siempre han temido ser atacados e invadidos. El ataque contra las torres gemelas les dejó claro que ellos no estaban a salvo. Y ahora sus Servicios de inteligencia detectan que AlQaida en el Yemen está aprovisionándose de ricino. Debo recordar que uno de los ataques más bestias que han sufrido las Fuerzas Armadas de Estados Unidos fue en el Yemen, uno de sus barcos, creo que una corbeta fue atacada por unos terroristas en el puerto.