11 de gen. 2011

Intenten assassinar a una congressista nord-americana

Intenten assassinar a una congressista nord-americana

La congressista Giffors va renovar el seu mandat al Congrés el passat mes de novembre. Té 40 anys, està casada amb l'astronauta Mark Nelly i és la primera congressista jueva per Arizona. És una demòcrata moderada defensora de la reforma migratòria, la investigació amb cèl·lules mare i les energies renovables. Ha servit al Comitè de Serveis Armats de la Cambra Baixa i en els comitès de ciència i tecnologia. De 2000 a 2005 va servir a la cambra legislativa d'Arizona.
Gabrielle Giffors participava en un acte públic amb els seus votants davant d'un supermercat de Tucson (Arizona) quan va rebre un tret al cap que li va estiba un individu des d'un metre de distància. Un nena de
nou anys, el jutge federal John Roll i quatre persones més van resultar mortes, 18 persones van resultar ferides de diversa consideració. L'estat de la congressista és greu però segons les últimes notícies sembla que comenta a evolucionar favorablement.
Tot i que la policia no havia informat de la identitat de l'autor dels trets la premsa l'han identificat com a Jarret Lee Loughner de 22 anys, ja detingut. El xèrif no va informar de la identitat però si que va dir que creia que l'assassí no va actuar sol i que podria tenir problemes mentals, justament, segons el xèrif, és la gent desequilibrada la més susceptible d'actuar així.
El president Obama va condemnar amb duresa l'atemptat, cosa que també van fer els líders dels partits demòcrata i republicà. El president Obama va prometre que la investigació arribaria fins al fons i va encarregar la investigació al director de l'FBI, Robert Mueller, que estarà al capdavant de la investigació i sobre el terreny.
Diverses personalitats d'ambdós partits van condemnar l'atemptat. L'agost passat un individu va ser detingut quan va assistir a un acte polític de la congressista Giffords a la ciutat de Douglas quan li va caure a terra la pistola que duia.
Giffors ha estat objecte d'atacs molt durs dels sectors ultraconservadors – Tea Party – però també d'atacs físics com el que va patir la seva oficina després de l'aprovació de la reforma sanitària impulsada pel president Obama a la que Giffords va donar suport. Giffords ha rebut nombroses amenaces.
Opinió personal

L'ambient que es viu a la política dels Estats Units ja fa mesos que s'ha enrarit fins a extrems inaudits. Els ultraconservadors del Tea Party i els seus mitjans de comunicació han decidit que tot s'hi val, carreguen especialment i amb gran duresa contra la reforma sanitària del president Obama que ells consideren el primer pas cap a un sistema comunista. En un país – els Estats Units - on els bojos amb escopeta abunden només falta que l'ús d'una demagògia absolutament trastornada en què barregen una anarquia en matèria econòmica i social amb una moral puritana. Els Estats Units tenen algunes coses bones però no m'agrada el seu puritanisme hipòcrita que els fa espantar-se quan veuen els pits d'una dona a la televisió o quan un còmic usa un llenguatge groller i ells afegeixen un retard en següents edicions per poder eliminar imatges o llenguatge inacceptable, però consideren normal passejar-se amb el fusell malgrat la gran quantitat de tirotejos, especialment a centres escolars que han causat matances absurdes.
Després d'aquest atemptat contra la congressista i les persones que assistien a aquest acte públic em sorprén que des dels sectors ultraconservadors – Tea Party – hagin aparegut que se'ls critiqui per l'ambient de crispació que han anat covant.
Sobre l'assassí
Jared Loughner, l'assassí, sembla que tenia el cervell girat, havia escrit amenaces contra la congressista Gabrielle Gifford. Una amiga seva ha declarat que el noi era una mica raret i que probablement era d'esquerres, entre els llibres que llegia, hi havia el "Mein Kampf", escrit per Adolf Hitler, que constava com una de les seves lectures predilectes, "El Manifest Comunista" de Karl Marx y "Algú va volar sobre el niu del cucut" de Ken Kesey. El noi era una mica paranoic perquè afirmava que “El govern està usant control mental i renta el cervell de las personas a través del control de la gramàtica”. Res, noi, tanquem les escoles i les acadèmies de la llengua, suposo que una coma aquí i un accent allà ens pot acaba fent fer coses rares. Em sembla que a ell si que algú li va rentar el cervell i li va omplir de cu-cuts. Jared també va dir: “¡No! No pagaré els meus deutes amb una moneda que no es recolzda per or i plata ¡No! No confío en Déu". Suposo parla del famós “In God We Trust” (En Dèu confiem) que apareix al bitllets i monedes dels Estats Units. Les primeres dades lliguen a Jared amb els supremacistes blancs. Probablement aquest noi el que tenia era un embolic mental impressionant.
Intentan asesinar a una congresista estadounidense

La congresista Gifford renovó su mandato en el Congreso el pasado mes de noviembre. Tiene 40 años, está casada con el astronauta Mark Nelly y es la primera congresista judía por Arizona. Es una demócrata moderada defensora de la reforma migratoria, la investigación con células madre y las energías renovables. Ha servido al Comité de Servicios Armados de la Cámara Baja y en los comités de ciencia y tecnología. De 2000 a 2005 sirvió en la cámara legislativa de Arizona. Gabrielle Gifford participaba en un acto público con sus votantes ante un supermercado de Tucson (Arizona) cuando recibió un disparo en la cabeza que le estiba un individuo desde un metro de distancia. Un niña de nueve años, el juez federal John Roll y cuatro personas resultaron muertas, 18 personas resultaron heridas de diversa consideración. El estado de la congresista es grave pero según las últimas noticias parece que empieza a evolucionar favorablemente. Aunque la policía no había informado de la identidad del autor de los disparos la prensa lo han identificado como Jarret Lee Loughner de 22 años, ya detenido. El sheriff no informó de la identidad pero sí que dijo que creía que el asesino no actuó solo y que podría tener problemas mentales, justamente, según el sheriff, es la gente desequilibrada la más susceptible de actuar así. El presidente Obama condenó con dureza el atentado, algo que también hicieron los líderes de los partidos demócrata y republicano. El presidente Obama prometió que la investigación llegaría hasta el fondo y encargó la investigación al director del FBI, Robert Mueller, que estará al frente de la investigación y sobre el terreno. Varias personalidades de ambos partidos condenaron el atentado. En agosto pasado un individuo fue detenido cuando asistió a un acto político de la congresista Giffords en la ciudad de Douglas cuando le cayó al suelo la pistola que llevaba. Gifford ha sido objeto de
ataques muy duros de los sectores ultraconservadores - Tea Party - pero también de ataques físicos como el que sufrió su oficina después de la aprobación de la reforma sanitaria impulsada por el presidente Obama en la que Giffords apoyó . Giffords ha recibido numerosas amenazas. Opinión personal El ambiente que se vive en la política de Estados Unidos ya hace meses que se ha enrarecido hasta extremos inauditos. Los ultraconservadores del Tea Party y sus medios de comunicación han decidido que todo vale, cargan especialmente y con gran dureza contra la reforma sanitaria del presidente Obama que ellos consideran el primer paso hacia un sistema comunista. En un país - los Estados Unidos - donde los locos con escopeta abundan sólo falta que el uso de una demagogia absolutamente trastornada en que mezclan una anarquía en materia económica y social con una moral puritana. Los Estados Unidos tienen algunas cosas buenas pero no me gusta su puritanismo hipócrita que los hace asustarse cuando ven los pechos de una mujer a la televisión o cuando un cómico usa un lenguaje soez y ellos añaden un retraso en siguientes ediciones por poder eliminar imágenes o lenguaje inaceptable, pero consideran normal pasearse con el fusil a pesar de la gran cantidad de tiroteos, especialmente en centros escolares que han causado matanzas absurdas. Tras este atentado contra la congresista y las personas que asistían a este acto público me sorprende que desde los sectores ultraconservadores - Tea Party - hayan aparecido que se les critique por el ambiente de crispación que han ido incubando.

Sobre el asesino

Jared Loughner, el asesino, parece que tenía el cerebro girado, había escrito amenazas contra la congresista Gabrielle Gifford. Una amiga suya ha declarado que el chico era un poco rarito y que probablemente era de izquierdas, entre los libros que leía, estaba el "Mein Kampf", escrito por Adolf Hitler, que constaba como una de sus lecturas predilectas, "El Manifiesto comunista"de Karl Marx y "Alguien voló sobre el nido del cuco"de Ken Kesey. El chico era un poco paranoico porque afirmaba que "El gobierno está usando control mental y lava el cerebro de las personas a través del control de la gramática". Nada, chico, cerramos las escuelas y las academias de la lengua, supongo que una coma aquí y un acento allí nos puede acaba haciendo hacer cosas raras. Me parece que a él si que alguien le lavó el cerebro y le llenó de cucos. Jared también dijo: "¡No! No pagaré mis deudas con una moneda que no se recolzda por oro y plata ¡No! No confío en Dios". Supongo habla del famoso "In God We Trust "(En Dios confiamos) que aparece en billetes y monedas de los Estados Unidos. Los primeros datos ligan a Jared con los supremacistas blancos. Probablemente este chico lo que tenía era un lío mental impresionante.