1 de gen. 2011

Estònia ja és el 17è Estat de l’euro

Estònia ja és el 17è Estat de l’euro




Des d’avui Estònia se suma al grup de països que tenen l’euro com a moneda. Fins a meitat de gener conviuran la corona estoniana i l’euro, i els estonians tindran fins a finals de 2011 per canviar totes les corones que tinguin per euros. Estònia és el 17è país que se suma a l’euro i ho fa en un moment de profunda crisi econòmica. La corona estoniana va substituir el ruble soviètic l’any 1992 després d’independitzar-se de la URSS.





Estonia ya es el 17 º Estado del euro




Desde hoy Estonia se suma al grupo de países que tienen el euro como moneda.Hasta mitad de enero convivirán la corona estonia euro, y los estonios tendrán hasta finales de 2011 para cambiar todas las coronas que tengan por euros. Estonia es el 17º país que se suma al euro y lo hace en un momento de profunda crisis económica. La corona estonia sustituyó el rublo soviético en 1992 después de independizarse de la URSS.

2 comentaris:

zel ha dit...

Més que patiran, no trobes? Bon any, sigui això el que sigui... però els bons desigs hi són!

Jaume C. i B. ha dit...

En part tens raó si considerem l'arrodoniment de preus a l'alça - com ens va passar a nosaltres - malgrat que els nostres estimats manaires ens va prometre que no ho permetrien, i malgrat la seva promesa va succeir, aquest és el principal temor que tenen a Estònia. En principi, si les coses es fan bé no hauria de suposar cap problema, tenia una moneda compartida suposa moltes avantatges sempre que no es permeti que els aprofitats en vulguin treure benefici. Ara podem viatjar pels principals països europeus sense haver de preocupar-nos de canvis de moneda. Les bones idees solen arruinar-se quan es porten a la pràctica de forma negligent.