5 de gen. 2011

El voltor que va espiar als saudites

El voltor que va espiar als saudites

Els àrabs comencen a mirar els animals amb uns ulls diferents a com els mirem els occidentals, els ha entrat una psicosi que ni el pitjor guionista d'un film de terror de quarta categoria hauria pogut inventar-se per un dels seus guions ni havent-se fumat un munt dels anomenats cigarrets del riure i bevent absenta caducada a galet. A hores d'ara m'imagino a tots els sàtrapes de països àrabs fent investigar si el seu gos, gat o el periquito tenen línia directe amb Tel Aviv.
El tauró
Fa unes setmanes a Egipte va saltar l'alarma amb un tauró que va matar una pensionista alemanya i uns dies abans havia ferit a quatre ucraïnesos, a Egipte va començar a córrer el rumor – el va fer córrer un submarinista expert i el governador regional de la Península del Sinaí s'hi va apuntar al disbarat - que el tauró havia sigut enviat pel Mossad per enfonsar el turisme egipci.
El voltor
Doncs bé, continua aquest espectacle del disbarat, canviant l'escenari: A Aràbia Saudita van arrestar un voltor al que van acusar d'espiar pel Mossad. I quan dic voltor em refereixo a un ocell carronyaire de grans dimensions. La notícia diu que les autoritats saudites van arrestar un voltor que estava anellat per la Universitat de Tel Aviv acusant-lo de ser un espia al servei del Mossad. El voltor va ser trobat portant un transmissor i un braçalet a la pota on es podia llegir “Universitat de Tel Aviv".
Si sou aficionats als documentals d'animals sabreu que els científics tenen la dèria d'anellar qualsevol ocell que voli per poder fer un seguiment, especialment d'animals migratoris. Si un ocell es capturat per un altre grup i veu l'anella pot informar al grup que va anellar l'ocell d'on l'han trobat. A alguns animals els posen transmissors que permeten la seva localització i seguiment, i així conèixer les rutes migratòries. Ho he vist fer això a animals marins de mides prou importants. Aquest tipus d'anelles o etiquetes – que és la paraula que hi ha a la notícia – solen indicar que l'animal forma part d'un projecte d'investigació però les persones que van capturar el voltor quan van veure que l'animal anava etiquetat per una universitat israeliana van començar a imaginar-se que aquell voltor formava part d'un “complot sionista”. El deliri es va estendre entre els fòrums àrabs quan el rumor va créixer fins a derivar cap a què "els sionistes ensinistraven diverses espècies d'animals per espiar els àrabs". Aquests del Mossad són uns genis, imagineu si poden ensinistrar taurons per atacar senyores alemanyes a platges egípcies i voltors per espiar a pagerols saudites, que no poden haver fet amb lloros, gossos i gats. Des d'ara els àrabs no miraran els seus animals de la mateixa manera. I jo pensava que “els homes que miraven fixament les cabres” era delirant, la realitat, com sempre, acaba superant la ficció especialment si barregem al Mossad amb els àrabs i unes quantes bestioles.

El buitre que espió a los saudíes

Los árabes comienzan a mirar los animales con unos ojos diferentes a como los miramos los occidentales, les ha entrado una psicosis que ni el peor guionista de un filme de terror de cuarta categoría pudo inventarse para uno de sus guiones ni habiéndose fumado un montón de los llamados cigarrillos de la risa y bebiendo absenta caducada a chorro. A estas alturas me imagino a todos los sátrapas de países árabes investigando si su perro, gato o periquito tienen línea directa con Tel Aviv.

El tiburón

Hace unas semanas en Egipto saltó la alarma con un tiburón que mató a una pensionista alemana y unos días antes había herido a cuatro ucranianos, en Egipto comenzó a correr el rumor - le hizo correr un submarinista experto y el gobernador regional de la Península del Sinaí se apuntó al disparate - que el tiburón había sido enviado por el Mossad para hundir el turismo egipcio.

El buitre

Pues bien, continúa este espectáculo del disparate, cambiando el escenario: En Arabia Saudita arrestaron a un buitre al que acusaron de espiar para el Mossad. Y cuando digo buitre me refiero a un pájaro carroñero de gran tamaño. La noticia dice que las autoridades saudíes arrestaron a un buitre que estaba anillado por la Universidad de Tel Aviv acusándolo de ser un espía al servicio del Mossad. El buitre fue encontrado portando un transmisor y un brazalete en la pata donde se podía leer "Universidad de Tel Aviv”. Si sois aficionados a los documentales de animales sabréis que los científicos tienen la manía de anillar cualquier pájaro que vuele para poder hacer un seguimiento, especialmente de animales migratorios. Si un pájaro es capturado por otro grupo y ve la anilla puede informar al grupo que anilló el pájaro de donde lo han encontrado. A algunos animales les ponen transmisores que permiten su localización y seguimiento, y así conocer las rutas migratorias. Lo he visto hacer esto a animales marinos de medidas bastante importantes. Este tipo de anillas o etiquetas - que es la palabra que hay en la noticia - suelen indicar que el animal forma parte de un proyecto de investigación pero las personas que capturaron el buitre cuando vieron que el animal iba etiquetado por una universidad israelí comenzaron a imaginarse que aquel buitre formaba parte de un "complot sionista". El delirio se extendió entre los foros árabes cuando el rumor creció hasta derivar hacia que "los sionistas adiestraban diversas especies de animales para espiar a los árabes". Estos del Mossad son unos genios, imaginad si pueden adiestrar tiburones para atacar señoras alemanas en playas egipcias y buitres para espiar a palurdos saudíes, que no pueden haber hecho con loros, perros y gatos. Desde ahora los árabes no mirarán sus animales de la misma manera.Y yo pensaba que "los hombres que miraban fijamente las cabras" era delirante, la realidad, como siempre, acaba superando la ficción especialmente si mezclamos el Mossad con los árabes y unos cuantos bichos.