24 de maig 2010

Robots

Robots


Asimo


Els japonesos són grans fans de qualsevol artefacte electrònic que existeixi, i tenen una especial predilecció pels robots. Un dels més coneguts és l'Asimo, un robot desenvolupat per Honda creat l'any 2000 i en successives versions ha anat adquirint noves capacitats. Asimo serveix per anar provant nous avenços i com a reclam publicitari. Si bé la robòtica està molt estesa per cadenes de muntatge i altres tasques reiteratives, aquí tractem de robots d'aspecte més o menys humanoides com l'Asimo.





Yo-Hada



Ara a l'Asimo li hi ha sortit un competidor creat per l'empresa japonesa Kokoro a qui li han posat de nom Yo-Hada. Aquest robot ha sigut dissenyat per a casar parelles. La notícia és que ha oficiat el primer casament, en un restaurant de Tòquio el robot va casar a Tomohiro Shibata, de 42 anys amb Satoko Inouye, de 36. L'empresa diu que hi ha tres robots Yo-Hada més casant parelles a Singapur.



ßà



Jo proposo que fabriquin robots però no per casar gent, els haurien de dissenyar com a polítics. Algú pensarà que un robot no pot ser polític perquè no pot prendre decisions per ell mateix, és veritat, però hi ha molts polítics que tampoc i arriben a president del govern o a cap de l'oposició, el robot no prendrà decisions però segurament serà més honest que alguns polítics humans.


Robots
Asimo

Los japoneses son grandes fans de cualquier artefacto electrónico que exista, y tienen una especial predilección por los robots. Uno de los más conocidos es el Asimo, un robot desarrollado por Honda creado en 2000 y en sucesivas versiones ha ido adquiriendo nuevas capacidades. Asimo sirve para ir probando nuevos avances y como reclamo publicitario. Si bien la robótica está muy extendida por cadenas de montaje y otras tareas reiterativas, aquí tratamos de robots de aspecto más o menos humanoides como el Asimo.

Yo-Hada

Ahora en el Asimo le ha salido un competidor creado por la empresa japonesa Kokoro a quien le han puesto de nombre Yo-Hada. Este robot ha sido diseñado para casarse parejas. La noticia es que ha oficiado la primera boda, en un restaurante de Tokio el robot casó a Tomohiro Shibata, de 42 años con Satoko Inouye, de 36. La empresa dice que hay tres robots Yo-Hada más casando parejas en Singapur.

à ß

Yo propongo que fabriquen robots pero no para casarse gente, los deberían diseñar como políticos. Alguien pensará que un robot no puede ser político porque no puede tomar decisiones por sí mismo, es verdad, pero hay muchos políticos que tampoco y llegan a presidente del gobierno o jefe de la oposición, el robot no tomará decisiones pero seguramente será más honesto que algunos políticos humanos.

2 comentaris:

Antoniatenea ha dit...

Bona proposta!!..segur que no tindrien corrupció aquests robots polítics i que actuarien per estadistiques i coses amb un raonament, amb criteris intel·ligents..no els afectarien altres coses que pesan al triar fer coses.
I no creus que el japonesos van de la intel·ligencia molt de técnics a la ingenuitat infantil fent coses que els ocidentals trobariem molt inmadures?
Petons!

Jaume C. i B. ha dit...

Les societats orientals són molt més rígides i la gent té certa tendència cap a la ingenuitat. Per això veiem que entre els adolescents i molts adults del Japó tinguin tant d'èxit el karaoke, el cosplay - anar disfressats de personatges de manga -, el manga, les joguines tecnològiques, els robots, etc. És amb aquestes activitats amb les que els japonesos s'escapen per breus períodes de temps de la rígida societat en la que viuen i poden trencar amb les convencions. La societat occidental ja no es tan rígida avui dia, hem aconseguit trencar amb moltes convencions socials i la nostra és una societat molt més pragmàtica que la d'ells.