28 de set. 2008

Temes 27 i 28 de setembre

Consulta ciutadana a Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona promourà una consulta als barcelonins per saber com ha de ser la Diagonal quan sigui reformada. Es tracta d'una consulta no vinculant, no un referèndum, ja que els referèndums només els pot organitzar l'Estat. Considerant que el PP amenaça el Lehendakari amb ficar-lo a la presó si fa el referèndum sobre la situació d'Euskadi l'Ajuntament barceloní ha decidit moure's amb peus de plom. La proposta de Jordi Portabella (ERC) ha estat assumida per l'equip de govern municipal.La gestió municipal s'apropa al ciutadà quan és el ciutadà qui decideix com vol que sigui la seva ciutat. Consultar a un ciutadà com vol que sigui el seu barri n'és un exemple de la democràcia en la que el ciutadà compta. L'Ajuntament de Barcelona s'hauria de plantejar fer sovint consultes d'aquest tipus als barcelonins. Unes vegades podrien ser consultes limitades als veins del barri afectat: quan s'ha de reformar un carrer o plaça, per exemple, es consulti als veins d'aquell carrer. D'altres vegades la consulta s'hauria de fer a tots els ciutadans, quan per exemple la reforma fos de gran magnitud. Aquí no estem gens acostumats a aquestes consultes que si son comuns en altres països. Només és propi de països endarrerits prohibir consultes als ciutadans sobre afers que els afecten. I qui no m'entengui que s'ho faci mirar. Com a barceloní la proposta d'aquesta consulta em sembla excel·lent i em fa sentir orgullós d'una ciutat que quan la governen els seus ciutadans es capdavantera en molts temes.
Consulta ciutadana a Barcelona (part 2)
L'alcalde Jordi Hereu s'ha desdit de la decisió de convocar una consulta popular sobre la remodelació de l'Avinguda Diagonal. Em sento decebut. Aquesta consulta hauria estat un gran pas en l'apropament de l'Ajuntament als ciutadans de Barcelona. M'agradaria saber les veritables raons d'aquest canvi de parer per part del nostre alcalde. Si ha estat amenaçat amb aplicar-li la mateixa llei infame que el PP vol aplicar-li al Lehendakari Ibarretxe ho hauria de dir. Els barcelonins tenim dret a decidir sobre la nostra ciutat sense que cap fill de puta amenaci el nostre alcalde amb la presó. CiU i ERC han mostrat el seu malestar per aquest canvi sobtat de l'alcalde Hereu.

Consulta ciudadana en Barcelona
El Ayuntamiento de Barcelona promoverá una consulta a los barceloneses por saber como debe ser la Diagonal cuando sea reformada. Se trata de una consulta no vinculante, no un referéndum, ya que los referéndums solo les puede organizar el Estado. Considerando que la PP amenaza el Lehendakari con meterlo a la prisión si hace el referéndum sobre la situación de Euskadi el Ayuntamiento barcelonés ha decidido moverse con pies de plomo. La propuesta de Jordi Portabella (ERC) ha estado asumida por el equipo de gobierno municipal.La gestión municipal se acerca al ciudadano cuando es el ciudadano quien decide como quiere que sea su ciudad. Consultar a un ciudadano como quiere que sea su barrio es un ejemplo de la democracia en la que el ciudadano cuenta. El Ayuntamiento de Barcelona se debería plantear hacer a menudo consultas de este tipo a los barceloneses. Unas veces podrían ser consultas limitadas a los vecinos del barrio afectado: cuando se debe reformar una calle o plaza, por ejemplo, se consulte a los vecinos de aquella calle. De otras veces la consulta se debería hacer a todos los ciudadanos, cuando por ejemplo la reforma fuera de gran magnitud. Aquí no estamos nada acostumbrados a estas consultas que si sieso común en otros países. Solo es propio de países atrasados prohibir consultas a los ciudadanos sobre asuntos que los afectan. Y quien no me entienda que se lo haga mirar. Como barcelonés la propuesta de esta consulta me parece excelente y me hace sentir orgulloso de una ciudad que cuando la governen sus ciudadanos es capdavantera en molts temes.CiU y ERC han mostrado su malestar por este cambio súbito del alcalde Hereu.
Consulta ciudadana (parte 2)
El alcalde Jordi Hereu se ha desdicho de la decisión de convocar una consulta popular sobre la remodelación de la Avenida Diagonal. Me siento decepcionado. Esta consulta habría sido un gran paso en el acercamiento del Ayuntamiento a los ciudadanos de Barcelona. Me gustaría saber las verdaderas razones de este cambio de opinión por parte de nuestro alcalde. Si ha sido amenazado con aplicarle la misma ley infame que el PP quiere aplicarle al Lehendakari Ibarretxe debería decirlo. Los barceloneses tenemos derecho a decidir sobre nuestra ciudad sin que ningún hijo de puta amenace a nuestro alcalde con la prisión. CiU y ERC han mostrado su malestar por este cambio súbito del alcalde Hereu.


Lactis tòxics
A Xina milers de nens s'han vist afectats per un excés de melatonina en alguns productes lactis, almenys 4 nens han mort. Els productes xinesos venuts a casa nostra estan sent retirats dels mercats. Sembla que no aprenem i continuem jugant amb el menjar. Quan encara ens recordem de la mozzarella italiana contaminada de fa uns mesos, les vaques boges, la colza de fa molt temps i d'altres crisi alimentària d'aquesta gravetat ens apareix aquest problema. La Generalitat de Catalunya està retirant els productes lactis procedents de la Xina. De moment han tret de circulació uns caramels de nom White Rabbit.

Lácteos tóxicos
En China miles de niños se han visto afectados por un exceso de melatonina en algunos productos lácteos, por lo menos 4 niños han muerto. Los productos chinos vendidos aquí están siendo retirados de los mercados. Parece que no aprendemos y continuamos jugando con la comida. Cuando aún nos acordamos de la mozzarella italiana contaminada de hace unos meses, las vacas locas, la colza de hace mucho tiempo y otras crisis alimentarias de esta gravedad nos aparece este problema. La Generalitat de Catalunya está retirando los productos lácteos procedentes de China. De momento han sacado de la circulación unos caramelos de nombre White Rabbit.

Brètols al futbol
El partit Espanyol - Barça ha acabat amb el resultat 1 a 2 favorable al Barça. Però no ha estat el resultat del partit el més important si no els aldarulls causats per un grup de brètols anomenats Boixos Nois que han llençat diverses bengales sobre el públic de la grada inferior. Cinc d'aquests brètols han estat detinguts. A aquesta gent no l'haurien hagut de deixar entrar a l'Estadi Olímpic ni en cap altre estadi, encara menys portant bengales. No em aprés res de les conseqüències del llençament de bengales després de la mort d'un noi al desaparegut Estadi de Sarrià fa uns quants anys?. Sembla que no. Ni els Boixos Nois que continuen sent una colla de brètols que ja ni en el seu propi Estadi poden entrar des qué en Laporta és President del Barça han aprés que no es pot anar provocant aldarulls, ni l'han aprés altres clubs que donen protecció als seus brètols particulars, i sembla que les autoritats no fan tot el possible per impedir que aquesta gent accdeixi als estadis.Es diguin Boixos Nois, Brigadas Blanquiazules i d'altres noms cap d'aquests grups representa als clubs als que diuen representar més aviat donen mal nom als quals diuen representar.
Gamberros en el fútbol
El encuentro Español - Barça ha acabado con el resultado 1 a 2 favorable al Barça. Pero no ha sido el resultado del encuentro el más importante sino los barullos causados por un grupo de gamberros llamados Bojos Nois que han lanzado diversas bengalas sobre el público de la grada inferior. Cinco de estos gamberros han sido detenidos. A esta gente no la tendían que haber dejado entrar en el Estadio Olímpico ni ningún otro estadio, aún menos llevando bengalas. ¿No hemos aprendido nada de las consecuencias del lanzar de bengalas después de la muerte de un chico en el desaparecido Estadio de Sarrià hace unos cuantos años?. Parece que no. Ni los Bojes Chicos que continúan siente una pandilla de gamberros que ya ni en su propio Estadio pueden entrar desde que en Laporta es Presidente del Barça han aprendido que no se
puede ir provocando barullos, ni lo han aprendido otros clubes que dan protección a sus gamberros particulares, y parece que las autoridades no hacen todo el posible por impedir que esta gente acceda a los estadios.Se llamen Bojos Nois, Brigadas Blanquiazules u otros nombres ninguno de estos grupos representa a los clubes a los que dicen representar más bien dan mal nombre a esos clubes.