16 d’ag. 2010

Orgullosos de ser de dretes?

Orgullosos de ser de dretes?



No hi ha res de dolent amb ser de dretes, fins i tot es pot estar orgullós de ser-ho, però el que és molt lleig és ser pretensiós. Parlo d'un anunci en què qui s'anuncia té la pretensió de comparar-se amb tres importants polítics governants de dretes: la cancellera alemanya Angela Merkel, el president de la República francesa Nicolás Sarkozy i el primer ministre britànic Clegg, fins aquí tot normal. Qui té la poca vergonya de comparar-se amb aquests tres polítics conservadors no és cap polític conservador espanyol, que també hi hauria per fer un article parlant dels seus intents de comparar-se amb altres dretes, és un diari, siguem amables i qualifiquem-lo de diari, la capçalera del qual és “La Gaceta” del Grup Intereconomía.


A La Gaceta són molt pretensiosos comparant-se amb aquests tres importants polítics europeus, començant pel fet que La Gaceta no és ni tan sols un dels principals diaris espanyols, és una capçalera de molt poca qualitat, tot el grup Intereconomía destaca pel to groller, cridaner, maleducat i mentider dels seus periodistes i col·laboradors, i a tot això afegir la ideologia ultradretana, antidemocràtica i feixista que aquest grup mediàtic destil·la.


Per tant, que estiguin orgullosos de ser de dretes no és el que critico, són de dretes, molt de dretes, d'una dreta que als anys 30, 40 o 50 potser era el que es portava a Espanya, Alemanya o Itàlia, però no pas a l'Europa del segle XXI. Les dretes amb qui es pretén comparar són dretes democràtiques i modernes, dretes civilitzades, la dreta de la que el Grup Intereconomía és un dels altaveus mediàtics és una dreta antidemocràtica, autoritària i més caducada que un iogurt de 1940.


D'altra banda s'ha de ser molt cregut per comparar un diari de segona o tercera fila mal escrit amb tres polítics de primera. Com he dit abans el Grup Intereconomía es caracteritza entre altres coses per les mentides que deixen anar, i comencen fent-ho amb la seva pròpia publicitat presentant-se com allò que no són.


Un altre anunci de La Gaceta en la mateixa línia mostra el seu orgull. Estan orgullosos de ser catòlics i mostren imatges de la Setmana Santa, l'orgull de ser espanyols el mostren amb una desfilada de la Legión i mostrant unes senyores amb pinta de carmenpolos amb banderetes, això si, constitucionals, l'orgull per la cultura el mostren amb el quadre Las Meninas de Velázquez, es mostren orgullosos de la "fiesta" nacional, és a dir, les corrides de toros amb imatges d'una ídem. I acaba amb el mateix lema: orgullosos de ser de dretes. Excepte pel quadre de les Meninas, fixeu-vos en el detall dels quatre punts restants: l'orgull de ser espanyols el mostren amb unes imatges que millor quedarien en blanc i negre amb l'exèrcit, toros, carmenpolos amb banderetes i religió. No hi ha a Espanya cap altra unitat militar que tingui unes connotacions més ultres que la Legió, després afegim l'element religiós i els toros, i tenim l'Espanya eterna.





¿Orgullosos de ser de derechas?



No hay nada de malo con ser de derechas, incluso se puede estar orgulloso de serlo, pero lo que es muy feo es ser pretencioso. Hablo de un anuncio en el que quien se anuncia tiene la pretensión de compararse con tres importantes políticos gobernantes de derechas: la canciller alemana Angela Merkel, el presidente de la República francesa Nicolás Sarkozy y el primer ministro británico Clegg, hasta aquí todo normal. ¿Quién tiene la poca vergüenza de compararse con estos tres políticos conservadores no es ningún político conservador español, que también habría para hacer un artículo hablando de sus intentos de compararse con otros derechas, es un diario, seamos amables y calificamos- el de diario, la cabecera es "La Gaceta" del Grupo Intereconomía.
En La Gaceta son muy pretenciosos comparándose con estos tres importantes políticos europeos, empezando por el hecho de que La Gaceta no es ni siquiera uno de los principales diarios españoles, es una cabecera de muy poca calidad, todo el grupo Intereconomía destaca por el tono grosero, llamativo, maleducado y mentiroso de sus periodistas y colaboradores, y todo ello añadir la ideología ultraderechista, antidemocrática y fascista que este grupo mediático destila.
Por lo tanto, que estén orgullosos de ser de derechas no es lo que critico, son de derechas, muy de derechas, de una derecha que en los años 30, 40 o 50 quizás era lo que se llevaba a España, Alemania o Italia, pero no a la Europa del siglo XXI. Las derechas con el que se pretende comparar son derechas democráticas y modernas, derechas civilizadas, la derecha de la que el Grupo Intereconomía es uno de los altavoces mediáticos es una derecha antidemocrática, autoritaria y más caducada que un yogur de 1940.
Por otro lado hay que ser muy creído para comparar un diario de segunda o tercera fila mal escrito con tres políticos de primera. Como he dicho antes el Grupo Intereconomía se caracteriza entre otras cosas por las mentiras que sueltan, y comienzan haciéndolo con su propia publicidad presentándose como lo que no son.
Otro anuncio de La Gaceta en la misma línea muestra su orgullo. Están orgullosos de ser católicos y muestran imágenes de la Semana Santa, el orgullo de ser españoles lo muestran con un desfile de la Legión y mostrando unas señoras con pinta de carmenpolos con banderitas, eso si, constitucionales, el orgullo por la cultura el muestran con el cuadro Las Meninas de Velázquez, se muestran orgullosos de la "fiesta" nacional, es decir, las corridas de toros con imágenes de una ídem. Y termina con el mismo lema: orgullosos de ser de derechas. Excepto por el cuadro de las Meninas, fijaos en el detalle de los cuatro puntos restantes: el orgullo de ser españoles lo muestran con unas imágenes que mejor quedarían en blanco y negro con el ejército, toros, carmenpolos con banderitas y religión. No hay en España ninguna otra unidad militar que tenga unas connotaciones más ultras que la Legión, después añadimos el elemento religioso y los toros, y tenemos la España eterna.




2 comentaris:

zel ha dit...

A mi em fan pena, perquè ara per ara, ser de dretes representa i recorda el mal que han fet, i això no ens ho faran oblidar fàcilment...

Jaume C. i B. ha dit...

Hi ha molts tipus de dretes, com hi ha molts tipus d'esquerres. A nivell d'Espanya succeeix que mentre l'esquerra s'ha modernitzat, ha deixat enrere els dogmes autoritaris en què molts partits d'esquerres van fundar-se, i ara dins d'un partit anomenat d'esquerres es defensen valors com la democràcia, la dreta espanyola continua tenint els mateixos valors i pensament de les dretes dels anys 40 governants a Alemanya i Itàlia, cosa molt comprensible si considerem que el pensament conservador espanyol dels anys 30 i 40 era més aviat propi del segle XIX, és a dir, la dreta espanyola va endarrerida uns 70 anys, respecte a les dretes de la resta d'Europa. Ja ens agradaria que el PP i els mitjans afins defensessin els mateixos postulats ideològics que la CDU alemanya o la UMP francesa, i no els del NSADP alemany.