El 13 d'agost de 1940 la Gestapo va detenir a La Baule-Escoublac (França) al president de la Generalitat Lluís Companys i va ser immediatament entregat als règim franquista. En aquesta població s'ha inaugurat una placa commemorativa a l'Avinguda de Ploërmel al costat de la casa on va residir durant el seu exili.
El president Companys va ser traslladat a Madrid per ser interrogat. L'edifici on va romandre per ser interrogat i torturat avui és la seu del govern de la Comunitat de Madrid. La Comissió per la Dignitat ha anunciat que properament faran un acte d'homenatge davant d'aquest edifici. La Comunitat de Madrid es governada per Esperanza Aguirre del Partit Popular, partit fundat per gent que va ser membre del mateix règim feixista que va assassinar el president Companys.
Espanya no vol anul·lar el judici
Homenajes al presidente CompanysEl president Companys va ser assassinat a Barcelona pels militars feixistes espanyols el 15 d'octubre de 1940 després de sotmetre'l a judici sumaríssim i sense cap tipus de garantia processal. Encara avui, 70 anys després el govern espanyol no ha anul·lat aquell judici infame ni ha demanat disculpes per aquella ignomínia portada a terme per la dictadura, s'han negat a anul·lar el judici i la sentència condemnatòria.
Homenaje en La Baule-Escoublac
El 13 de agosto de 1940 la Gestapo detuvo en La Baule-Escoublac (Francia) al presidente de la Generalitat Lluís Companys y fue inmediatamente entregado a régimen franquista. En esta población se ha inaugurado una placa conmemorativa en la Avenida de Ploërmel junto a la casa donde residió durante su exilio.
Probable homenaje en Madrid
El presidente Companys fue trasladado a Madrid para ser interrogado. El edificio donde permaneció para ser interrogado y torturado hoy es la sede del gobierno de la Comunidad de Madrid. La Comisión por la Dignidad ha anunciado que próximamente harán un acto de homenaje ante este edificio. La Comunidad de Madrid se gobernada por Esperanza Aguirre del Partido Popular, partido fundado por gente que fue miembro del mismo régimen fascista que asesinó al presidente Companys.
España no quiere anular el juicio
El presidente Companys fue asesinado en Barcelona por los militares fascistas españoles el 15 de octubre de 1940 después de someterlo a juicio sumarísimo y sin ningún tipo de garantía procesal. Aún hoy, 70 años después el gobierno español no ha anulado ese juicio infame ni ha pedido disculpas por aquella ignominia llevada a cabo por la dictadura, se han negado a anular el juicio y la sentencia condenatoria.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada