12 d’ag. 2009

La batalla de Gürtelandia



Encara que no hi ha trets podríem dir que entre PP i PSOE hi ha una guerra declarada. El PP esquitxat pels seus casos de corrupció és víctima d'un atac de nervis. Rar és el dia que no escoltem a dirigents del PP dient bestiesses, i sembla que cada dia facin intents en superar la bestiesa del dia anterior. La dirigent del PP balear Rosa Estaràs va queixar-se del "tracte inhumà" que segons ella van rebre els imputats del cas Palma Arena, considera excessiu que els cinc imputats fossin emmanillats i mantinguts sota arrest mentre duraven els interrogatoris.
Per sort a mi no m'han detingut mai però tinc entés que és habitual que aquests casos en què és procedeix a la detenció i presentació davant del jutge és habitual que els presumptes delinqüents vagin emmanillats. Fer-ho al contrari pel fet que els imputats tenen lligams amb un partit polític és el que potser no seria correcte. No té dret a queixar-se la senyora Estaràs que l'arribada d'aquestes persones s'hagi convertit en un show mediàtic si ens atenim al precedent del show mediàtic de Canal 9 amb el president de Francisco Camps, la notícia era llavors i ara que unes persones que tenen una responsabilitat pública van haver de declarar davant d'un jutge ja que no van ser gaire responsables en l'exercici dels seus càrrecs. El que no era normal era el show de Camps convertit per obra de Canal 9 en Sant Francisco Camps aclamat pels fidels.
El líder del PP diu que el que va succeir en aquest assumpte lamentable és culpa del president del govern José Luís Rodríguez Zapatero, i afirma que Zapatero no se n'assabentat perquè estar en un palauet del patrimoni nacional. Més greu és que qui no sabés que passava en el seu propi partit era el senyor Rajoy, potser hauria de llegir la premsa normal, a més del Marca, potser així sabria que succeeix en el partit del que diuen que ell és el líder i que està implicat en diverses trames de corrupció que en un país normal hauria sigut motiu més que sobrat perquè el senyor Rajoy i amb ell uns quants dels seus companys de partit passessin a disfrutar d'un ben merescut ostracisme polític.
Alfredo Pérez Rubalcaba ha criticat les paraules de Rajoy. Té raó en el que diu però com a ministre de l'interior hauria d'abstenir-se a fer segons quines declaracions més pròpies d'un dirigent de partit que d'un ministre. Cert, ell és totes dues coses però no crec que un ministre de l'interior o del ram que sigui hagi de deixar-se arrossegar a una brega política per un polític que com Rajoy ha perdut el nord - i tots els punts cardinals - i ha sigut incapaç de posar ordre en un partit - el Partit Popular - que cada dia és més una casa de barrets que un partit polític.
-----



-----
Aunque no hay tiros podríamos decir que entre PP y PSOE hay una guerra declarada. El PP salpicado por sus casos de corrupción es víctima de un ataque de nervios. Raro es el día que no escuchamos a dirigentes del PP diciendo tonterías, y parece que cada día hagan intentos en superar la tontería del día anterior. La dirigente del PP balear Rosa Estaràs se quejó del "trato inhumano" que según ella recibieron los imputados del caso Palma Arena, considera excesivo que los cinco imputados fueran esposados y mantenidos bajo arresto mientras duraban los interrogatorios. Por suerte a mi no me han detenido nunca pero tengo entendido que es habitual que estos casos en que es procede a la detención y presentación ante el juez es habitual que los presuntos delincuentes vayan esposados. Hacer lo contrario por el hecho de que los imputados tienen vínculos con un partido político es lo que quizás no sería correcto. No tiene derecho a quejarse la señora Estaràs que la llegada de estas personas se haya convertido en un show mediático si nos atenemos al precedente del show mediático de Canal 9 con el presidente de Francisco Camps, la noticia era entonces y ahora que unas personas que tienen una responsabilidad pública tuvieron que declarar ante un juez ya que no fueron muy responsables en el ejercicio de sus cargos. Lo que no era normal era el show de Camps convertido por obra de Canal 9 en San Francisco Camps aclamado por los fieles. El líder del PP dice que lo que sucedió en este asunto lamentable es culpa del presidente del gobierno José Luís Rodríguez Zapatero, y afirma que Zapatero no se entera porque está en un palacete del patrimonio nacional. Más grave es que quien no supiera que pasaba en su propio partido fuera el señor Rajoy, quizá debería leer la prensa normal, además del Marca, quizás así sabría que sucede en el partido del que dicen que él es el líder y que está implicado en varias tramas de corrupción que en un país normal hubiera sido motivo más que sobrado para que el señor Rajoy y con él varios de sus compañeros de partido pasaran a disfrutar de un bien merecido ostracismo político. Alfredo Pérez Rubalcaba ha criticado las palabras de Rajoy. Tiene razón en lo que dice pero como ministro del interior debería abstenerse a hacer según qué declaraciones más propias de un dirigente de partido que de un ministro. Cierto, él es las dos cosas pero no creo que un ministro del interior o del ramo que sea deba dejarse arrastrar a una bronca política por un político que como Rajoy ha perdido el norte - y todos los puntos cardinales - y ha sido incapaz de poner orden en un partido - el Partido Popular - que cada día es más una casa de sombreros que un partido político.

1 comentari:

Patric ha dit...

Acabo d'escoltar els tres vídeos ... són molt breus; entenc que la senyora Rosa Estaràs crítica el fet que s'hagin portat emmanillat als imputats, d'alguna manera li trobo raó. No se si era necessari esposos, crec que no. Les dones a les mans i en els peus i els petos grocs s'utilitzen per als assassins i delinqüents més perillosos, els que poden escapar dels tribunals i els acompanyen a més dos o més guàrdies. Això és molt aparatós, però són imputats molt perillosos, i moltes vegades reincidents.
No estan molt clars per a mi el segon i tercer video.
S'entén si que Rajoy responsabilitza a Rodríguez Zapatero de quelcom succeït a les Balears, del qual ell pensa que Zapatero ni s'ha assabentat, perquè està de vacances en un palau del patrimoni nacional.
En l'últim vídeo es parla de infàmia i calúmnies, que m'imagino són contra el PP. Lo altre no vaig entendre - que algú va dir que no ho molestaran perquè ja havia dit la barbaritat del mes i en aquell moment ell anava a darse un chapuzón.
Bé tu dius que la guerra està declarada entre el PP i el PSOE. Entenc que el cas balear, del qual no havia escoltat és una trama més de corrupció vinculada al PP. Que els imputats d'aquest cas siguin mantinguts en arrest preventiu em sembla que val. Això de les esposes crec que no era necessari.