19 d’ag. 2009

Consulta popular a Arenys de Munt

El dia 13 de setembre de 2009, d'aquí a menys d'un mes se celebrarà a Arenys de Munt una consulta popular per la independència. Però en el municipi hi ha certa preocupació no per aquesta consulta sinó per la decisió de la Falange de fer una manifestació en aquest poble. L'alcalde Carles Mora ha mostrat la seva preocupació i demana que aquesta manifestació ultradretana sigui desautoritzada. El conseller de governació de la Generalitat també mostra preocupació per aquest fet i la seva estranyesa per la reaparició en escena d'aquest grup feixista espanyol i la seva pretensió de fer una manifestació coincidint amb la consulta popular. Dubto molt que a Arenys hi hagi gaires falangistes per muntar una manifestació, imagino que això es tracta d'un acte organitzat i que arribaran autocars procedents de tot Espanya. Dels que han organitzat aquest acte no cal esperar responsabilitat, van amb la clara idea de crear un conflicte. Però més irresponsable és la persona que ha donat l'autorització. El seny recomanaria que algú revoqués l'autorització i posés els mitjans per impedir que aquesta gent arribi a destí. No crec que siguin gaires però si que convindria que els Mossos aturessin els autocars que portin a aquesta gent i els fes recular impedint-los l'entrada al Principat. La consulta se celebrarà a Arenys de Munt el dia 13 de setembre. Bona sort i esperem que algú tingui prou seny per impedir l'arribada dels feixistes al municipi. www.coc130909.org


Vídeo: Conseller Ausàs


Vídeo: Alcalde Mora


El día 13 de septiembre de 2009, de aquí a menos de un mes se celebrará en Arenys de Munt una consulta popular por la independencia. Pero en el municipio hay cierta preocupación no por esta consulta sino por la decisión de la Falange de hacer una manifestación en este pueblo. El alcalde Carles Mora ha mostrado su preocupación y pide que esta manifestación ultraderechista sea desautorizada. El consejero de gobernación de la Generalitat también muestra preocupación por este hecho y su extrañeza por la reaparición en escena de este grupo fascista español y su pretensión de hacer una manifestación coincidiendo con la consulta popular. Dudo mucho que en Arenys haya muchos falangistas para montar una manifestación, imagino que eso se trata de un acto organizado y que llegarán autocares procedentes de toda España. De los que han organizado este acto no hace falta esperar responsabilidad, van con la clara idea de crear un conflicto. Pero más irresponsable es la persona que ha dado la autorización. La cordura recomendaría que alguien revocase la autorización y pusiese los medios para impedir que esta gente llegue a destino. No creo que sean muchos pero si que convendría que los Mossos detuviesen los autocares que llevan a esta gente y los hiciesen recular impidiéndoles la entrada en el Principat. La consulta se celebrará en Arenys de Munt el día 13 de septiembre. Buena suerte y esperemos que alguien tenga bastante cordura para impedir la llegada de los fascistas al municipio.

1 comentari:

Patric ha dit...

En primer lloc, em sembla important que se celebri una consulta popular sobre la Independència de Catalunya ... entenc que volen conèixer l'opinió dels arenyenses respecte "a la conveniència o no que Catalunya sigui un Estat de la Unió Europea". Entenc que la gent que ha organitzat l'acte pertany "a un ampli espectre ideològic i generacional" la qual cosa es creu "que contribuirà a una major participació de la població i també una major garantia de serietat i credibilitat.".
Entenc que pensen que "la consulta propiciarà obrir un debat sobre la conveniència o no que Catalunya tingui un Estat propi".
- Em sembla molt intel ligent que iniciïn un debat com aquest des d'una comuna en particular i no a tot el territori al mateix temps
- Els organitzadors diuen qe ells entenen que "fer debat és signe de normalitat democràtica", i estic absolutament d'acord ..
- Entenc també que una de les raons de fer aquesta consulta popular on participi tot el poble de la comuna i els membres representants de la societat civil catalana, és per evitar els debats només entre alguns grups de persones que l'únic que fan és desqualificar mútuament "i utilitzar un llenguatge i agressivitat verbal impròpia de la democràcia respecte de totes les opinions", amb la qual cosa estic molt d'acord.
Finalment, els organitzadors han dit que volen "donar oportunitat als seus conciutadans per:
- Debatre quina ha de ser la forma d'articular Catalunya a la resta d'Europa.
- Organitzar actes per fomentar la participació amb la intervenció de reconeguts membres de la societat catalana.
- Exercir el dret democràtic a expressar l'opinió en una consulta massiva prevista per al 13 de setembre d'aquest any. ".

En segon lloc, entenc la preocupació que el mateix dia d'una consulta popular es pretengui realitzar una manifestació política, i menys que aquesta sigui organitzada des d'altres comunes ... i traslladant persones. Crec que no correspon de cap manera.

- L'altre problema, al meu parer, té a veure amb que si el feixisme i nazisme han estat prohibits a Europa i es considera delicte la seva propagació i tu dius que són feixistes, no entenc com podrien organitzar una manifestació? A menys que no siguin realment feixistes i només grups dretans.

Per que es va triar Arenys de Munt com a lloc de consulta popular sobre la independència de Catalunya?