Noves filtracions de Wikileaks sobre Aznar i Catalunya. Wikileaks ha filtrat uns telegrames i informes d'una agència d'intel•ligència que recull les opinions d'Aznar. Aquest acusa, segons aquestes filtracions, al govern català de promoure la immigració de musulmans a Catalunya perquè aquests s'integren més fàcilment que els castellanoparlants, i això és, segons Aznar, la raó que a Catalunya és on hi ha més imams radicals. Que és a Catalunya on hi ha més imams radicals és un fet, però no és tan cert que la Generalitat triï els immigrants en funció dels seus orígens ja que aquesta competència correspon a l'Estat espanyol, per tant, si hi ha una tria d'immigrants en funció del seu origen aquesta la fa l'Estat, si fos així em semblaria molt greu. No crec que Aznar, sabent quina és la seva ideologia, pugui anar criticant els moviments migratoris quan ell prové d'una tradició ideològica que va usar la immigració com una arma i encara avui continua usant-la. Que Aznar, president d'honor del Partit Popular i expresident del govern espanyol, conegut pel seu ultraespanyolista d'Espanya parli de l'ús de la immigració en aquests termes fa ferum. El franquisme va voler usar impulsar una migració massiva d'espanyols cap a Catalunya amb el propòsit d'acabar amb el problema català. És evident que va ser un fracàs perquè molts d'aquells immigrants van integrar-se, altres no, i aquests que no s'han volgut integrar han estat molt útils al PP i a altres partits espanyolistes que per defensar que els drets d'uns quants inadaptats fent-los passar pel damunt de la gent del país. I els musulmans no crec que siguin el col•lectiu immigrat més integrat, més aviat diria que és el menys integrat de tots, no només en el tema lingüístic, socialment són probablement els que són més refusats per la societat, i ells tampoc fan gaires esforços per integrar-se al nostre país. La presència d'imams radicals té més a veure amb el funcionament de la Justícia que moltes vegades ha sentenciat a favor d'aquests imams radicals. I no només a Catalunya tenim problemes amb aquests imams. Recentment el TEDH (Tribunal Europeu dels Drets Humans) va obligar al govern britànic a deixar lliure un imam radical que havia estat engarjolat perquè els seus sermons defensaven l'ús de la violència per imposar l'Islam. El govern britànic va posar aquest imam en llibertat amb el propòsit d'enviar-lo de tornada al seu país, on podria ser executat i on va ser jutjat in absentia per donar suport al terrorisme, el TEDH s'oposava a l'expulsió d'aquest imam. És cert que a Catalunya hi ha molts imams radicals però això depèn del sistema judicial espanyol, no pas de les institucions catalanes.
Alejo Vidal-Quadras creu que l'Estat autonòmic és insostenible i que cal agrupar les comunitats autònomes, a més de limitar la despesa. Vidal-Quadras va demanar a la direcció del seu partit que condicioni el suport a CiU que els pares puguin escollir la llengua d'escolarització. La gran fal•làcia de tot això és que ell només es refereix que aquest dret el tinguin els castellanoparlants a Catalunya, però no demanin aquest dret a Madrid o Burgos, no demanin que els seus fills puguin ser escolaritzats en català.
El partit de la ultranacionalista espanyola Rosa Díez, UPYD, ha registrat una proposició no de llei per a què els noms dels municipis i províncies figurin en castellà en aquells territoris amb llengua pròpia. Suposo que volen recordar els noms que el municipis catalans tenien durant el franquisme. És ridícul que UPYD pretengui recuperar una toponímia que no sentim com a nostra i que va ser imposada amb les baionetes, i fent de vegades algunes traduccions absolutament delirants dels noms d'alguns municipis. Que serà el següent, obligar-nos a castellanitzar-nos els noms i els cognoms. Quan jo vaig néixer no estava permès inscriure els fills amb els noms en català ni en cap altre nom que no fos el castellà, la legislació va ser modificada per permetre la inscripció dels noms en català. Un altre tema seria la disbauxa que hi ha amb moltes persones que van veure els seus cognoms castellanitzats per decret, encara que sense seguir cap norma, d'aquesta manera hi havia cognoms que només eren castellanitzats gràficament, per exemple canviant la “NY” per la “Ñ”, o traduint el cognom directament i de vegades de la manera més barroera.
La delegada del govern (espanyol) a Catalunya, la senyora Llanos de Luna, diu que vol més banderes espanyoles, que cal ser inflexible en l'aplicació de la llei de banderes i menys immersió lingüística per a garantir, segons ella, el dret a rebre l'ensenyament en ambdues llengües, que es tradueix en què tot l'ensenyament s'hauria de fer en castellà.
Veig en totes aquestes notícies breus un propòsit clar del nacionalisme espanyol d'imposar el seu concepte d'Espanya, un retorn a èpoques ja passades i que creiem només un desastrós període de la nostra història en què vam veure com la nostra cultura quedava anorreada i les nostres institucions suprimides manu militari. I tot això segueix caient-nos al damunt com una pluja (àcida) fina. No fa tants dies un senador del PP va dir que això de les llengües autonòmiques fan nosa al Senat i costen diners. Tots aquests personatges cobren un sou que surt dels impostos que també paguem els catalans a l'Estat, potser ens hauríem de repensar exigir que els nostres impostos no serveixin per pagar-li el sou a tota aquesta camarilla. Si no respecten la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres institucions, si fossin honestos i conseqüents amb les seves idees, renunciarien també a rebre diners procedents dels impostos cobrats als catalans.
El franquismo reavivado
Nuevas filtraciones de Wikileaks sobre Aznar y Cataluña. Wikileaks ha filtrado unos telegramas e informes de una agencia de inteligencia que recoge las opiniones de Aznar. Este acusa, según estas filtraciones, el gobierno catalán de promover la inmigración de musulmanes en Cataluña para que estos se integran más fácilmente que los castellanohablantes, y eso es, según Aznar, la razón que en Cataluña es donde hay más imanes radicales. Que es en Cataluña donde hay más imanes radicales es un hecho, pero no es tan cierto que la Generalitat elija los inmigrantes en función de sus orígenes ya que esta competencia corresponde al Estado español, por lo tanto, si hay una elección de inmigrantes en función de su origen esta la hace el Estado, si fuera así me parecería muy grave. No creo que Aznar, sabiendo cuál es su ideología, pueda ir criticando a los movimientos migratorios cuando él proviene de una tradición ideológica que usó la inmigración como un arma y aún hoy continúa usándola. Que Aznar, presidente de honor del Partido Popular y ex presidente del gobierno español, conocido por su ultraespañolista de España hable del uso de la inmigración en estos términos huele. El franquismo quiso usar impulsar una migración masiva de españoles hacia Cataluña con el propósito de acabar con el problema catalán. Es evidente que fue un fracaso porque muchos de aquellos inmigrantes integrarse, otros no, y esos que no se han querido integrar han sido muy útiles al PP ya otros partidos españolistas que por defender que los derechos de unos cuantos inadaptados haciéndolos pasar por encima de la gente del país. Y los musulmanes no creo que sean el colectivo inmigrado más integrado, más bien diría que es el menos integrado de todos, no sólo en el tema lingüístico, social son probablemente los que son más rechazados por la sociedad, y ellos tampoco hacen muchas esfuerzos para integrarse en nuestro país. La presencia de imanes radicales tiene más que ver con el funcionamiento de la Justicia que muchas veces ha sentenciado a favor de estos imanes radicales. Y no sólo en Cataluña tenemos problemas con estos imanes. Recientemente el TEDH (Tribunal Europeo de Derechos Humanos) obligó al gobierno británico a dejar libre un imán radical que había sido encarcelado porque sus sermones defendían el uso de la violencia para imponer el Islam. El gobierno británico puso este imán en libertad con el propósito de enviarlo de vuelta a su país, donde podría ser ejecutado y donde fue juzgado in absentia para apoyar el terrorismo, el TEDH se oponía a la expulsión de este imán. Es cierto que en Cataluña hay muchos imanes radicales pero esto depende del sistema judicial español, no de las instituciones catalanas.
Alejo Vidal-Quadras cree que el Estado autonómico es insostenible y que hay que agrupar las comunidades autónomas, además de limitar el gasto. Vidal-Quadras pidió a la dirección de su partido que condicione el apoyo a CiU que los padres puedan escoger la lengua de escolarización. La gran falacia de todo esto es que él sólo se refiere a que este derecho lo tengan los castellanohablantes en Cataluña, pero no pidan este derecho en Madrid o Burgos, no pidan que sus hijos puedan ser escolarizados en catalán.
El partido de la ultranacionalista española Rosa Díez, UPyD, ha registrado una proposición no de ley para que los nombres de los municipios y provincias figuren en castellano en aquellos territorios con lengua propia. Supongo que quieren recordar los nombres que los municipios catalanes tenían durante el franquismo. Es ridículo que UPyD pretenda recuperar una toponimia que no sentimos como nuestra y que fue impuesta con las bayonetas, y haciendo a veces algunas traducciones absolutamente delirantes de los nombres de algunos municipios. Qué será lo próximo, obligarnos a castellanizar hacernos los nombres y los apellidos. Cuando yo nací no estaba permitido inscribir a los hijos con los nombres en catalán ni en ningún otro nombre que no fuera el castellano, la legislación fue modificada para permitir la inscripción de los nombres en catalán. Otro tema sería el desenfreno que hay con muchas personas que vieron sus apellidos castellanizados por decreto, aunque sin seguir ninguna norma, de esta manera había apellidos que sólo eran castellanizados gráficamente, por ejemplo cambiando la "NY" para la "Ñ", o traduciendo el apellido directamente ya veces de la manera más burda.
La delegada del gobierno (español) en Cataluña, la señora Llanos de Luna, dice que quiere más banderas españolas, que hay que ser inflexible en la aplicación de la ley de banderas y menos inmersión lingüística para garantizar, según ella, el derecho arecibir la enseñanza en ambas lenguas, que se traduce en que toda la enseñanza se debería hacer en castellano.
Veo en todas estas noticias breves un propósito claro del nacionalismo español de imponer su concepto de España, un retorno a épocas ya pasadas y que creemos sólo un desastroso período de nuestra historia en que vimos como nuestra cultura quedaba aniquilada y nuestras instituciones suprimidas manu militari. Y todo esto sigue cayendo a lo encima como una lluvia (ácida) fina. No hace tantos días un senador del PP dijo que esto de las lenguas autonómicas molestan en el Senado y cuestan dinero. Todos estos personajes cobran un sueldo que sale de los impuestos que también pagamos los catalanes al Estado, quizás deberíamos repensar exigir que nuestros impuestos no sirvan para pagarle el sueldo a toda esta camarilla. Si no respetan nuestra lengua, nuestra cultura y nuestras instituciones, si fueran honestos y consecuentes con sus ideas, renunciarían también a recibir dinero procedente de los impuestos cobrados a los catalanes.
2 comentaris:
Yo no soy franquista y detesto seguir "los legados ideológicos" de personas que ya están muertas, independientemente si son de derecha o izquierda.
Mucha gente sigue los postulados de gente muerta, por ejemplo quienes se afilian a partidos políticos o tienen creencias religiosas. Los citados en mi artículo seguramente negarían ser franquistas pero sus acciones y sus declaraciones demuestran que si lo son.
Publica un comentari a l'entrada