23 de març 2012

Quina trepa!

Quina trepa!

Quan surt per televisió un ministre espanyol dient que pensa fer el primer que faig jo és posar-me la mà a la cartera i preguntar-me quants diners ens costarà la “broma”. Aquesta gent del país del costat als que ens veiem obligats a pagar els impostos no toquen cap vergonya. Estan convençuts que per una llei divina el que és seu és seu i el que hauria de ser nostre els pertany també a ells.

I ara volen que els paguem també les autopistes

Les sis autopistes de peatge de l’entorn de Madrid podrien entrar en fallida si el govern espanyol no hi troba remei, i sembla que el govern espanyol ha decidit que això també ens correspon als catalans pagar-ho. Foment vol que Abertis se’n faci càrrec d’aquestes autopistes a canvi d’allargar la concessió de les autopistes catalanes, és a dir, que els catalans seguim pagant cada vegada que decidim sortir a fer un tomb amb el cotxe, especialment els barcelonins que de les set autopistes que arriben fins a Barcelona cinc són de peatge. No fem bromes, oi que són les seves autopistes, ja que són les autopistes dels voltants de Madrid que s’ho paguin els madrilenys. I si no volen que les tanquin. Ells a diferència nostra tenen les autopistes doblades, és a dir, ells tenen autovies gratuïtes i autopistes de peatge. La raó que allà les autopistes de peatge no siguin rendibles és que la gent va per les autovies gratuïtes, aquesta possibilitat no la tenim els barcelonins, fora que agafem les carreteres nacionals. Has d’escollir entre deixar-te una morterada de calés en peatges i anar ràpid o deixar-te una morterada de calés en benzina, trigar molt més temps i recórrer totes les poblacions procurant no atropellar els vilatans dels municipis pels quals travessa la carretera.

Trens del segle XXI construïts amb la mentalitat del segle XIX

La ministra Ana Pastor segueix entossudida amb el corredor central quan França i la Unió Europea ja li ha dit que no. El corredor central obligaria a construir un túnel d’uns 45 quilòmetres que travessaria els Pirineus. Fa uns dies la ministra espanyola de Foment va insistir en la construcció d’aquest túnel i els 26 membres de la UE – amb Espanya serien 27 – li han dit que no, però ella ja ha dit que tornarà a insistir. La ministra Pastora incloure al llistat de projectes de la UE el corredor atlàntic, central i mediterrani. És rar que no hagi proposat construir una sèrie de túnels que uneixin Galícia, Astúries i Cantàbria amb la Gran Bretanya per sota del mar, ja posada a fer bestieses, ho podria haver proposat a la UE. La ministra Pastor s’ha quedat sola davant de la UE defensant el corredor central i l’atlàntic, però ella és inassequible al desànim, ja ha dit que hi tornarà a provar-ho.

Portugal ha decidit aturar la construcció de la línia d’alta velocitat dins del seu territori però la ministra espanyola de Foment ha anunciat que Espanya seguirà construint la línia de l’AVE fins a la frontera portuguesa. És a dir, una línia d’AVE que haurà costat un ull de la cara i que no serà més que una via morta, en això podria acabar convertint-se la via del corredor central, la via morta més cara d’Europa.







¡Qué pandilla!
Cuando sale por televisión un ministro español diciendo que piensa hacer lo primero que hago yo es ponerme la mano en la cartera y preguntarme cuánto dinero nos costará la "broma". Esta gente del país del lado a los que nos vemos obligados a pagar los impuestos no tienen ninguna vergüenza. Están convencidos de que por una ley divina lo que es suyo es suyo y lo que debería ser nuestro les pertenece también a ellos.
Y ahora quieren que les pagamos también las autopistas
Las seis autopistas de peaje del entorno de Madrid podrían entrar en quiebra si el gobierno español no encuentra remedio, y parece que el gobierno español ha decidido que eso también nos corresponde a los catalanes pagarlo. Fomento quiere que Abertis se haga cargo de estas autopistas a cambio de alargar la concesión de las autopistas catalanas, es decir, que los catalanes seguimos pagando cada vez que decidimos salir a dar una vuelta con el coche, especialmente los barceloneses que de las siete autopistas que llegan hasta Barcelona cinco son de peaje. No hagamos bromas, ¿verdad que son sus autopistas, ya que son las autopistas de los alrededores de Madrid que se lo paguen los madrileños. Y si no quieren que las cierren. Ellos a diferencia nuestra tienen las autopistas dobladas, es decir, ellos tienen autovías gratuitas y autopistas de peaje. La razón que allí las autopistas de peaje no sean rentables es que la gente va por las autovías gratuitas, esta posibilidad no la tenemos los barceloneses, a no ser que tomamos las carreteras nacionales. Debes escoger entre dejarte una morterada de dinero en peajes e ir rápido o dejarte una morterada de dinero en gasolina, tardó mucho más tiempo y recorrer todas las poblaciones procurando no atropellar a los lugareños de los municipios por los que atraviesa la carretera.
Trenes del siglo XXI construidos con la mentalidad del siglo XIX La ministra Ana Pastor sigue empeñada con el corredor central cuando Francia y la Unión Europea ya le ha dicho que no. El pasillo central obligaría a construir un túnel de unos 45 kilómetros que atravesaría los Pirineos. Hace unos días la ministra española de Fomento insistió en la construcción de este túnel y los 26 miembros de la UE - con España serían 27 - le han dicho que no, pero ella ya ha dicho que volverá a insistir. La ministra Pastora incluir en el listado de proyectos de la UE el corredor atlántico, central y mediterráneo. Es raro que no haya propuesto construir una serie de túneles que unan Galicia, Asturias y Cantabria con Gran Bretaña por debajo del mar, ya puesta a hacer tonterías, lo podría haber propuesto a la UE. La ministra Pastor ha quedado sola ante la UE defendiendo el pasillo central y el atlántico, pero ella es inasequible al desaliento, ya ha dicho que volverá a intentarlo.
Portugal ha decidido detener la construcción de la línea de alta velocidad dentro de su territorio pero la ministra española de Fomento ha anunciado que España seguirá construyendo la línea del AVE hasta la frontera portuguesa. Es decir, una línea de AVE que habrá costado un ojo de la cara y que no será más que una vía muerta, en esto podría acabar convirtiéndose la vía del corredor central, la vía muerta más cara de Europa.

5 comentaris:

Oliva ha dit...

...I JA HO VEURAS QUE ACABAREM PAGANT...I DIRAN QUE ES UN GRAN NEGOCI PER CATALUNYA....ET CONEC MERDOUX.....

Jaume C. i B. ha dit...

Em temo que així serà. És curiós que tan liberals que són els senyors del PP ara estiguin buscant salvar una infraestructura construida sense pensar que s'havia de pagar.

Josep ha dit...

Ja ho vaig dir al altre dia al meu bloc. El presi del Real Madrid també està forma part de la moguda de les Autopistas. Faltaria més!

"De Isabel y Fernando
el espíritu impera
moriremos besando
la sagrada bandera"...

Patric ha dit...

No entiendo mucho lo de las autopistas porque para mi aunque sean regiones autonómicas son un solo Estado, el del Reino de España, mientras no exista oficialmente una independencia o separación de Catalunya de España; por eso creo que los proyectos y financiamientos de cosas comunes a todos deben ser considerados en conjunto. Los que tienen más dinero, obtienen más beneficios, deben pagar más impuestos; y si las mega obras son caras seguramente el aporte de los que tienen más dinero será mayor. Me imagino que las regiones no catalanas también pagan impuestos…

Jaume C. i B. ha dit...

Josep: Florentino està ficat a tots els negocis importants de les Espanyes, això si, és d'aquells empresaris tan typical spanish quehan fet fortuna posant ells pocs diners però amb moltes influències polítiques.


Patricia: Algunas autopistas y carreteras son del Estado, otras de las Comunidades Autónomas. En el caso de las carreteras además las hay que son de ámbito comarcal y local.
Por ejemplo: A Barcelona llegan 7 autopistas, de las que cinco son de peaje. En Madrid tienen autopistas gratuitas y luego paralelamente hay autopistas de pago por las que no circula nadie. Las empresas que gestionan estas autopistas de peaje como no pasa ningún coche no ganan dinero y están en fallida. Lo que se pretende es que las autopistas de peaje madrileñas en fallida sean compradas por la empresa que gestiona las autopistas catalanas de peaje y que para cubrir las pérdidas se alargue el periodo de la concesión de las autopistas catalanas. Es decir, que nosotros sigamos pagando al pasar por las únicas autopistas que tenemos para sufragar las pérdidas que producen unas autopistas madrileñas no rentables.