30 de març 2012

Les seqüeles del cas del terrorista Mohamed Merah (III)


El terrorista Mohamed Merah, autor de la mort de set persones en tres atemptats en dies diferents a Montauban i Tolosa de Llenguadoc, va ser abatut al seu pis de Tolosa de Llenguadoc per les forces de seguretat franceses. Tres militars francesos musulmans membres d’una unitat que havia participat en missions a l’Afganistan, i 3 nens jueus i els seu mestre d’una escola jueva van ser les víctimes mortals d’aquest terrorista islàmic francès d’origen algerià. Després de més de 30 hores se setge el terrorista va acabar sent abatut per les forces especials. El president Sarkozy havia donat ordres d’intentar capturar viu aquest terrorista però va ser impossible. Merah va afirmar que va actuar en nom d’AlQaida.
Al Jazeera no emetrà els vídeos del terrorista de Tolosa de Llenguadoc

Merah havia dit que havia gravat les matances que ell mateix havia perpetrat i les va remetre a la cadena de televisió catarí Al Jazeera en un paquet que contenia un llapis de memòria amb 25 minuts d’imatges i una carta signada pel propi Merah. Les imatges estaven muntades i se’ls havia afegit cants guerrers i els crits de les víctimes i del propi assassí. Les fonts policials asseguren que Merah no va poder enviar les imatges perquè el paquet que va arribar a les oficines d’Al Jazeera a París tenen segells amb data del passat dimecres de l’oficina de correus de Castelnau d’Estrétefonds, a una vintena de quilòmetres de Tolosa de Llenguadoc. Això voldria dir que Merah tenia un còmplice.

Al Jazeera ha anunciat que no emetrà els vídeos enviats per Merah perquè no aporten cap informació i per respecte a les víctimes. La decisió de no emetre el vídeo la van prendre a Qatar en base a criteris deontològics. Abans que Al Jazeera prengués aquesta decisió el president Sarkozy s’havia pronunciat contrari a que aquestes imatges poguessin ser emeses: “Demano solemnement als responsables de les cadenes que tinguin aquestes imatges al seu poder que no les difonguin sota cap pretext per respecte a les víctimes i a la República”.
Algèria repudia a Merah

Mohamed Merah era francès d’origen algerià, estava previst que l’enterressin a Bezzaz, la població de la que era originari perquè ho va demanar la seva família però el govern algerià no va donar l’autorització per a la repatriació del cos, i això vol dir que l’hauran d’enterrar a França on serà enterrat discretament.
Primeres conseqüències després de les matances de Montauban i Tolosa de Llenguadoc

La Unió d’Organitzacions Islàmiques de França (UOIF) van organitzar un congrés però cinc dels participants en aquest congrés han vist com França els prohibia l’entrada a França perquè la seva postura i declaracions ataquen els valors de la República. Akrima Sabri, Ayed Bin Abdalah Al Qarni, Safwat Al Hijazi i Abdalah Basfar no podran assistir a aquest congrés per la prohibició d’entrar a França i Yusef Al Qaradawi i Al Masri van renunciar ells a assistir-hi. El ministre francès d’Exteriors Alain Juppé i el de l’Interior, Claude Guéant han emès un comunicat dient que “lamentem que la OUIF hagi decidit convidar a Tariq Ramadan, ciutadà suís les opinions del qual són contràries a l’esperit republicà, això no fa cap favor als musulmans de França”. A França el tema de l’aconfessionalitat de l’Estat se la prenen seriosament, l’Església catòlica sap quin és el seu lloc i manté unes excel•lents relacions amb la República, molt diferent d’Espanya on la Conferència Episcopal espanyola sempre està intentant ficar cullerada en la política i quan algú intenta recordar-los que Espanya és un Estat aconfessional els bisbes són capaços de treure el Sant Crist gros per demanar que el govern sigui fulminat per un raig diví. Tornem al tema després d’aquest incís. Aquesta és la primera conseqüència arran de l’anunci del president Sarkozy que va anunciar que es prohibiria l’entrada a França dels predicadors que ataquin els valors de la República. “En un moment en què França està colpejada per extremistes que l’ataquen en nom d’ideologies o de creences esbiaixades és capital que aquestes llibertats s’exerceixin dins del marc de la llei i dels respecte en els nostres valors fonamentals”. El risc és que aquí ja han vist els extremistes islàmics que gaudeixen d’impunitat i podria ser que comencessin a traslladar-se cap aquí tots aquests predicadors extremistes unint-se als que ja hi som. Crec que les nostres autoritats haurien d’aplicar el mateix nivell de tolerància i començar a expulsar aquells imams extremistes que hi ha al nostre país i que ho facin abans que tinguem un cas Merah a Catalunya.

 






Las secuelas del caso del terrorista Mohamed Merah (III)

El terrorista Mohamed Merah, autor de la muerte de siete personas en tres atentados en días diferentes a Montauban y Toulouse, fue abatido en su piso de Toulouse por las fuerzas de seguridad francesas. Tres militares franceses musulmanes miembros de una unidad que había participado en misiones en Afganistán, y 3 niños judíos y su maestro de una escuela judía fueron las víctimas mortales de este terrorista islámico francés de origen argelino.Después de más de 30 horas se asedio el terrorista acabó siendo abatido por las fuerzas especiales. El presidente Sarkozy había dado órdenes de intentar capturar vivo este terrorista pero fue imposible. Merah afirmó que actuó en nombre de AlQaida.
Al Jazeera no emitirá los vídeos del terrorista de Toulouse

Merah había dicho que había grabado las matanzas que él mismo había perpetrado y las remitió a la cadena de televisión qatarí Al Jazeera en un paquete que contenía un lápiz de memoria con 25 minutos de imágenes y una carta firmada por el propio Merah. Las imágenes estaban montadas y se les había añadido cantos guerreros y los gritos de las víctimas y del propio asesino. Las fuentes policiales aseguran que Merah no pudo enviar las imágenes para que el paquete que llegó a las oficinas de Al Jazeera en París tienen sellos con fecha del pasado miércoles de la oficina de correos de Castelnau de Estrétefonds, a una veintena de kilómetros de Toulouse. Esto significaría que Merah tenía un cómplice.

Al Jazeera ha anunciado que no emitirá los vídeos enviados por Merah porque no aportan ninguna información y por respeto a las víctimas. La decisión de no emitir el vídeo la tomaron en Qatar en base a criterios deontológicos. Antes de que Al Jazeera tomara esta decisión el presidente Sarkozy se había pronunciado contrario a que estas imágenes pudieran ser emitidas: "Pido solemnemente a los responsables de las cadenas que tengan estas imágenes en su poder que no las difundan bajo ningún pretexto por respeto a las víctimas y a la República ".
Argelia repudia a Merah

Mohamed Merah era francés de origen argelino, estaba previsto que lo enterraran en Bezzaz, la población de la que era originario porque lo pidió su familia pero el gobierno argelino no dio la autorización para la repatriación del cuerpo, y esto quiere decir que lo tendrán que enterrar a Francia donde será enterrado discretamente.
Primeras consecuencias después de las matanzas de Montauban y Toulouse

La Unión de Organizaciones Islámicas de Francia (UOIF) organizaron un congreso pero cinco de los participantes en este congreso han visto como Francia les prohibía la entrada en Francia porque su postura y declaraciones atacan los valores de la República. Akrima Sabri, Ayed Bin Abdalah Al Qarni, Safwat Al Hijazi y Abdalah Basf no podrán asistir a este congreso por la prohibición de entrar en Francia y Yusef Al Qaradawi y Al Masri renunciaron ellos a asistir. El ministro francés de Exteriores Alain Juppé y el del Interior, Claude Guéant han emitido un comunicado diciendo que "lamentamos que la OUIF haya decidido invitar a Tariq Ramadan, ciudadano suizo cuyas opiniones son contrarias al espíritu republicano, esto no hace ningún favor a los musulmanes de Francia". En Francia el tema de la aconfesionalidad del Estado se la toman en serio, la Iglesia católica sabe cuál es su lugar y mantiene unas excelentes relaciones con la República, muy diferente de España donde la Conferencia Episcopal española siempre está intentando meter baza en la política y cuando alguien intenta recordarles que España es un Estado aconfesional los obispos son capaces de sacar el Santo Cristo grande para pedir que el gobierno sea fulminado por un rayo divino. Volvemos al tema después de este inciso. Esta es la primera consecuencia a raíz del anuncio del presidente Sarkozy que anunció que se prohibiría la entrada a Francia de los predicadores que ataquen los valores de la República. "En un momento en que Francia está golpeada por extremistas que lo atacan en nombre de ideologías o de creencias sesgadas es capital que estas libertades se ejerzan dentro del marco de la ley y los respeto en nuestros valores fundamentales". El riesgo es que aquí ya han visto los extremistas islámicos que gozan de impunidad y podría ser que comenzaran a trasladarse hacia aquí todos estos predicadores extremistas uniéndose a los que ya estamos. Creo que nuestras autoridades deberían aplicar el mismo nivel de tolerancia y empezar a expulsar aquellos imanes extremistas que hay en nuestro país y que lo hagan antes de que tengamos un caso Merah en Cataluña.

 

1 comentari:

Patric ha dit...

Creo que no vale la pena seguir hablando de esto porque el supuesto terrorista ya está muerto y todo lo que se diga de ahora en adelante no me consta que sea completamente cierto. Los intereses políticos influyen mucho en lo que dice la prensa o algunos gobiernos, especialmente en época de elecciones.