4 de març 2012

Hezbolà, Hamàs, Israel i Egipte

Hezbolà, Hamàs, Israel i Egipte



45000 míssils apunten a Israel

Amos Gilad, director de l'Oficina d'Assumptes Polític Militars del Ministeri de Defensa, va declarar al diari kuwaitià Al Rai que Hezbolà té 45000 míssils subministrats per via marítima, terrestre i aèria per l'Iran i Síria, i que aquests míssils són una amenaça per a Israel. Segons Gilad els líders libanesos no saben que succeeix al seu país, que Hezbolà fa el que vol al marge i independentment del que decideixi el govern libanès, una coalició de partits entre els que hi ha Hezbolà. Aquest buit de poder ha permès que al Líban es creï una entitat independent que va denominar “Hezbolastan” que introdueix armes al Líban sense que el govern libanès en tingui coneixement. Gilad va mostrar la seva preocupació pel programa nuclear iranià que, a parer de l'alt oficial israelià, no només amenaça a Israel sinó a tot l'Orient Mitjà. Gilad confia que els manifestants sirians aconseguiran que Bashar aturi els atacs i a implementar reformes. Jo no, crec que Bashar intenta romandre en el poder i si cal matarà tota la gent que pugui per aconseguir-ho. Gilad va declarar que Israel podria signar un acord de pau amb Síria però la relació del règim sirià amb els grups terroristes – diguem que ens referim a Hezbolà –fa que això sigui impossible. Si és correcte aquest número hi ha motius per estar preocupats. Si no els han fet servir encara sembla que estiguin reservant-los, i no sol ser habitual que una organització terrorista acumuli aquest arsenal, no només pel nombre, també la mena d'armament. Considerant les relacions d'Hezbolà amb l'Iran potser estan esperant ordres de Teheran. Llavors cal preguntar-se si Hamàs ha fet el mateix. Hezbolà té una avantatge sobre Hamàs, controla el Líban i un dels seus principals aliats té frontera amb el Líban, Síria. Hamàs té més dificultats, poden introduir molts tipus d'armes pels túnels però no tot hi pot passar.
Hamàs nega que participés en l'aixecament contra Mubarak

El primer ministre d'Hamàs a Gaza, Ismail Haniyeh, va negar que la seva organització terrorista participés activament en l'aixecament popular contra Hosni Mubarak a Egipte.”Hamàs – va dir Haniyeh - no va interferir en els assumptes interns d'Egipte, ni abans ni després de la revolució del 25 de gener, que l'organització (Hamàs) considera com purament egípcia”. Aquesta era la resposta a les acusacions llançades per l'exprimer ministre egipci Habib al-Adly que va acusar a les organitzacions terroristes Hamàs (Gaza) i Hezbolah (Líban) d'haver-hi “enviat infiltrats a Egipte durant el període de les revoltes”. Segons Habib al-Adly “elements d'Hezbolà i de les brigades Ezzin Eddin al Qassam – braç armat d'Hamàs – van prendre part a les manifestacions infiltrant-se entre manifestants pacífics per a provocar caos i sabotatges”. No és la primera vegada que apareixen notícies sobre la participació de membres d'Hamàs i Hezbolà a les diverses revoltes. Hi havia el temor que aquests grups terroristes haguessin aprofitat el caos que hi havia a Líbia per proveir-se d'armes dels polvorins libis.
L'aviació israeliana va atacar un túnel i una fàbrica d'armes a Gaza

Un túnel pel qual entre contraban des d'Egipte a Gaza i una fàbrica d'armes van ser atacats per l'aviació israeliana. Aquesta era la resposta al llançament de coets i projectils que els terroristes palestins van llançar contra el sud d'Israel durant el cap de setmana anterior. Mig centenar de coets i projectils han estat disparats durant els últims dos mesos contra Israel.

 






Hezbolá, Hamás, Israel y Egipto

45.000 misiles apuntan a Israel

Amos Gilad, director de la Oficina de Asuntos Político Militares del Ministerio de Defensa, declaró al diario kuwaití Al Rai que Hezbolá tiene 45.000 misiles suministrados por vía marítima, terrestre y aérea por Irán y Siria, y que estos misiles son una amenaza para Israel. Según Gilad los líderes libaneses no saben que sucede en su país, que Hezbolá hace lo que quiere al margen e independientemente de lo que decida el gobierno libanés, una coalición de partidos entre los que hay Hezbolá. Este vacío de poder ha permitido que el Líbano se cree una entidad independiente que denominó "Hezbolastan" que introduce armas en el Líbano sin que el gobierno libanés en su conocimiento. Gilad mostró su preocupación por el programa nuclear iraní que, a juicio del alto oficial israelí, no sólo amenaza a Israel sino en todo el Oriente Medio. Gilad confía en que los manifestantes sirios conseguirán que Bashar detenga los ataques ya implementar reformas. Yo no, creo que Bashar intenta permanecer en el poder y si es necesario matará toda la gente que pueda para conseguirlo.Gilad declaró que Israel podría firmar un acuerdo de paz con Siria pero la relación del régimen sirio con los grupos terroristas - digamos que nos referimos a Hezbolá-hace que esto sea imposible. Si es correcto este número hay motivos para estar preocupados. Si no los han usado todavía parecen estar guardándolos, y no suele ser habitual que una organización terrorista acumule este arsenal, no sólo por el número, también el tipo de armamento. Considerando las relaciones de Hezbolá con Irán quizás están esperando órdenes de Teherán. Entonces hay que preguntarse si Hamás ha hecho lo mismo. Hezbolá tiene una ventaja sobre Hamás, controla el Líbano y uno de sus principales aliados tiene frontera con el Líbano, Siria. Hamás tiene más dificultades, pueden introducir muchos tipos de armas por los túneles pero no todo puede pasar.
Hamás niega que participara en el levantamiento contra Mubarak

El primer ministro de Hamás en Gaza, Ismail Haniyeh, negó que su organización terrorista participara activamente en el levantamiento popular contra Hosni Mubarak en Egipto. "Hamás - dijo Haniyeh - no interfirió en los asuntos internos de Egipto, ni antes ni después de la revolución del 25 de enero, que la organización (Hamás) considera como puramente egipcia ". Esta era la respuesta a las acusaciones lanzadas por el ex primer ministro egipcio Habib al-Adly que acusó a las organizaciones terroristas Hamas (Gaza) y Hezbolah (Líbano) de haber "enviado infiltrados en Egipto durante el período de las revueltas ". Según Habib al-Adly "elementos de Hezbolá y de las brigadas Ezzin Eddin al Qassam - brazo armado de Hamás - tomaron parte en las manifestaciones infiltrándose entre manifestantes pacíficos para provocar caos y sabotajes". No es la primera vez que aparecen noticias sobre la participación de miembros de Hamás y Hezbolá en las diversas revueltas. Había el temor de que estos grupos terroristas hubieran aprovechado el caos que había en Libia para proveerse de armas de los polvorines libios.
La aviación israelí atacó un túnel y una fábrica de armas en Gaza

Un túnel por el que entre contrabando desde Egipto a Gaza y una fábrica de armas fueron atacados por la aviación israelí. Esta era la respuesta al lanzamiento de cohetes y proyectiles que los terroristas palestinos lanzaron contra el sur de Israel durante el fin de semana anterior. Medio centenar de cohetes y proyectiles fueron disparados durante los últimos dos meses contra Israel.