27 de març 2012

Les seqüeles del cas del terrorista Mohamed Merah (II)

Les seqüeles del cas del terrorista Mohamed Merah (II)



Mohamed Merah va ser detingut a Israel


La policia israeliana va detenir Mohamed Merah a Jerusalem l’any 2010 en possessió d’un ganivet però van deixar-lo lliure. El cap del servei d’Intel•ligència francès DCRI, Bernard Squarcini va declarar a Le Monde que Merah va visitar diversos països de l’Orient Mitjà (Turquia, Síria, Líban, Jordània i Afganistan). Els serveis secrets francesos van seguir-lo i el van investigar per esbrinar si era perillós però van concloure que no estava realitzant cap activitat ideològica o religiosa. El cap de la DCRI intenta exculpar els serveis d’intel•ligència per no haver pogut determinar que Merah era un terrorista. Segons Squarcini les paraules del ministre de l’Interior, Claude Guean sobre les errades dels serveis d’Intel•ligència han estat malinterpretades: “Persones, incloent nens, van morir cruelment. I inevitablement ens preguntem, podria haver-se fet quelcom diferent?, ens vam perdre d'alguna cosa?, vam ser prou ràpids?”.


La investigació se centra en el germà de Mohamed Merah


Abdelkader Merah, germà de Mohamed Merah, i la xicota d’en Mohamed han estat traslladats a París per ser interrogats per la brigada antiterrorista. Abdelkader tenia materials amb els quals podria fabricar explosius al cotxe. Abdelkader, germà de Mohamed, l’assassí de 7 persones a Montalban i Tolosa de Llenguadoc, ha estat detingut ja que la policia té constància que estava amb en Mohamed quan aquest va robar la moto amb la qual es traslladava per cometre els assassinats. També va acompanyar al seu germà al concessionari per desactivar el dispositiu de localització del vehicle. Sembla que aquest va ser el fet clau que va posar la policia darrera de la pista del terrorista. També va ser detinguda la mare del terrorista però la van alliberar hores més tard.


Abdelkader orgullós de Mohamed


Abdelkader Merah va declarar davant els serveis antiterroristes que se sent orgullós del que va fer el seu germà Mohamed. Abdelkader té vincles amb mitjans religiosos islamistes i tenia explosius al cotxe quan va ser detingut dimecres passat. Va ajudar el seu germà a robar la moto amb la que es movia per cometre els seus assassinats. A casa d’Abdelkader van trobar gran quantitat de llibres de caràcter religiós i és descrit pels seus veïns com profundament religiós. Ara la policia intenta esbrinar si va ajudar el seu germà a comprar les armes valorades en uns 30000 euros. Mohamed Merah depenia dels subsidis de l’Estat francès però va gastar-se 30000 euros en armes i va fer viatges per diversos països de l’Orient Mitjà. D’on va treure els diners?.


El pare de Mohamed vol denunciar França


Mohamed Benalel Merah, pare del terrorista islàmic Mohamed Merah, autor de l’assassinat de tres paracaigudistes francesos, un rabí i tres nens jueus, ha advertit que denunciarà França per haver mort al seu fill terrorista: “Contractaré els millors advocats i treballar tota la vida per a pagar-los. Presentaré una denúncia contra França per haver matat al meu fill”. Aquest individu va divorciar-se de la seva dona fa quasi vint anys, ara podria voler aprofitar la mort del seu fill terrorista per treure’n benefici econòmic. El ministre francés d’Exteriors, Alain Juppé li ha respost que “calli” qualificant a Mohamed Merah de “monstre”: “Si fos el pare de tal monstre, callaria de la vergonya”. Henri Guaino, conseller del president Sarkozy va considerar que la intenció del pare del terrorista és “indecent”: “És el seu dret, però només em ve una paraula al cap: indecència" […], Aquest individu és un monstre que ha matat a sang freda. La societat no té cap culpa".


I si no que les famílies de les víctimes del terrorista Merah es querellin contra el pare del terrorista, potser si hagués educat millor el seu fill aquest no hauria assassinat a set persones, ell és en certa manera responsable del que va fer el seu fill.














Las secuelas del caso del terrorista Mohamed Merah (II)


Mohamed Merah fue detenido en Israel


La policía israelí detuvo Mohamed Merah en Jerusalén el año 2010 en posesión de un cuchillo pero dejarlo libre. El jefe del servicio de Inteligencia francés DCRI, Bernard Squarcini declaró a Le Monde que Merah visitó varios países de Oriente Medio (Turquía, Siria, Líbano, Jordania y Afganistán). Los servicios secretos franceses seguirlo y el investigaron para averiguar si era peligroso pero concluyeron que no estaba realizando ninguna actividad ideológica o religiosa. El jefe de la DCRI intenta exculpar a los servicios de Inteligencia por no haber podido determinar que Merah era un terrorista. Según Squarcini las palabras del ministro del Interior, Claude Guean sobre los errores de los servicios de Inteligencia han sido malinterpretadas: "Personas, incluyendo niños, murieron cruelmente. Y inevitablemente nos preguntamos, podría haberse hecho algo diferente?, Nos perdimos de algo?, Fuimos suficientemente rápidos? ".


La investigación se centra en el hermano de Mohamed Merah


Abdelkader Merah, hermano de Mohamed Merah, y la novia de Mohamed han sido trasladados a París para ser interrogados por la brigada antiterrorista. Abdelkader tenía materiales con los que podría fabricar explosivos en el coche. Abdelkader, hermano de Mohamed, el asesino de 7 personas en Montauban y Toulouse, ha sido detenido ya que la policía tiene constancia de que estaba con Mohamed cuando éste robó la moto con la que se trasladaba para cometer los asesinatos. También acompañó a su hermano al concesionario para desactivar el dispositivo de localización del vehículo. Parece que este fue el hecho clave que puso la policía tras la pista del terrorista. También fue detenida la madre del terrorista pero la liberaron horas más tarde.


Abdelkader orgulloso de Mohamed


Abdelkader Merah declaró ante los servicios antiterroristas que se siente orgulloso de lo que hizo su hermano Mohamed. Abdelkader tiene vínculos con medios religiosos islamistas y tenía explosivos en el coche cuando fue detenido el pasado miércoles. Ayudó a su hermano a robar la moto con la que se movía para cometer sus asesinatos. En casa de Abdelkader encontraron gran cantidad de libros de carácter religioso y es descrito por sus vecinos como profundamente religioso. Ahora la policía intenta averiguar si ayudó a su hermano a comprar las armas valoradas en unos 30.000 euros. Mohamed Merah dependía de los subsidios del Estado francés pero gastarse 30.000 euros en armas e hizo viajes por varios países de Oriente Medio. De dónde sacó el dinero?.


El padre de Mohamed quiere denunciar Francia


Mohamed Benalel Merah, padre del terrorista islámico Mohamed Merah, autor del asesinato de tres paracaidistas franceses, un rabino y tres niños judíos, ha advertido que denunciará a Francia por haber muerto a su hijo terrorista: "contrataré los mejores abogados y trabajar toda la vida para pagarlos. Presentaré una denuncia contra Francia por haber matado a mi hijo ". Este individuo divorciarse de su mujer hace casi veinte años, ahora podría querer aprovechar la muerte de su hijo terrorista para obtener beneficios económicos. El ministro francés de Exteriores, Alain Juppé le ha respondido que "calle" calificando a Mohamed Merah de "monstruo": "Si fuera el padre de tal monstruo, callaría de la vergüenza". Henri Guaino, consejero del presidente Sarkozy consideró que la intención del padre del terrorista es "indecente": "Es su derecho, pero sólo me viene una palabra en la cabeza: indecencia" [...], Este individuo es un monstruo que ha matado a sangre fría. La sociedad no tiene ninguna culpa ".


Y si no que las familias de las víctimas del terrorista Merah se querella contra el padre del terrorista, quizás si hubiera educado mejor a su hijo este no habría asesinado a siete personas, él es en cierto modo responsable de lo que hizo su hijo.

3 comentaris:

Patric ha dit...

Encontré una noticia curiosa relacionada con este caso: "Albert Chenuf, el padre de uno de los tres militares asesinados supuestamente por Mohamed Merah, solicitó hoy al presidente francés, Nicolas Sarkozy, que controle sus palabras sobre la diversidad del Ejército galo. Dicen que dijo: "Le pido que modere un poco su discurso. Yo no sabía que había musulmanes, budistas o chinos en el Ejército. Para mí, mi hijo era un soldado. Así que por favor, presidente, cállese", indicó en una entrevista telefónica concedida a la cadena "itélé"."Con ello se refirió a las declaraciones que Sarkozy realizó un día antes en la emisora "France Info", en las que el jefe del Estado calificó de "musulmanes, en todo caso de apariencia", a dos de los tres militares asesinados por Merah entre los pasados 11 y 15 de marzo en Toulouse y Montauban.
La intervención de Chenuf se produjo poco antes de que el canal de televisión catarí "Al Yazira" anunciara su decisión de no emitir los vídeos de esas matanzas, por considerar que no aportan ninguna información y por respeto a las víctimas.".

Jaume C. i B. ha dit...

Lo cierto es que los tres militares asesinados y un cuarto que resultó herido eran musulmanes, y parece que Merah disparó contra ellos por ser musulmanes en el ejército francés en unidades que habían estado en Afganistán. Lo que Sarkozy quiso era demostrar que no tenía problemas con los musulmanes ya que tres de los asesinados por Merah lo eran.
Creo que el error fue pretender salvar la vida de alguien que tenía la intención de morir llevándose a otros por delante. El respeto absoluto por las víctimas de Merah pero a Merah no hay que tenerle ningún respeto.
Sería injusto criticar al gobierno francés si decide expulsar a los islamistas radicales. Si no están contentos viviendo en un país que respeta sus costumbres que se vayan a los países islámicos.

Patric ha dit...

Mmmm más o menos de acuerdo contigo..