12 de març 2012

L’imam de Terrassa

L’imam de Terrassa
L’imam de Terrassa instava els seus fidels a corregir el comportament de les seves dones mitjançant la violència física i psíquica. En els seus sermons l’imam de Terrassa aconsellava als homes la manera en què havien de colpejar-les i recomanava que les aïllessin de la societat i els neguessin les relacions sexuals. Aquest imam pronunciava els seus sermons davant dels 1500 fidels que admet la mesquita de Terrassa i aprofita la seva qualitat de líder espiritual de la comunitat per transmetre missatges clarament discriminatoris vers les dones. L’imam va negar-se a declarar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra però aquests han elaborat un atestat amb la informació recollida durant els últims dos mesos arran d’un avís d’un membre de la comunitat sobre el missatge que l’imam transmet a la comunitat a través dels seus sermons. Per corregir el comportament de les dones l’imam aconsellava colpejar-les a la mà o el puny, això si, procurant no trencar ossos ni fer-les sagnar. Que atent, no vol trencar els ossos ni fer-les sagnar.

Les religions no són bones ni dolentes, tampoc ho són els textos en què les religions es basen, però hi ha una certa tendència a imposar-se les interpretacions més esbiaixades i torçades, alguns en diuen conservadores, però jo crec que si algú interpreta l’Alcorà o la Bíblia per justificar pallisses a les dones, per justificar guerres santes, o qualsevol bestiesa semblant està fent el pitjor dels favors a la credibilitat d’aquestes religions, altra cosa és que hi hagi gent que encara es cregui que les paraules de l’imam o d’un bisbe són paraula de Déu. Molts han parlat en nom de Déu i han fet interpretacions de les presumptes paraules de Déu, Déu, però, fa molts segles que roman callat, això suposant que existeixi i que realment alguna vegada hagi dictat a homes mortals els seus desitjos, si existeix Déu deu estar escandalitzat pel que alguns fan en nom seu, i veient com es tergiversant les seves paraules.

Estem en el segle XXI i vivim en una societat occidental, els missatges escrits en el segle VIII en un desert d’Aràbia no poden tenir cap possible interpretació 13 segles després i a milers de quilòmetres de distància. Terrassa no és l’Aràbia Saudita del segle VIII, és una vella ciutat industrial del nostre país.

Un gran nombre dels imams que hi ha a Catalunya són imams amb una concepció radical de l’Islam, el salafisme, particularment intolerant i violenta i responsable de molts actes de terrorisme. Però hi ha un altra mena de terrorisme, aquell que es dirigeix contra les dones.

Ja deu fer un parell de mesos vaig escriure sobre el cas d’una actriu iraniana,  Marzieh Vafamehr, condemnada a rebre noranta fuetades i a un any de presó per aparèixer en un film que criticava les dificultats dels artistes iranians per desenvolupar la seva feina, les fuetades són el càstig per aparèixer al film sense el mocador islàmic en un país, l’Iran, governat per clergues islàmics molt conservadors.

Tampoc la religió catòlica i alguns dels seus bisbes estan lliures d’aquestes idees. L’arquebisbe de Granada Javier Martínez deia que “"Matar un nen indefens, i que ho faci la seva pròpia mare, dóna als homes la llicència absoluta, sense límits, d'abusar del cos de la dona, perquè la tragèdia se l'empassa ella". I el bisbe de Tarragona, Jaume Balcells va dir: “A les dones de la meva església sempre els dic el mateix: a qui has de cuidar més és el teu marit, ell és el fill més petit de la casa. Ja sabeu per què ho dic ".

Sembla que els homes de Dèu de totes les religions tenen alguna mena de problema psicològic amb les dones.






El imán de Terrassa

El imán de Terrassa instaba a sus fieles a corregir el comportamiento de sus mujeres mediante la violencia física y psíquica. En sus sermones el imán de Terrassa aconsejaba a los hombres la manera en que debían golpearlas y recomendaba que las aísla de la sociedad y los negaran las relaciones sexuales. Este imán pronunciaba sus sermones ante los 1500 fieles que admite la mezquita de Terrassa y aprovecha su calidad de líder espiritual de la comunidad para transmitir mensajes claramente discriminatorios hacia las mujeres. El imán se negó a declarar en la comisaría de los Mossos d'Esquadra pero estos han elaborado un atestado con la información recogida durante los últimos dos meses a raíz de un aviso de un miembro de la comunidad sobre el mensaje que el imán transmite a la comunidad a través de sus sermones.Para corregir el comportamiento de las mujeres del imán aconsejaba golpearlas en la mano o el puño, eso si, procurando no romper huesos ni hacerlas sangrar. Que atento, no quiere romper los huesos ni hacerlas sangrar.
Las religiones no son buenas ni malas, tampoco lo son los textos en los que las religiones se basan, pero hay una cierta tendencia a imponerse las interpretaciones más sesgadas y torceduras, algunos lo llaman conservadoras, pero yo creo que si alguien interpreta la Corán o la Biblia para justificar palizas a las mujeres, para justificar guerras santas, o cualquier tontería similar está haciendo el peor de los favores a la credibilidad de estas religiones, otra cosa es que haya gente que todavía se crea que las palabras de el imán o de un obispo son palabra de Dios. Muchos han hablado en nombre de Dios y han hecho interpretaciones de las presuntas palabras de Dios, Dios, sin embargo, hace muchos siglos que permanece callado, eso suponiendo que exista y que realmente alguna vez haya dictado a hombres mortales sus deseos, si existe Diosdebe de estar escandalizado por lo que algunos hacen en su nombre, y viendo cómo se tergiversando sus palabras.
Estamos en el siglo XXI y vivimos en una sociedad occidental, los mensajes escritos en el siglo VIII en un desierto de Arabia no pueden tener ninguna posible interpretación 13 siglos después ya miles de kilómetros de distancia. Terrassa no es Arabia Saudí del siglo VIII, es una vieja ciudad industrial de nuestro país.
Un gran número de los imanes que hay en Cataluña son imanes con una concepción radical del Islam, el salafismo, particularmente intolerante y violenta y responsable de muchos actos de terrorismo. Pero hay otro tipo de terrorismo, aquel que se dirige contra las mujeres.
Ya debe hacer un par de meses escribí sobre el caso de una actriz iraní, Marzieh Vafamehr, condenada a recibir noventa latigazos ya un año de prisión por aparecer en un film que criticaba las dificultades de los artistas iraníes para desarrollar su trabajo, las latigazos son el castigo para aparecer en el filme sin el pañuelo islámico en un país, Irán, gobernado por clérigos islámicos muy conservadores.
Tampoco la religión católica y algunos de sus obispos están libres de estas ideas. El arzobispo de Granada Javier Martínez decía que "" Matar a un niño indefenso, y que lo haga su propia madre, da a los hombres la licencia absoluta, sin límites, de abusar del cuerpo de la mujer, porque la tragedia se le traga ella ". Y el obispo de Tarragona, Jaume Balcells dijo: "A las mujeres de mi iglesia siempre les digo lo mismo: a quien debes cuidar más es tu marido, él es el hijo más pequeño de la casa. Ya sabéis por qué lo digo ".
Parece que los hombres de Dios de todas las religiones tienen algún tipo de problema psicológico con las mujeres.