Un diari argentí banalitza l'Holocaust
El diari argentí “Página 12” va publicar una caricatura que banalitza l'Holocaust. L'autor d'aquestes vinyetes antisemites és Gustavo Sala que du per nom ”Una aventura de David Gueto, el DJ de los campos de concentración. En: FieSSta” mostra una paròdia del disc-jockey David Guetta punxant discos en un camp d'extermini nazi fent ballar als presoners mentre Hitler li demana al DJ que els faci ballar perquè “si estan relaxats, els sabons surten molt millor”. Les dues organitzacions comunitàries jueves argentines han condemnat aquestes vinyetes. El president de l'AMIA ha declarat que “em fa vergonya aliena que encara pugui existir algú amb tan poc cervell”. Ángel Schindel, vicepresident de la DAIA va dir que “repudiem aquesta caricatura ja que ofèn la memòria de tots. És una falta de respecte als supervivents de la Showa i una banalització de l'Holocaust. Es fa en un dia, avui a 70 anys de la conferència de Wansee”. La conferència de Wansee va celebrar-se els últims dies del gener de 1942 per planificar la “Solució final”, és a dir, l'extermini industrialitzat dels jueus. També han recomanat a l'autor de les caricatures que vagi a la Fundació Memòria de l'Holocaust perquè conegui els fets que ell ha banalitzat.
És curiós, potser no tant, que aquest assumpte hagi passat desapercebut per a la majoria de la gent, segurament degut a que cap rabí “ha condemnat” a mort al dibuixant ni ha amenaçat de fer volar la redacció del diari, tampoc a Israel sembla que hagin sortit les masses irades a cremar banderes argentines, és la gran diferència que hi ha quan s'insulta a un poble civilitzat com els jueus, i quan es fa als bàrbars del turbant.Itay Shechter titllat de “brut jueu” a Alemanya
Un grup de neonazis seguidors del Kaiserlautern van increpar el davanter israelià Itay Shechter del Kaiserlautern amb crits de “brut jueu” i fent la salutació nazi. Aquest fet va produir-se el dia després del partit que el Kaiserlautern va perdre per 4 a 0 amb el Magúncia durant un entrenament. Aquests brètols tenen prohibit accedir a l'estadi els dies de partit perquè estan fitxats com a “hooligans”. El jugador va declarar que “vaig escoltar que algú cridava a l'Estadi. Però no sé que van dir”. El Kaiserlautern estudia la possibilitat de querellar-se contra aquests brètols neonazis per incitació a la violència racista. El primer ministre del “Land” Renània Palatinat – del qual Magúncia és la capital – Kurt Beck ha declarat que aquest assumpte és una vergonya.
Muestras de antisemitismo en Argentina y Alemania
Un diario argentino banaliza el Holocausto
El diario argentino "Página 12" publicó una caricatura que banaliza el Holocausto. El autor de estas viñetas antisemitas es Gustavo Sala que lleva por nombre "Una aventura de David Gueto, el DJ de los campos de concentración. En: FieSSta "muestra una parodia del disc-jockey David Guetta pinchando discos en un campo de exterminio nazi haciendo bailar a los prisioneros mientras Hitler le pide al DJ que les haga bailar porque" si están relajados, los jabones salen mucho mejor ". Las dos organizaciones comunitarias judías argentinas han condenado estas viñetas. El presidente de la AMIA ha declarado que "me da vergüenza ajena que todavía pueda existir alguien con tan poco cerebro". Ángel Schindel, vicepresidente de la DAIA dijo que "repudiamos esta caricatura ya que ofende la memoria de todos. Es una falta de respeto a los supervivientes de la Showa y una banalización del Holocausto. Se hace en un día, hoy a 70 años de la conferencia de Wansee ". La conferencia de Wansee se celebró los últimos días de enero de 1942 para planificar la "Solución final", es decir, el exterminio industrializado de los judíos. También han recomendado al autor de las caricaturas que vaya a la Fundación Memoria del Holocausto para que conozca los hechos que él ha banalizado.Itay Shechter tratado de "sucio judío" en Alemania
Es curioso, quizás no tanto, que este asunto haya pasado desapercibido para la mayoría de la gente, seguramente debido a que ningún rabino "ha condenado" a muerte al dibujante ni ha amenazado con hacer volar la redacción del diario, tampoco en Israel parece que hayan salido las masas airadas a quemar banderas argentinas, es la gran diferencia que hay cuando se insulta a un pueblo civilizado como los judíos, y cuando se hace a los bárbaros del turbante.
Un grupo de neonazis seguidores del Kaiserlautern increparon al delantero israelí Itay Shechter del Kaiserlautern con gritos de "sucio judío" y haciendo el saludo nazi. Este hecho se produjo el día después del partido que el Kaiserlautern perdió por 4 a 0 con el Maguncia durante un entrenamiento. Estos gamberros tienen prohibido acceder al estadio los días de partido porque están fichados como "hooligans". El jugador declaró que "escuché que alguien gritaba en el Estadio. Pero no sé que decir". El Kaiserlautern estudia la posibilidad de querellarse contra estos gamberros neonazis por incitación a la violencia racista. El primer ministro del "Land" Renania Palatinado - del que Maguncia es la capital - Kurt Beck ha declarado que este asunto es una vergüenza.
6 comentaris:
Creo que cuando se trata de ideologías la gente puede decir o hacer a veces cualquier cosa. No siempre el pensamiento humano y sus creencias representan lo correcto para todos. Para unos es muy importante defender los derechos humanos, la justicia, ideales o valores en los cuales creen. Para otros eso no significa nada.
Entiendo que hay personas pro israelíes que siempre van a defender las posiciones de Israel, la mayoría de las veces incondicionalmente, y otros lo mismo pero en relación al pueblo palestino. Me da la impresión que en Argentina como en Chile los medios pueden colocar lo que quieran, aquí no hay leyes y, dudo que existan, que condenen a las personas que no crean en el holocausto o que simplemente no les interese el tema. Tampoco está prohibido defender a los palestinos o a los iraníes si alguien así lo considera, y aún tampoco está prohibido que alguien diga que encuentra algo aceptable en el nazismo o el fascismo o en los regímenes dictaroriales.. O sea se puede pensar, decir o tomar partido por quien uno desee sin sufrir ninguna represalia legal, puede sufrir el rechazo de mayorías eso si y a veces hasta recibir una paliza.. y a mi me parece bien que sea así. Si a mi no me gusta lo que alguien dice puedo decirle que no me gusta o simplemente no meterme si no me gusta discutir o no quiero sufrir una agresión física..
Yo creo que existe el derecho a decir todo lo que uno quiera como asimismo asumir lo que uno dice, aunque a veces hay personas que opinan anónimamente de lo cual creo que también existe el derecho. Aunque así pienso que el enfrentamiento ideológico y la política son mucho más difíciles.
La diferencia está en, como ya he dicho, que en Israel no van a quemar banderas de Argentina ni va a salir un rabino condenando a muerte al autor de la tira o al director de esa revista, a diferencia de lo que sucede cuando se publica una tira sobre el Islam.
Además, en el caso de Argentina la comunidad judía está muy molesta ya que ha sufrido todo tipo de agresiones de la ultraderecha y todavía está pendiente el tema de los atentados contra la embajada israelí y la sede de la AMIA en Buenos Aires.
Espanya ja històricament ha estat sempre antisemita, no s'en han amagat mai, hi ha un rebuig envers els jueus en general i sempre s'han inclinat favorablement cap a Palestina, de tant en tant fan gestos d'apropament a Israel però en el fons no els poden veure, una mica semblant a com consideren els catalans.
I és ben curiós perquè quants de nosaltres sabem si un dels nostres veïns és jueu o no?. La nostra societat odia un col·lectiu que malgrat el seu nombre tan reduit és un dels que més aportacions ha fet en quasi tots els terrenys. 177 premis Nobel jueus, als que cal afegir la contribució a la música i a les arts - a totes les arts - de membres d'aquesta comunitat.
Un 29% dels premis Nobel són jueus. 1500 milions de musulmans han aconseguit com a molt vint premis Nobel.
Si, és molt curiós, sobretot a Catalunya, on com bé dius pots conèixer a un jueu. I jo vaig més lluny. Algun de nosaltres podem tenir un avantpassat jueu. No seria tan difícil.
Fins el segle XIV el 20% dels barcelonins eren jueus, malgrat que visquessin pràcticament tancats al gueto, al Call, quasi sense contacte social, i aparentment sense barrejar-se, però si dues comunitats viuen juntes per molt que pretenguin no barrejar-se la barreja es produeix.
Els cognoms ens podrien donar molta informació ja que se sap quins són els cognoms dels conversos.
Publica un comentari a l'entrada