27 de gen. 2009

Oriol Junqueras, candidat d'Esquerra al Parlament Europeu

L'historiador Oriol Junqueras ha estat escollit per la direcció d'ERC com a candidat a les eleccions al Parlament Europeu.

Biografia segons la Viquipedia: (Oriol Junqueras i Vies (11 d'abril de 1969) és llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Història del Pensament Econòmic per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva tesi portà per títol "Economia i pensament econòmic a la Catalunya de l'alta edat moderna" i analitzava el naixement del pensament econòmic modern en el Mediterrani occidental establint els paral·lelismes oportuns amb el pensament anglès i castellà de les primeres dècades del segle XVII. Actualment és professor associat al departament d'història moderna i contemporània de la UAB. Ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació, com ara en els programes "En Guàrdia" i "El nas de Cleòpatra" de Catalunya Ràdio, en els programes "Minoria absoluta" i "Tu Diràs" de RAC 1 i en el programa "El favorit" de TV3.Ha treballat com a guionista i assessor en sèries documentals de televisió, com "Els Maquis". "La guerra silenciada" o "Conviure amb el risc", entre altres.És autor de nombrosos llibres: "Els catalans i Cuba", "La presó model de Barcelona", "La batalla de l'Ebre", "Manel Girona", el "Banc de Barcelona" i el "Canal d'Urgell", etc.
És promotor de la plataforma Sobirania i Progrés. Des del 16 d'abril de 2008, just un any després que s'estrenés a la xarxa el diari digital directe!cat, va agafar el relleu de Joan Camp en la direcció d'aquest mitjà electrònic d'informació i actualitat.El 26 de gener de 2009 l'executiva d'Esquerra Republicana de Catalunya ratificà la seva candidatura com a cap de llista del partit per a les eleccions europees de 2009, previstes pel mes de juny. Tot i ser regidor d'ERC a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) integra les llistes com a independent.

El historiador Oriol Junqueras ha estado escogido por la dirección de ERC como candidato a las elecciones al Parlamento Europeo

Biografia segons la Viquipedia: Oriol Junqueras i Vies (11 de abril de 1969) es licenciado en Historia Moderna y Contemporánea y doctor en Historia del Pensamiento Económico por la Universitat Autònoma de Barcelona. su tesis llevó por título "Economía y pensamiento económico a la Catalunya de la alta edad moderna" y analizaba el nacimiento del pensamiento económico moderno en el Mediterráneo occidental estableciendo los paralelismos oportunos con el pensamiento inglés y castellano de las primeras décadas del siglo XVII.Actualmente es profesor asociado al departamento de historia moderna y contemporánea de la UAB. Ha colaborado en diferentes medios de comunicación, como en los programas "En Guàrdia" y "El nas de Cleòpatra" de Catalunya Ràdio, en los programas "Minoria absoluta" y "Tu Diràs" de RAC 1 y en el programa "El favorit" de TV3.Ha trabajado como guionista y asesor en series documentales de televisión, como "Els Maquis". "La guerra silenciada" o "Conviure amb el risc", entre otros.Es autor de numerosos libros: "Els catalans i Cuba", "La presó model de Barcelona", "La batalla de l'Ebre", "Manel Girona", el "Banco de Barcelona" y el "Canal de Urgell", etc.Es promotor de la plataforma Sobirania i Progrés. Desde el 16 de abril de 2008, justo un año después de que se estrenase en la red el diario digital directe!cat, cogió el relieve de Joan Camp en la dirección de este medio electrónico de información y actualidad.El 26 de enero de 2009 la ejecutiva de Esquerra Republicana de Catalunya ratificó su candidatura como ninguna de lista del partido para las elecciones europeas de 2009, previstas por el mes de junio. Aún siendo concejal de ERC al Ayuntamiento de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) integra las listas como independiente