15 de des. 2008

Cau la piràmide de Madof / Cae la pirámide de Madof

Cau la piràmide de Madof

Bernard Madof era fins no fa gaires dies considerat un geni de les finances. Va aixecar un imperi de les inversions on oferia unes condicions espatarrants a qualsevol inversor. El problema d'aquest negoci era que depenia de la continua entrada de diners i d'inversors. Va crear un sistema piramidal on cada filera rebia els diners dels nouvinguts. Tot l'invent se'n va anar a fer punyetes quan la gent va començar a demanar recuperar els diners. L'estafa puja a 37400 milions d'euros.

Ressons piramidals a Espanya
Sembla que el Grup Santander també va enganxar-se els dits amb Madof, o més aviat els diners, concretament 2330 milions d'euros. Ara caldrà veure que no hi hagi més bancs que s'hagin enganxat els dits.
Campi qui pugui a l'americana
Quan encara no ha desaparegut l'emprenyament general per la falta de control que ha estat l'origen de la crisi econòmica global que patim aquest fet demostra que alguna cosa falla en el sistema econòmic dels Estats Units on amb l'excusa de l'economia de lliure mercat no tenen cap control que impedeixi aquest campi qui pugui de les entitats financeres nord-americanes els errors de les quals acaba pagant la resta del Món.




Cae la pirámide de Madof


Bernard Madof era hasta no hace muchos días considerado un genio de las finanzas. Levantó un imperio de las inversiones donde ofrecía unas condiciones impresionantes a cualquiera inversor. El problema de este negocio era que dependía de la continúa entrada de dinero y de inversores. Creó un sistema piramidal donde cada hilera recibía el dinero de los recien llegados. Todo el invento se fue a hacer puñetas cuando la gente empezó a pedir recuperar el dinero. La estafa sube a 37400 millones de euros.

Ecos piramidales en España
Parece que el Grupo Santander también se enganchó los dedos con Madof, o más bien el dinero, concretamente 2330 millones de euros. Ahora habrá que ver que no haya más bancos españoles que se hayan enganchado los dedos.

Descontrol a la americana

Cuando aún no ha desaparecido el enfado general por la falta de control que ha sido el origen de la crisis económica global que sufrimos este hecho demuestra que algo falla en el sistema económico de los Estados Unidos donde con la excusa de la economía de libre mercado no tienen ningún control que impida este descontrol de las entidades financieras norteamericanas los errores de los que acaba pagando el resto del Mundo.