31 de març 2011

Armes, potser si, potser no

Armes, potser si, potser no


L'agència turca de notícies Dogan d'Istanbul ha publicat que les autoritats turques van obligar un avió iranià que volava entre l'Iran i Síria a aterrar en un aeroport de la ciutat de Diyabakir. Segons l'agència de notícies l'avió transportava armes relacionades amb el programa nuclear iranià.


Però les autoritats turques neguen en part aquesta notícia, només diuen que aquest és un procediment habitual demanar als avions de càrrega iranians que sobrevolen Turquia que aterrin per procedir a una inspecció.


L'agència oficial turca va informar que l'avió volava des de Teheran (Iran) fins Alepo (Síria), que va ser inspeccionat però que no van trobar "res il·legal" i els van permetre continuar el viatge.


Tres fonts i tres informacions que no coincideixen. L'agència Dogan diu que les autoritats turques van fer aterrar l'avió iranià perquè portava armes vinculades al programa nuclear, les autoritats turques informen que aquest és un procediment habitual però no esclareixen res més i l'agència de notícies oficials diu que van fer aterrar l'avió iranià i després d'inspeccionar-lo diuen que no han trobar "res il·legal".


Armas, quizás si, quizás no


La agencia turca de noticias Dogan de Estambul ha publicado que las autoridades turcas obligaron un avión iraní que volaba entre Irán y Siria a aterrizar en un aeropuerto de la ciudad de Diyabakir. Según la agencia de noticias del avión transportaba armas relacionadas con el programa nuclear iraní.


Pero las autoridades turcas niegan en parte esta noticia, sólo dicen que este es un procedimiento habitual pedir a los aviones de carga iraníes que sobrevuelan Turquía que aterricen para proceder a una inspección.


La agencia oficial turca informó que el avión volaba desde Teherán (Irán) hasta Alepo (Siria), que fue inspeccionado pero que no encontraron "nada ilegal" y les permitieron continuar el viaje.


Tres fuentes y tres informaciones que no coinciden. La agencia Dogan dice que las autoridades turcas hicieron aterrizar el avión iraní porque llevaba armas vinculadas al programa nuclear, las autoridades turcas informan que este es un procedimiento habitual pero no esclarecen nada más y la agencia de noticias oficiales dice que hicieron aterrizar el avión iraní y después de inspeccionarlo dicen que no han encontrar "nada ilegal".