3 d’ag. 2008

21è Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics de Catalunya Tallin

Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics de Catalunya a Tallin (Estònia)
BARCELONA, 29 de juliol (EUROPA PRESS) - El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, inaugurarà dissabte la XXI edició de l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics de Catalunya, que acollirà aquest cap de setmana la ciutat de Tallinn (Estònia), segons ha informat avui aquest departament. La mostra tindrà la participació de dinou grups i més de 500 persones que exhibiran àmbits de la cultura catalana com els castellers, bastoners, capgrossos, diables, falcons, gegants, sardanistes, grups d'havaneres i teatre al carrer, entre altres mostres de cultura catalana.
L'Ajuntament de Tallinn farà dissabte una recepció oficial a la qual assistiran la regidora de Cultura de la ciutat, Kaia Jàppinen's, el mateix Tresserras, el director de l'Institut Ramon LLull (IRL), Josep Bargalló; el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, i el president d'Adifolk --promotor de la trobada--, Francesc Melià.
El primer Aplec d'aquestes característiques es va celebrar el 1988 amb l'objectiu de donar a conèixer la varietat de la cultura catalana per Europa i en els seus 20 anys d'història ja ha recorregut ciutats com París, Zuric, Lausana, Frankfurt, Lisboa i Amsterdam, entre d'altres.

Aplec (Encuentro) Internacional de la Sardana y Muestra de Grupos Folclóricos de Cataluña a Tallin (Estonia)
BARCELONA, 29 de julio (EUROPA PRESS) - El consejero de Cultura y Medios de Comunicación de la Generalidad, Joan Manuel Tresserras, inaugurará sábado la XXI edición del Encuentro Internacional de la Sardana y Muestra de Grupos Folclóricos de Cataluña, que acogerá este fin de semana la ciudad de Tallin (Estonia), según ha informado hoy este departamento. La muestra tendrá la participación de diecinueve grupos y más de 500 personas que exhibirán ámbitos de la cultura catalana como los castilleros, bastoneros, cabezudos, diablos, halcones, gigantes, sardanistes, grupos de habaneras y teatro a la calle, entre otros muestras de cultura catalana. EL Ayuntamiento de Tallinn hará el sábado una recepción oficial a la que asistirán a la concejala de Cultura de la ciudad, Kaia Jàppinen's, el mismo Tresserras, el director del Instituto Ramon LLull (IRL), Josep Bargalló; el director del Centro de Promoción de la Cultura Popular y Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, y el presidente de Adifolk --promotor del encuentro--, Francesc Melià. El primer Encuentro de estas características se celebró el 1988 con el objetivo de dar a conocer la variedad de la cultura catalana por Europa y en sus 20 años de historia ya ha recorrido ciudades como París, Zurich, Lausana, Frankfurt, Lisboa y Amsterdam, entre otros.