1 de juny 2011

Hezbolà i Síria

Hezbolà i Síria
Hezbolà trasllada armes des de Síria al Líban
El grup terrorista xiïta libanès Hezbolà està traslladant armes des del seus dipòsits a Síria fins el Líban. L'armament s'està distribuint entre tots els seus membres i no emmagatzemant-les en dipòsits al Líban. Aquest trasllat es degut a la situació de revolta que hi ha a Síria per evitar que aquestes armes caiguin en mans dels revoltats. Segons una veu oficial “el trasllat té com a objectiu impedir que aquestes armes caiguin a les mans dels que s'oposen a la relació especial que existeix entre Damasc i Hezbolà”.
Hezbolà ajuda al règim sirià a reprimir la revolta
Des que van començar les revoltes a Síria contra el règim de Bashar el Asad s'han produït més d'un miler de víctimes i més de 10000 detencions. Al règim no li tremola la mà a l'hora de reprimir la seva pròpia població. Hezbolà col·labora amb el règim sirià per sufocar la revolta civil. El diputat libanès Mouin al-Merhebi va denunciar que l'exèrcit libanès i Hezbolà creuen il·legalment la frontera sírio-libanesa en un i l'altre sentit sense que ningú s'ho impedeixi i mostra el temor que les forces seguretat sirianes no aprofitin per segrestar refugiats libanesos que fugen de la repressió del règim sirià.
També es denuncia que l'Iran ha enviat assessors per ajudar al règim sirià a reprimir les revoltes, la força Quds. Iran també ha subministrat armes, equipament per a dispersar manifestacions i dispositius sofisticats de vigilància per rastrejar i detectar als membres de l'oposició siriana a través de les seves contes de Facebook i Twitter.
Més de mil morts
Més d'un miler de persones han mort des que va començar la revolta siriana com a conseqüència de la repressió sense contemplacions del règim sirià. L'ONDHS diu que està documentat que quasi 1118 màrtirs han mort fins ara, a més dels ferits, que poden quadruplicar la xifra de morts”. És a dir, un miler de morts, uns 4000 ferits i 10000 detinguts. Denuncien també que el règim impedeix que els ferits rebin tractament als hospitals i que les forces de seguretat sirianes han detingut a moltes persones ferides. El règim ha atacat amb artilleria la ciutat de Talbisa on també hi ha franctiradors que disparen contra la gent. Segons la xarxa Sham la policia secreta va cremar vàries tendes a Horan i va arrestar a desenes de manifestants.







Hezbolá y Siria
Hezbolá traslada armas desde Siria al Líbano
El grupo terrorista chií libanés Hezbolá está trasladando armas desde sus depósitos a Siria hasta el Líbano. El armamento está distribuyendo entre todos sus miembros y no almacenándolas en depósitos en el Líbano. Este traslado se debe a la situación de revuelta que hay en Siria para evitar que estas armas caigan en manos de los sublevados. Según una voz oficial "el traslado tiene como objetivo impedir que estas armas caigan en manos de los que se oponen a la relación especial que existe entre Damasco y Hezbolá".
Hezbolá ayuda al régimen sirio a reprimir la revuelta
Desde que comenzaron las revueltas en Siria contra el régimen de Bashar el Asad se han producido más de un millar de víctimas y más de 10.000 detenciones. Al régimen no le tiembla la mano a la hora de reprimir su propia población. Hezbolá colabora con el régimen sirio para sofocar la revuelta civil. El diputado libanés Mouin al-Merhebi denunció que el ejército libanés y Hezbolá creen ilegalmente la frontera sirio-libanesa en uno y otro sentido sin que nadie se lo impida y muestra el temor de que las fuerzas seguridad sirias no aprovechen para secuestrar refugiados libaneses que huyen de la represión del régimen sirio. También se denuncia que Irán ha enviado asesores para ayudar al régimen sirio a reprimir las revueltas, la fuerza Quds. Irán también ha suministrado armas, equipamiento para dispersar manifestaciones y dispositivos sofisticados de vigilancia para rastrear y detectar a los miembros de la oposición siria a través de sus cuentos de Facebook y Twitter.
Más de mil muertos
Más de un millar de personas han muerto desde que comenzó la revuelta siria como consecuencia de la represión sin contemplaciones del régimen sirio. El ONDH dice que está documentado que casi 1.118 mártires han muerto hasta ahora, además de los heridos, que pueden cuadruplicar la cifra de muertos ". Es decir, un millar de muertos, unos 4.000 heridos y 10.000 detenidos. Denuncian también que el régimen impide que los heridos reciban tratamiento en los hospitales y que las fuerzas de seguridad sirias han detenido a muchas personas heridas. El régimen ha atacado con artillería la ciudad de Talbisa donde también hay francotiradores que disparan contra la gente. Según la red Sham la policía secreta quemó varias tiendas en Horan y arrestó a decenas de manifestantes.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Yo creo que si las protestas son tan masivas y hay tantos muertos el regimen sirio debería renunciar. Pero no creo que sea tan fácil. Se puede producir una guerra civil o simplemente una mayoría aplastar a una minoría o una minoría armada aplastar a una mayoría desarmada, tenemos experiencia en esao los occidentales.

Jaume C. i B. ha dit...

Los dos dictadores más "presentables" - Egipto y Túnez - han caído, aunque en un primer momento parecía que se mantendrían en el poder indefinidamente y en contra de todo, al final algo dentro del mismo régimen los hizo caer. Sin embargo tenemos los casos de Siria y Libia que es el caso opuesto. Asad y Gadafi siempre han sido considerados unos impresentables y sin embargo ellos resisten en el poder aunque para ello tengan que acabar con toda su población. En los casos de Gadafi y Asad creo que va a ser improbable que renuncien. O mueren ellos o acaban matando ellos a su propia población.