25 de juny 2011

TeleMadridpulació

TeleMadridpulació

El programa "El círculo" de la cadena pública de la Comunitat de Madrid Telemadrid, es disposava a (des)informar sobre els incidents que s'havien produït a Barcelona als accessos al Parlament de Catalunya. Telemadrid va voler desprestigiar al moviment del 15-M acusant-los de cometre actes violents contra els diputats del Parlament de Catalunya. És cert que els diputats van ser increpats, alguns van patir alguna agressió. Els indignats van desmarcar-se de les accions violentes d'alguns incontrolats. Però Telemadrid va voler anar més enllà en el seu intent de manipular, desinformar i mentir, i no és la primera vegada que ho fan, i com en casos precedents, el propòsit de manipular, desinformar i mentir se'ls va escapar de les mans perquè van mostrar imatges dels incidents que s'havien produït a Grècia. Les imatges usades van ser les publicades pel diari El (in)Mundo, però Telemadrid va voler emprar-les per il·lustrar els incidents de Barcelona.
Com he dit, Telemadrid va emprar per il·lustrar els incidents davant del Parlament de Catalunya unes imatges publicades pel diari El (in)Mundo. En aquestes imatges apareixen manifestants amb banderes gregues i els policies porten als escuts la paraula "policia" en grec. I evidentment els policies no vesteixen l'uniforme dels Mossos d'Esquadra sinó el de la policia grega. Aquest detall sembla que a la locutora del programa "el círculo" de Telemadrid i als seus caps no els preocupa gaire, deuen pensar que això són detalls irrellevants. Encara que reconeixen que "fou un error evident" consideren que "si s'hagués volgut confondre al telespectador no s'haurien tret imatges en què es veien clarament banderes gregues i cascos d'agents de seguretat que no són d'Espanya". Consideren que la polèmica generada per l'emissió d'aquestes imatges "no deixa de ser gratuïta perquè les imatges equivocades no canvien el fons de l'assumpte: lo ocorregut a Grècia té un grau de violència similar al que va registrar-se a Barcelona". És a dir, que a Telemadrid consideren que manipular, mentir i desinformar és legítim si serveix als seus propòsits polítics i ideològics de Telemadrid i dels que dirigeixen aquesta cadena que paguen tots els madrilenys però que serveix únicament al partit polític que governa la Comunitat de Madrid.
Dos exemples de manipulació: El documental que Telemadrid va emetre produït per la productora El (in)Mundo sobre la situació del castellà a Catalunya. Arribava a exposar arguments ridículs per demostra que el castellà és una llengua perseguida a Catalunya.
El programa esportiu d'aquesta cadena va emetre la roda de premsa de Pep Guardiola a l'estadi Emirates corresponent a la Champions League. En un parell de moments els dos locutors van anunciar la connexió per queixar-se que Guardiola es negava a parlar en castellà, fet que era fals com demostra el vídeo que jo mateix vaig penjar amb la roda de premsa íntegra en què Guardiola respon en català, castellà, anglès, etc. sense cap problema.
Telemadrid manipula, menteix i desinforma, però són tan barroers que fins i tot el més ruc se n'adona d'aquesta manipulació. El més trist és veure com no aprenen dels seus errors, més aviat és tot el contrari, s'hi entossudeixen.
TeleMadridpulación
El programa "El círculo" de la cadena pública de la Comunidad de Madrid Telemadrid, se disponía a (des)informar sobre los incidentes que se habían producido en Barcelona en los accesos al Parlamento de Cataluña. Telemadrid quiso desprestigiar al movimiento del 15-M acusándoles de cometer actos violentos contra los diputados del Parlamento de Cataluña. Es cierto que los diputados fueron increpados, algunos sufrieron alguna agresión. Los indignados se desmarcaron de las acciones violentas de algunos incontrolados. Pero Telemadrid quiso ir más allá en su intento de manipular, desinformar y mentir, y no es la primera vez que lo hacen, y como en casos precedentes, el propósito de manipular, desinformar y mentir se les escapó de las manos porque mostraron imágenes de los incidentes que se habían producido en Grecia. Las imágenes usadas fueron las publicadas por el diario El (in) Mundo, pero Telemadrid quiso utilizarlas para ilustrar los incidentes de Barcelona.
Como he dicho, Telemadrid empleó para ilustrar los incidentes ante el Parlamento de Cataluña unas imágenes publicadas por el diario El (in) Mundo. En estas imágenes aparecen manifestantes con banderas griegas y los policías llevan los escudos la palabra "policía" en griego. Y evidentemente los policías no visten el uniforme de los Mossos d'Esquadra sino el de la policía griega. Este detalle parece que la locutora del programa "el círculo" de Telemadrid ya sus jefes no les preocupa demasiado, deben pensar que esto son detalles irrelevantes. Aunque reconocen que "fue un error evidente" consideran que "si se hubiera querido confundir al telespectador no deberían ser imágenes en las que se veían claramente banderas griegas y cascos de agentes de seguridad que no son de España". Consideran que la polémica generada por la emisión de estas imágenes "no deja de ser gratuita para las imágenes equivocadas no cambian el fondo del asunto: lo ocurrido en Grecia tiene un grado de violencia similar al que registró en Barcelona ". Es decir, que en Telemadrid consideran que manipular, mentir y desinformar es legítimo si sirve a sus propósitos políticos e ideológicos de Telemadrid y los que dirigen esta cadena que pagan todos los madrileños pero que sirve únicamente al partido político que gobierna la Comunidad de Madrid .
Dos ejemplos de manipulación: El documental que Telemadrid emitió producido por la productora El (in) Mundo sobre la situación del castellano en Cataluña. Llegaba a exponer argumentos ridículos para demuestra que el castellano es una lengua perseguida en Cataluña.
El programa deportivo de esta cadena emitió la rueda de prensa de Pep Guardiola en el estadio Emirates correspondiente a la Champions League. En un par de momentos los dos locutores anunciaron la conexión para quejarse de que Guardiola se negaba a hablar en castellano, lo que era falso como demuestra el vídeo que yo mismo colgué con la rueda de prensa íntegra en que Guardiola responde en catalán , castellano, inglés, etc. sin ningún problema.
Telemadrid manipula, miente y desinforma, pero son tan torpes que incluso el más burro se da cuenta de esta manipulación. Lo más triste es ver como no aprenden de sus errores, más bien es todo lo contrario, insistía.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Estamos de acuerdo que las manifestaciones de protesta en Grecia son similares a la de los indignados en España, pero no al extremo que se utilicen las banderas de Grecia en las protestas de Barcelona, Madrid o Valencia. Evidentemente la noticia de telemadrid está burdamente manipulada...y al que no le guste que no vea esas noticias, dirían algunos!

Jaume C. i B. ha dit...

No se trata de que si no te gusta como se dan las noticias no las mires, se trata de que si das unas noticias las ilustres con las imágenes correctas y no haciendo pasar unas imágenes por otras. Telemadrid continua manipulando las imágenes i las noticias. Y eso lo denuncian hasta los mismos trabajadores de la cadena.