16 de juny 2009

Marejant la gavina

Marejant la gavina
La frase correcta és "marejant la perdiu" encara que en aquest assumpte és la gavina la que es dedica a marejar el cas, el cas Gürtel, és clar. El PP va fer mans i mànigues per treure de les mans del jutge Garzón - Audiència Nacional - tota la instrucció del cas Gürtel i dividir aquesta instrucció entre els Tribunals Superiors de Justícia de València i Madrid. I ara del TSJ de Madrid ha passat a mans del Tribunal Suprem per la presència de tres eurodiputats pepers imputats: Lluïu Bárcenas, Jesús Merino i Gerardo Galeote. El jutge del TSJM
va trobar dades que imputaven un delicte de suborn a Jesús Merino i un delicte fiscal i de suborn a Bárcenas.
Mariano Rajoy demana que es confii en l'actuació de la direcció del partit i ha advertit que actuarà si es demostra que algú ha fet alguna cosa inacceptable. A Mariano Rajoy algú li hauria de recordar el que ell exigeix als altres. Mentre ell exigeix que tothom dimiteixi per assumptes que ni mereixen més que un breu als diaris normals, ell no fa dimitir a tots els vividors que es mouen pel seu partit. Hi ha més de 50 persones lligades al PP imputades pel cas Gürtel, entre les que hi ha eurodiputats, diputats, un president de govern autonòmic i un president de
diputació a qui el senyor Rajoy considera un polític exemplar.

Mareando la gaviota
La frase correcta es "mareando la perdiz" aunque en este asunto es la gaviota la que se dedica a marear el caso, el caso Gürtel, está claro. El PP hizo "manos y mangas" para sacar de las manos del juez Garzón - Audiencia Nacional - toda la instrucción del caso Gürtel y dividir esta instrucción entre los Tribunales Superiores de Justicia de Valencia y Madrid. Y ahora del TSJ de Madrid ha pasado a manos del Tribunal Supremo por la presencia de tres eurodiputados peperos imputados: Luís Bárcenas, Jesús Merino y Gerardo Galeote. El juez del TSJM encontró datos que imputaban un delito de soborno a Jesús Merino y un delito fiscal y de soborno a Bárcenas. Mariano Rajoy pide que se confie en la actuación de la dirección del partido y ha advertido que actuará si se demuestra que alguien ha hecho algo inaceptable. A Mariano Rajoy alguien le debería recordar lo que él exige a los otros. Mientras él exige que todo el mundo dimita por asuntos que ni merecen más que un breve en los periódicos normales, él no hace dimitir a todos los vividores que se mueven por su partido. Hay más de 50 personas ligadas al PP imputadas por el caso Gürtel, entre las que hay eurodiputados, diputados, un presidente de gobierno autonómico y un presidente de diputación a quien el señor Rajoy considera un político ejemplar.

1 comentari:

Patric ha dit...

Crec que el cas Gürtel és força complicat.
Per a mi és complicat perquè implica persones, organismes o organitzacions polítiques, alts càrrecs de comunitats autònomes, involucra govern i corrupció política, no d'una sola persona sinó de diverses.
El més greu crec jo, involucra entitats públiques: ajuntaments i comunitats autònomes com Madrid i València.
Entenc que aquesta causa o investigació va començar el febrer 2009 i continua fins al dia d'avui.
Crec que és important tenir en compte la finalitat de les persones involucrades: obtenir beneficis per a si mateixos; utilitzant suborns i donacions a funcionaris i autoritats públiques.
En el curs d'aquesta recerca o història han aparegut moltes opinions a favor o en contra dels imputats i m'imagino que a això et refereixes quan dius que algú està intentant "marejar a la gavina", o sigui, més correctament "marejar a la perdiu "
Vaig trobar una entretinguda definició sobre "marejar la perdiu", diu:
"Marejar la perdiu" és fer perdre el temps intencionadament, en marrades o dilacions que endarrereixen o obstaculitzen la resolució d'un problema. En l'acte de marejar la perdiu es necessiten, com a mínim, dos col laboradors, un és la pobra perdiu, que sol estar sola i desemparada, i l'altre és el canalla del mareador, que normalment està només, però de vegades està malvadamente acompanyat. Marejar la perdiu és un costum típica i exclusivament espanyola, i està molt arrelada en la població, malgrat que es calcula que hi ha una perdiu per cada milió d'habitants, gats inclosos; així que mai veureu un francès o un mexicà mareando la perdiu. ". Encara que no se que tenen a veure els francesos o els mexicans en la definició. Entenc que el gat si, perquè pot menjar a la perdiu.
Espero amb molt d'interès el resultat definitiu de la investigació.