5 de juny 2009

Europa, descansi en pau?


Diumenge 7 de juny, demà passat toca anar a votar. Escollim els nostres diputats en el Parlament Europeu, per si no ho sabieu, no escollim al president del govern espanyol encara que la campanya electoral duta a terme pels dos principals partits espanyols - PSOE i PP - indiqui això. Ni Zapatero ni Rajoy tampoc són candidats. I encara que ho sembli tampoc ho són Francisco Camps ni Carlos Fabra. Les eleccions se celebraran el diumenge excepte a Holanda i Gran Bretanya que van celebrar-les ahir. En aquest cas més que una celebració sembla un funeral per a la democràcia. Els partits tradicionals holandesos i britànics s'han fotut una pinya i hi ha un ascens de l'ultradreta. Diumenge pot confirmar-se un ascens de la ultradreta si el PP supera en escons al PSOE. He escoltat les declaracions del candidat ultra holandés i veig que la dreta barruda i incongruent entrant en institucions que diuen que haurien de ser desmantellades, si, així és, un individu es presenta com a candidat a un escó en una institució - el Parlament Europeu - a la que vol desmantellar. Si no creuen que no es presentin, que es presentin en el seu país i si guanyen les seves eleccions generals retirin el seu país de la UE però ho trobo absurd que es presentin i ocupin escons en una institució que voldrien desmantellar. La crisi ha provocat l'ascens d'aquests grupuscles ultres que pretenen entrar en les institucions per destruir-les. I hi ha moltes maneres de fer-ho, el mètode del PP és corrompre el sistema democràtic i fer que la ciutadania se'n farti. Berlusconi a Itàlia ha convertit la política en un circ ple de pallassos, començant pel mateix Berlusconi. La democràcia està en perill. Em vist com en els últims anys partits amb llistes plenes de corruptes aconsegueixen i que fan de les -fòbies contra tot obtenen èxits electorals mentre els partits democràtics tradicionals es mostren incapaços d'atreure el vot. Partits creats per gent que per assegurar que no tenen res que amagar ens mostren el seu candidat despullat, cert, no tenen res que amagar, i tampoc tenen idees. I d'altres partits creats per persones que han sortit escopetejades d'altres partits. Aquest és el panorama amb què ens trobem. A Gran Bretanya un escàndol econòmic que afecta tots els partits tradicionals podria fer caure el govern. A Itàlia Berlusconi organitza festes amb noies quasi despullades i ús d'avions de l'Estat, també sembla que va tenir un embolic amb una senyoreta però les enquestes li donen un suport del 70% de la ciutadania. La conclusió és que qui vulgui guanyar unes eleccions ha de ser barrut, corrupte, feixista i sortir despullat, amb aquestes quatre condicions teniu l'èxit electoral. Quina vergonya. Pobre Europa, que t'hem fet?.

-----

Domingo 7 de junio, pasado mañana toca ir a votar. Escogemos nuestros diputados en el Parlamento Europeo, por si no lo sabíais, no escogemos al presidente del gobierno español aunque la campaña electoral llevada a cabo por los dos principales partidos españoles - PSOE y PP - indique eso. Ni Zapatero ni Rajoy tampoco son candidatos. Y aunque lo parezca tampoco lo son Francisco Camps ni Carlos Fabra. Las elecciones se celebrarán el domingo excepto en Holanda y Gran Bretaña que las celebraran ayer. En este caso más que una celebración parece un funeral para la democracia. Los partidos tradicionales holandeses y británicos se han dado un batacazo y hay un ascenso de la ultraderecha. Domingo puede confirmarse un ascenso de la ultraderecha si el PP supera en escaños al PSOE. He escuchado las declaraciones del candidato ultra holandés y veo a la derecha caradura e incongruente entrando en instituciones que dicen que deberían ser desmanteladas, si, así es, un individuo se presenta como candidato a un escaño en una institución - el Parlamento Europeo - a la que quiere desmantelar. Si no creen que no se presenten, que se presenten en su país y si ganan sus elecciones generales retiren su país de la UE pero lo encuentro absurdo que se presenten y ocupen escaños en una institución que querrían desmantelar. La crisis ha provocado el ascenso de estos grupúsculos ultras que pretenden entrar en las instituciones por destruirlas. Y hay muchas maneras de hacerlo, el método del PP es corromper el sistema democrático y hacer que la ciudadanía se harté. Berlusconi a Italia ha convertido la política en un circo pleno de payasos, empezando por el mismo Berlusconi. La democracia está en peligro. Me viste como en los últimos años partidos con listas llenas de corruptos consiguen y que hacen de las -fobias contra todo obtienen éxitos electorales mientras los partidos democráticos tradicionales se muestran incapaces de atraer el voto. Partidos creados por gente que por asegurar que no tienen nada que esconder nos muestran su candidato desnudo, cierto, no tienen nada que esconder, y tampoco tienen ideas. Y otros partidos creados por personas que han salido escopeteadas de otros partidos. Este es el panorama con que nos encontramos. A Gran Bretaña un escándalo económico que afecta todos los partidos tradicionales podría hacer caer el gobierno. En Italia Berlusconi organiza fiestas con chicas casi desnudas y uso de aviones del Estado, también parece que tuvo un lío con una señorita pero las encuestas le dan un apoyo del 70% de la ciudadanía. La conclusión es que quien quiera ganar unas elecciones debe ser caradura, corrupto, fascista y salir desnudo, con estas cuatro condiciones tenéis el éxito electoral. Que vergüenza. Pobre Europa, ¿que te hemos hecho?.

1 comentari:

Patric ha dit...

- Es que no trieu al president del govern espanyol, la qual cosa no és mala idea si pudieseis fer-ho, crec que els resultats serien sorprenents. Encara que es També que t'estàs dirigint en l'article a moltes persones alguns dels quals per ser estrangers podrien no conèixer aquest detall.
- Entenc que Gran Bretanya té problemes en aquestes eleccions amb els seus electors i es pensa que els electors castigaran a les urnes al govern. Diuen que la política no està de moda a la Gran Bretanya per aquests dies.
- Malgrat totes les imatges i pronòstics no crec que sigui l'enterrament d'Europa. Crec que és una exageració pensar això ..