5 d’ag. 2012

Israel, 31 de juliol de 2012


Israel, 31 de juliol de 2012

Espanya construirà un tren d’alta velocitat a Israel

Segons el diari 20minutos.es Espanya negocia la construcció d’un tren d’alta velocitat a Israel, a més d’altres projectes, que suposen una inversió de 20.000 milions d’euros. La ministra espanyola de Foment, Ana Pastor viatjarà a Israel per signar un acord de cooperació. El ministre de Transports israelià Israel Katz va viatjar el maig passat a Madrid per entrevistar-se amb la ministra espanyola de Foment Ana Pastor per informar-se sobre el model ferroviari espanyol. Doncs que vingui a Catalunya a veure el model ferroviari espanyol que tenim aquí, i així potser tindran una idea més real del model ferroviari espanyol.

El govern israelià va aprovar la construcció d’una línia ferroviària entre Tel Aviv i Eilat, uns 350 quilòmetres entre el Mediterrani i el Mar Roig, tram que encara està pendent d’adjudicar.

“Som conscients dels avantatges que té la indústria espanyola en el tema de les infraestructures de trens d’alta velocitat”, diu l’ambaixador israelià Bar. Segons Bar a aquest projecte s’uneixen altres obres com la renovació del metro de Tel Aviv, tot plegat 20000 milions en 5 anys. Bé, si l’Estat espanyol és capaç de participar en aquest projecte sense ficar la pota demostraran que el desastre de la xarxa ferroviària depenent d’Espanya és intencionada, no producte de la incompetència. L’ambaixador afirma que malgrat la crisi a Israel “hi ha més confiança en el futur econòmic d’Espanya” que la que tenen els propis espanyols. Deu ser que amb Israel l’Estat espanyol no té pebrots d’incomplir els acords que signa. 

Venda d’armes 

L’ambaixador Bar també és partidari que Espanya segueixi venent material de defensa a Israel, malgrat les crítiques d’alguns partits espanyols i ONG que s’oposen a la venda d’armes a un país que està en conflicte amb Palestina, oblidant que l’Estat espanyol ha venut armes als palestins tot i que intentant fer-les passar per equipament agrícola, armes que acaben en mans de terroristes palestins que maten israelians, i d’això aquests partits o ONGs espanyols no en diuen res. 

Procés de pau 

L’ambaixador Bar confia que si els palestins proven aquest pròxim setembre ser reconeguts com un Estat no membre la posició de l’Estat espanyol sigui votar en contra. Bar ha dir que “espero que el Govern espanyol, la UE i els demés facin veure els palestins que s’ha d’optar per la via de la negociació, no per l’altra (la de la ONU)”. “Les aventures i els esforços diplomàtics de la ONU i les seves agències no faran avançar el procés de pau ni la creació dels dos Estats”. Des de fa temps Nacions Unides i algunes de les seves agències han pres algunes decisions favorables als palestins i lesives per Israel, i que fins i tot, insulten els jueus greument. 

A Israel li preocupa la primavera àrab 

Israel és un país democràtic envoltat de països àrabs amb els quals ha estat en guerra oberta en tres ocasions, i que en aquests 64 anys han mantingut una guerra soterrada mantenint i finançant actes de terrorisme. Quan semblava que el conflicte amb els àrabs perdia força una sèrie de revoltes a molts països àrabs que han fet caure els règims existents i pujar al poder a grups islamistes obertament hostils a Israel. Preocupen especialment Egipte i Síria. A Egipte han arribat al poder els Germans Musulmans amb un doble discurs, hostil vers Israel quan parlen dirigint-se als egipcis, i provant de tranquil·litzar Occident. A qui estan enganyant els Germans Musulmans egipcis, als egipcis o a Occident?.

Però a Israel li preocupa Síria. “La caiguda d’Al Asad – segons l’ambaixador israelià Bar – pot ser quelcom molt positiu, però si es reemplaça pel caos i l’integrisme islàmic podria ser perillós”. Cert, Bashar és un tirà menyspreable, ho era també l’egipci Mubarak, però canviar aquest tirans menyspreables per uns bojos amb un alcorà en una mà, un AK47 a l’altra pot acabar sent més perillós. Israel tem, segons l’ambaixador Bar, que la primavera àrab acabi donant el poder a moviments islàmics radicals. Només cal veure el que ha succeït a l’Iraq, la caiguda del tirà Sadam no ha convertit l’Iraq en una democràcia sinó en un país on cada dia moren centenars de persones assassinades en atemptats terroristes que s’han fet tan habituals que ja no són notícia. 

Israel prova un dron marítim 

La empresa israeliana “Rafael” ha desenvolupat un dron marítim, és a dir, un vaixell no tripulat equipat amb càmeres amb una visió de 360º i canons d`aigua, també pot anar equipat amb metralladores i canons de petit calibre. El “Protector”, que és com es diu aquest dron marítim de “Rafael” podrà donar suport en missions no letals, impedir la navegació fora d’àrees permeses a navilis d’altres països. A nivell experimental el “Protector” no ha estat el primer dron marítim, ja havien estat presentats altres models anteriorment a fires internacionals però el “Protector” serà el primer dron marítim operatiu. Les organitzacions terroristes palestines han protestat per l’aparició del “Protector” al·legant que aquesta navili no tripulat amenaça les flotilles que intenten acostar-se a Gaza. Que uns terroristes que cometen atemptats usant suïcides diguin això em sembla pur cinisme. Segons els terroristes palestins l’Armada palestina vol introduir el dron marítim per no haver d’arriscar les vides dels seus homes. I repeteixo, aquesta queixa és d’organitzacions que posen armilles explosives a la seva gent i l’envien a autoimmolar-se per assassinar israelians. Els terroristes palestins diuen: “Volem denunciar aquestes mesures militars i aquests anuncis intimidadors i apel·lar als organismes internacionals per a que facin valdre i protegeixin els drets del poble palestí, dins de les seves aigües”. Quan Israel va construir un mur que impedia als palestins entrar a Israel el nombre d’atemptats terroristes van reduir-se a la mínima expressió, l’enduriment de les restriccions van aconseguir acabar amb les autoimmolacions de terroristes palestins que van matar centenars de civils israelians. Els terroristes palestins van denunciar la construcció d’aquest mur que va dificultar-los molt les seves activitats terroristes. Ara es queixen que un vaixell no tripulat pot dificultar-los proveir-se per mar d’armes, el “Protector” només amenaça als terroristes palestins de Gaza i les seves activitats, als ciutadans palestins de Gaza qui els amenaça són Hamàs i altres organitzacions terroristes presents a Gaza. 

La televisió israeliana homenatge els atletes israelians assassinats a Munic 

La televisió israeliana que emetia la cerimònia d’inauguració va tallar l’emissió durant un minut per homenatjar els 11 atletes israelians asssassinats durant els Jocs Olímpics de Munic’72. Després de sortir la delegació dels atletes israelians que portaven cintes negres al braç la televisió israeliana va tallar durant un minut l’emissió posant en pantalla les fotos dels 11 atletes morts fa 40 anys. La ministra israeliana d’Esports, Limor Livnat va assistir a l’esdeveniment portant també una cinta negra va posar-se dreta guardant un minut de silenci durant el discurs del president del COI Jacques Rogge. L’abanderat israelià, el surfista Shajar Tzuberi, va encapçalar la seva delegació portant la bandera d’Israel i portant una bandera israeliana ben visible al cap.

El COI va negar-se a celebrar un minut de silenci durant la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics al·legant que això no estava contemplat pel protocol de la cerimònia, però en aquests Jocs Olímpics el COI va passar-se pel folre les seves normes acceptant la presència d’una delegació d’atletes palestins, un país que no existeix, i per tant, segons les normes del COI no poden participar, i amb l’agreujant que un dels atletes palestins és un terrorista de Hamàs.

El 5 de setembre de 1972 un comando terrorista palestí de la organització “Setembre negre” va segrestar 11 dels 20 atletes israelians, després d’assassinar-ne dos dels atletes la cosa va complicar-se molt, va produir-se un intent de rescat que va fracassar i la resta dels atletes van ser assassinats.











Israel, 31 de julio de 2012 

España construirá un tren de alta velocidad en Israel 

Según el diario 20minutos.es España negocia la construcción de un tren de alta velocidad en Israel, además de otros proyectos, que suponen una inversión de 20.000 millones de euros. La ministra española de Fomento, Ana Pastor viajará a Israel para firmar un acuerdo de cooperación. El ministro de Transportes israelí Israel Katz viajó el pasado mayo en Madrid para entrevistarse con la ministra española de Fomento Ana Pastor para informarse sobre el modelo ferroviario español. Pues que venga a Cataluña a ver el modelo ferroviario español que tenemos aquí, y así quizá tengan una idea más real del modelo ferroviario español.

El gobierno israelí aprobó la construcción de una línea ferroviaria entre Tel Aviv y Eilat, unos 350 kilómetros entre el Mediterráneo y el Mar Rojo, tramo que aún está pendiente de adjudicar.

"Somos conscientes de las ventajas que tiene la industria española en el tema de las infraestructuras de trenes de alta velocidad", dice el embajador israelí Bar. Según Bar en este proyecto se unen otras obras como la renovación del metro de Tel Aviv, todo ello 20 000 millones en 5 años. Bueno, si el Estado español es capaz de participar en este proyecto sin meter la pata demostrarán que el desastre de la red ferroviaria dependiente de España es intencionada, no producto de la incompetencia. El embajador afirma que pese a la crisis en Israel "hay más confianza en el futuro económico de España" que la que tienen los propios españoles. Será que con Israel el Estado español no tiene pimientos de incumplir los acuerdos que firma. 

Venta de armas 

El embajador Bar también es partidario de que España siga vendiendo material de defensa a Israel, pese a las críticas de algunos partidos españoles y ONG que se oponen a la venta de armas a un país que está en conflicto con Palestina, olvidando que el Estado español ha vendido armas a los palestinos aunque intentando hacerlas pasar por equipamiento agrícola, armas que terminan en manos de terroristas palestinos que matan israelíes, y de eso estos partidos u ONGs españoles no dicen nada. 

Proceso de paz 

El embajador Bar confía en que si los palestinos prueban este próximo septiembre ser reconocidos como un Estado no miembro la posición del Estado español sea votar en contra. Bar ha dicho que "espero que el Gobierno español, la UE y los demás hagan ver a los palestinos que se debe optar por la vía de la negociación, no por la otra (la de la ONU)". "Las aventuras y los esfuerzos diplomáticos de la ONU y sus agencias no harán avanzar el proceso de paz ni la creación de los dos Estados". Desde hace tiempo Naciones Unidas y algunas de sus agencias han tomado algunas decisiones favorables a los palestinos y lesivas para Israel, y que incluso, insultan a los judíos gravemente. 

A Israel le preocupa la primavera árabe 

Israel es un país democrático rodeado de países árabes con los que ha estado en guerra abierta en tres ocasiones, y que en estos 64 años han mantenido una guerra soterrada manteniendo y financiando actos de terrorismo. Cuando parecía que el conflicto con los árabes perdía fuerza una serie de revueltas en muchos países árabes que han hecho caer los regímenes existentes y subir al poder a grupos islamistas abiertamente hostiles a Israel. Preocupan especialmente Egipto y Siria. En Egipto han llegado al poder los Hermanos Musulmanes con un doble discurso, hostil hacia Israel cuando hablan dirigiéndose a los egipcios, y tratando de tranquilizar Occidente. ¿A quién están engañando a los Hermanos Musulmanes egipcios, los egipcios oa Occidente?.

Pero a Israel le preocupa Siria. "La caída de Al Asad - según el embajador israelí Bar - puede ser algo muy positivo, pero si se reemplaza por el caos y el integrismo islámico podría ser peligroso". Cierto, Bashar es un tirano despreciable, lo era también el egipcio Mubarak, pero cambiar este tiranos despreciables por unos locos con un corán en una mano, un AK47 en la otra puede acabar siendo más peligroso. Israel teme, según el embajador Bar, que la primavera árabe acabe dando el poder a movimientos islámicos radicales. Sólo hay que ver lo que ha sucedido en Irak, la caída del tirano Sadam no ha convertido Irak en una democracia sino en un país donde cada día mueren cientos de personas asesinadas en atentados terroristas que se han hecho tan habituales que ya no son noticia. 

Israel prueba un drones marítimo 

La empresa israelí "Rafael" ha desarrollado un drones marítimo, es decir, un barco no tripulado equipado con cámaras con una visión de 360 ​​º y cañones de `agua, también puede ir equipado con ametralladoras y cañones de pequeño calibre. El "Protector", que es como se llama este drones marítimo de "Rafael" podrá apoyar en misiones no letales, impedir la navegación fuera de áreas permitidas a navíos de otros países. A nivel experimental el "Protector" no ha sido el primer drones marítimo, ya habían sido presentados otros modelos anteriormente en ferias internacionales pero el "Protector" será el primer drones marítimo operativo. Las organizaciones terroristas palestinas han protestado por la aparición del "Protector" alegando que esta navío no tripulado amenaza las flotillas que intentan acercarse a Gaza. Que unos terroristas que cometen atentados usando suicidas digan eso me parece puro cinismo. Según los terroristas palestinos la Armada palestina quiere introducir el drones marítimo para no tener que arriesgar las vidas de sus hombres. Y repito, esta queja es de organizaciones que ponen chalecos explosivos a su gente y la envían a autoinmolarse para asesinar israelíes. Los terroristas palestinos dicen: "Queremos denunciar estas medidas militares y estos anuncios intimidadores y apelar a los organismos internacionales para que hagan valer y protejan los derechos del pueblo palestino, dentro de sus aguas". Cuando Israel construyó un muro que impedía a los palestinos entrar en Israel el número de atentados terroristas se redujeron a la mínima expresión, el endurecimiento de las restricciones consiguieron acabar con las autoimmolacions de terroristas palestinos que mataron a cientos de civiles israelíes . Los terroristas palestinos denunciaron la construcción de este muro que dificultarles mucho sus actividades terroristas. Ahora se quejan de que un barco no tripulado puede dificultarles proveerse por mar de armas, el "Protector" sólo amenaza a los terroristas palestinos de Gaza y sus actividades, a los ciudadanos palestinos de Gaza que los amenaza son Hamás y otras organizaciones terroristas presentes en Gaza. 

La televisión israelí homenaje los atletas israelíes asesinados en Munich 

La televisión israelí que emitía la ceremonia de inauguración cortó la emisión durante un minuto para homenajear los 11 atletas israelíes asssassinats durante los Juegos Olímpicos de Múnich'72. Tras salir la delegación de los atletas israelíes que llevaban cintas negras en el brazo la televisión israelí cortó durante un minuto la emisión poniendo en pantalla las fotos de los 11 atletas muertos hace 40 años. La ministra israelí de Deportes, Limor Livnat asistió al evento llevando también una cinta negra puso de pie guardando un minuto de silencio durante el discurso del presidente del COI Jacques Rogge. El abanderado israelí, el surfista se haya Tzuberi, encabezó su delegación portando la bandera de Israel y llevando una bandera israelí bien visible en la cabeza.

El COI se negó a celebrar un minuto de silencio durante la ceremonia de inauguración de los Juegos Olímpicos alegando que eso no estaba contemplado por el protocolo de la ceremonia, pero en estos Juegos Olímpicos el COI pasarse por el forro sus normas aceptando la presencia de una delegación de atletas palestinos, un país que no existe, y por lo tanto, según las normas del COI no pueden participar, y con el agravante de que uno de los atletas palestinos es un terrorista de Hamás.

El 5 de septiembre de 1972 un comando terrorista palestino de la organización "Septiembre negro" secuestró 11 de los 20 atletas israelíes, después de asesinar a dos de los atletas la cosa complicarse mucho, se produjo un intento de rescate que fracasó y el resto de los atletas fueron asesinados.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Me parecen interesantes noticias..espero que la construcción de un tren entre Tel Aviv y Eilat se haga realidad en buena forma. Yo vi unas fotografías hace tiempo de la gran mega obra española del metro o tren subterráneo en la puerta del sol en Madrid y me pareció impresionante que construyeran tantos pisos subterráneos..En relación a la venta de armas creo sería bueno que esperaran algunos meses hasta conocer los acuerdos de límites a esas ventas por parte de la ONU. Veo que no hay ningún interés por parte de los países de desarmar a los pueblos.. En relación al Estado palestino y su aceptación por parte de Israel y otros Estados, creo que ambas formas son validas, las negociaciones directas y las resoluciones o recomendaciones de la ONU. Pienso que debería utilizarse más la diplomacia y la inteligencia especialmente entre pueblos que tienen formas de vida y culturas diferentes.
Espero que el Protector no ataque a barcos de la marina mercante o pasajeros...!
Me imagino que el mismo recordatorio que hace Israel de sus atletas asesinados, hace la policía alemana ante el oficial muerto en cumplimiento del deber y hasta los familiares de los palestinos muertos en ese terrible acto terrorista.

Jaume C. i B. ha dit...

En estos momentos hay una autopista que cruza el país de norte a sur, uniendo Tel Aviv con Eilat, la ciudad más al sur de Israel.

Suelen construirse estaciones en varias plantas en las que hay el metro, servicios de corta, media y larga distancia, y servicios de autobús.

Recuerda que los palestinos no solo se niegan a reconocer a Israel si no que hablan de destruir el Estado de Israel. Me parece que pedirle a Israel que reconozca a quien les quiere destruir está totalmente fuera de lugar. La ONU ni puede ni quiere desarmar a los palestinos, y tendrían que hacerlo.

El Protector está pensado para convencer a barcos hostiles que deben dar media vuelta, el armamento con el que lo han dotado puede hacer un daño relativo a barcos grandes, está pensado para atacar barcos rápidos. Si un buque de guerra mayor se aproximase a Israel de manera hostil no iban a ser los drones si no la marina y la aviación israelí.

La actuación de la policía alemana en aquellos días fue condenable. Para los palestinos es posible que sus terroristas fueran héroes pero fueron asesinos, no merecen ningún homenaje.