11 d’ag. 2012

Enverinen 11 infermeres al Pakistan per no respectar el Ramadà i un matrimoni pakistanès assassina la seva filla a Anglaterra

Enverinen 11 infermeres al Pakistan per no respectar el Ramadà i un matrimoni pakistanès assassina la seva filla a Anglaterra 

Enverinen 11 infermeres al Pakistan per no respectar el Ramadà 

11 infermeres d’un hospital pakistanès van ser enverinades mentre dinaven a la cafeteria de l’hospital. Les 11 infermeres van aprofitar una estona de descans per prendre una mica de te i dinar. Sobtadament van començar a trobar-se malaltes i van haver de ser hospitalitzades, algunes d’elles en estat greu. Pakistan és un Estat musulmà. En els països islàmics ara se celebra el Ramadà un període de dejuni obligatori per a tots els musulmans. Les investigacions han determinat que algú va voler enverinar les infermeres per no respectar el dejuni obligatori per a tots els musulmans durant el Ramadà.

Les 11 infermeres enverinades són cristianes, no musulmanes, i dinaven en dependències de l’hospital fora de la vista d’altres persones. Nasir William, sacerdot de la diòcesi de Karachi ha declarat que l’enverinament de les 11 infermeres “és un senyal que la societat pakistanesa no és tolerant. És un escàndol que les infermeres que salven les vides de milers de persones són susceptibles de morir a mans d’uns pocs ignorants”. 

Durant el període del Ramadà hi ha un increment dels actes de terrorisme islàmic. 

Un matrimoni pakistanès assassina la seva filla a Anglaterra 

El febrer de 2004 el cos sense vida i en avançat estat de descomposició de Shafilea Ahmed, de 17 anys, va ser trobat a la vora del riu Kent, al comtat de Cúmbria, nord d’Anglaterra. Havia desaparegut el setembre de 2003. A finals de l’any 2011 els pares de la noia Iftikhar Ahmed, de 52 anys, i Farzana Ahmed, de 49, van ser acusats formalment i processats per haver assassinat la seva filla asfixiant-la amb una bossa de plàstic. Divendres passat es va fer pública la sentència per aquest assassinat. El jutge va condemnar els pares de Shafilea a cadena perpètua – no menys de 25 anys – per l’assassinat de la seva filla ja que, segons paraules del jutge, “la seva preocupació” de ser avergonyits davant la seva comunitat “va ser més fort que l’amor per la seva filla”. “Vostès – els va dir el jutge als pares assassins – van escollir criar la seva família a Warrington (Cheshire) i, encara que vivien a Warrington, les seves actituds socials i culturals són les del Pakistan rural i aquestes són les que vostès van imposar als seus fills”. “Vostès van oposar-se que (Shafilea) vestís roba occidental i van oposar-se que tingués contacte amb nois. Se la va situar entre dues cultures, la cultura i forma de vida que ella veia al seu voltant, i volia adoptar, i la cultura i forma de vida que vostès volien imposar-li”. Malgrat que els pares de la noia van negar haver estat els assassins, una altra filla, Alesha de 23 anys va declarar durant el judici que els seus pares la van empènyer contra el sofà i la van ofegar amb una bossa de plàstic davant de tots els fills.

Els assassins van ser detinguts dues vegades, l’any 2003 per segrest i l’any 2010 per assassinat, però van ser alliberats primer per falta de proves, després sota fiança. La investigació duta a terme el 2008 va determinar que la noia va morir ofegada. En els països musulmans aquests casos són denominats “crims d’honor”, si una família considera que un dels seus membres ha avergonyit o deshonrat la família l’assassinen. 

La primera notícia tracta d’un grup d’infermeres cristianes en un Estat musulmà enverinades per algú que decideix que elles han de seguir els costums d’una religió que no és la seva, seguir un ritus que no és part de la seva religió. La segona notícia tracta de la incapacitat d’uns immigrants pakistanesos per adaptar-se als costums del país al qual han emigrat. Intolerància que els fa voler imposar els seus costums a persones d’altres creences i pretendre seguir vivint segons els seus costums en un país estranger.

Sol ser habitual caminant per Barcelona – i a molts altres municipis - veure aquestes dones musulmanes cobertes de cap a peus. Si critiques aquest fet surt algú dient que hem de respectar els seus costums, se’ns exigeix que siguem tolerants amb ells, però el respecte hauria de ser mutu, perquè les dones occidentals no poden anar a qualsevol país àrab vestides tal i com ho fan al món occidental?.













Envenenan 11 enfermeras en Pakistán por no respetar el Ramadán y un matrimonio paquistaní asesina a su hija en Inglaterra 

Envenenan 11 enfermeras en Pakistán por no respetar el Ramadán 

11 enfermeras de un hospital paquistaní fueron envenenadas mientras comían en la cafetería del hospital. Las 11 enfermeras aprovecharon un rato de descanso para tomar un poco de té y comida. Repentinamente comenzaron a encontrarse enfermas y tuvieron que ser hospitalizadas, algunas de ellas en estado grave. Pakistán es un Estado musulmán. En los países islámicos ahora se celebra el Ramadán un periodo de ayuno obligatorio para todos los musulmanes. Las investigaciones han determinado que alguien quiso envenenar las enfermeras por no respetar el ayuno obligatorio para todos los musulmanes durante el Ramadán.

Las 11 enfermeras envenenadas son cristianas, no musulmanas, y comían en dependencias del hospital fuera de la vista de otras personas. Nasir William, sacerdote de la diócesis de Karachi ha declarado que el envenenamiento de las 11 enfermeras "es una señal de que la sociedad pakistaní no es tolerante. Es un escándalo que las enfermeras que salvan las vidas de miles de personas son susceptibles de morir a manos de unos pocos ignorantes". 

Durante el periodo del Ramadán hay un incremento de los actos de terrorismo islámico. 

Un matrimonio paquistaní mata a su hija en Inglaterra 

En febrero de 2004 el cuerpo sin vida y en avanzado estado de descomposición de Shafilea Ahmed, de 17 años, fue encontrado a orillas del río Kent, el condado de Cumbria, norte de Inglaterra. Había desaparecido en septiembre de 2003. A finales del año 2011 los padres de la chica Iftikhar Ahmed, de 52 años, y Farzana Ahmed, de 49, fueron acusados ​​formalmente y procesados ​​por haber asesinado a su hija asfixiándola con una bolsa de plástico. El pasado viernes se hizo pública la sentencia por este asesinato. El juez condenó a los padres de Shafilea a cadena perpetua - no menos de 25 años - por el asesinato de su hija ya que, según palabras del juez, "su preocupación" de ser avergonzados ante su comunidad "fue más fuerte que el amor por su hija". "Ustedes - les dijo el juez a los padres asesinos - escogieron criar a su familia a Warrington (Cheshire) y, aunque vivían en Warrington, sus actitudes sociales y culturales son las de Pakistán rural y éstas son las que ustedes impusieron a sus hijos". "Ustedes oponerse a que (Shafilea) vistiera ropa occidental y oponerse a que tuviera contacto con chicos. Se la situó entre dos culturas, la cultura y forma de vida que ella veía a su alrededor, y quería adoptar, y la cultura y forma de vida que ustedes querían imponerle ". Pese a que los padres de la chica negaron haber sido los asesinos, otra hija, Alesha de 23 años declaró durante el juicio que sus padres la empujaron contra el sofá y la ahogaron con una bolsa de plástico delante de todos los hijos.

Los asesinos fueron detenidos dos veces, en 2003 por secuestro y el año 2010 por asesinato, pero fueron liberados primero por falta de pruebas, después bajo fianza. La investigación llevada a cabo en 2008 determinó que la chica murió ahogada. En los países musulmanes estos casos son denominados "crímenes de honor", si una familia considera que uno de sus miembros ha avergonzado o deshonrado la familia lo asesinan. 

La primera noticia trata de un grupo de enfermeras cristianas en un Estado musulmán envenenadas por alguien que decide que ellas deben seguir las costumbres de una religión que no es la suya, seguir un rito que no es parte de su religión. La segunda noticia trata de la incapacidad de unos inmigrantes paquistaníes para adaptarse a las costumbres del país al que han emigrado. Intolerancia que les hace querer imponer sus costumbres a personas de otras creencias y pretender seguir viviendo según sus costumbres en un país extranjero.

Suele ser habitual caminando por Barcelona - y en muchos otros municipios - ver estas mujeres musulmanas cubiertas de pies a cabeza. Si criticas este hecho sale alguien diciendo que tenemos que respetar sus costumbres, se nos exige que seamos tolerantes con ellos, pero el respeto debería ser mutuo, ¿porque las mujeres occidentales no pueden ir a cualquier país árabe vestidas tal y como lo hacen el mundo occidental?.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Creo que las dos noticias son impactantes y en el caso de las enfermeras nos muestra el fanatismo religioso hasta donde puede llegar. En el segundo caso, yo no entiendo por qué todavía los Estados aceptan personas como inmigrantes que nunca se van a adaptar a las nuevas formas de vida. Debería existir un compromiso de los inmigrantes con el nuevo país al que acceden , de respetar las nueva forma de vida especialmente si tienen hijos o van a tener hijos que serán educados en un nuevo medio social.. De lo contrario no deberían ser aceptados para vivir en un lugar en que no encajan … deberían regresar a su país.

Jaume C. i B. ha dit...

Resulta incomprensible que está gente emigre a países occidentales y pretendan seguir viviendo y haciendo exactamente lo mismo que en sus países de origen. Hemos confundido ser tolerantes con otras creencias con ser complacientes con gente que no es tolerante.