10 de jul. 2010

El Parlament decideix sobre les curses de braus

El Parlament decideix sobre les curses de braus


El Consell de Garanties Estatutàries considera que el Parlament de Catalunya pot decidir sobre la prohibició – o no – de les curses de braus a Catalunya. Serà el 28 de juliol quan es votarà la prohibició de les curses de braus. El CGE ha desestimat l'argument del Partit Popular que diu que només l'Estat pot legislar sobre aquesta matèria. El CGE ha recordat que les curses de braus són un espectacle més – on, i això ho dic jo, es torturen i maten animals per a diversió d'uns quants individus – i que en aquesta matèria ja s'ha legislat en altres Comunitats Autònomes.. A Catalunya l'any 2000 va prohibir l'accés dels menors de 14 anys, a les Illes Canàries les curses de braus van prohibir-les en base a la prohibició de maltractament d'animals. És a dir, a les Canàries no hi ha curses de braus des de 1991 i és evident que “Espanya no es destrueix” per més que des de certs sectors espanyolistes diguin que la prohibició de les curses de braus és un atac contra les essències pàtries hispàniques. El PP demostra la seva habitual incongruència al dir una cosa i fer la contrària. Si segons ells la matèria en qüestió només pot ser legislada per l'Estat, perquè tres CCAA del PP van intentar legislar per protegir les curses de brau al·legant que forma part de les essències pàtries?. Com sempre passa amb el PP, la mà dretana no sap que fa la mà ultradretana.




El Parlamento decide sobre las corridas de toros

El Consejo de Garantías Estatutarias considera que el Parlamento de Cataluña puede decidir sobre la prohibición - o no - de las corridas de toros en Cataluña. Será el 28 de julio cuando se votará la prohibición de las corridas de toros. El CGE ha desestimado el argumento del Partido Popular que dice que sólo el Estado puede legislar sobre esta materia. El CGE ha recordado que las corridas de toros son un espectáculo más - donde, y esto lo digo yo, se torturan y matan animales para diversión de unos pocos individuos - y que en esta materia ya se ha legislado en otras Comunidades Autónomas .. En Cataluña el año 2000 prohibió el acceso de los menores de 14 años, en las Islas Canarias las corridas de toros prohibieron-en base a la prohibición de maltrato de animales. Es decir, en Canarias no hay corridas de toros desde 1991 y es evidente que "España no se destruye" por más que desde ciertos sectores españolistas digan que la prohibición de las corridas de toros es un ataque contra las esencias patrias hispánicas. El PP demuestra su habitual incongruencia al decir una cosa y hacer la contraria. Si según ellos la materia en cuestión sólo puede ser legislada por el Estado, porque tres CCAA del PP intentaron legislar para proteger las corridas de toro alegando que forma parte de las esencias patrias?. Como siempre pasa con el PP, la mano derechista no sabe que hace la mano ultraderechista.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Me agrada que "el Consejo de Garantías Estatutarias considere que el Parlamento de Cataluña pueda decidir sobre la prohibición - o no - de las corridas de toros en Cataluña", creo que es muy importante y espero que el día 28 de julio voten en contra de las corridas de toro en vuestro territorio.

Jaume C. i B. ha dit...

El Consell de Garanties confirma que el Parlament té jurisdicció per legislar sobre les curses de braus dins del Principat. El PP ho negava oblidant el fet que ja hi havia una Comunitat Autònoma que ho havia fet l'any 1991, per tant, l'argument del PP era erroni.