26 de jul. 2010

El Parlament de Catalunya votarà dimecres la prohibició de les curses de braus

El Parlament de Catalunya votarà dimecres la prohibició de les curses de braus



El proper dimecres el Parlament de Catalunya votarà la prohibició de les curses de brau, sinó hi ha una baixada de pantalons generalitzada hi ha moltes possibilitats que les curses de braus siguin prohibides a Catalunya. Això a Espanya s'ho han prés molt malament, ho veuen com un atac a les essències pàtries hispàniques, tot oblidant que a les Canàries fa uns vint anys que les curses de braus van ser prohibides, i que jo sàpiga, Espanya no s'ha enfonsat, ni s'hi ha destruït, ni s'ha desintegrat. Però quan van veure que la iniciativa legislativa popular amb l'aval de quasi 200.000 firmes recollides pels antitaurins va entrar al Parlament de Catalunya als budells de la caverna els van agafar totes les cagarrines, "els malignes catalans volen prohibir les curses, Espanya es trenca", bevien pensar en alguna de les cavernes mediàtiques i polítiques de la capital de les Espanyes.

Hi ha algunes reaccions que només són pròpies d'una democràcia de pa sucat amb oli com l'espanyola, alguns pretenen negar als parlaments autonòmics la competència per prendre aquestes decisions. Incongruent aquesta posició ja que en alguns parlaments - diguem el de la Comunitat de Madrid - van fer una espècie de declaració en favor de les curses de braus, ja ho sé que no és pot decidir privar de competències a un Parlament simplement perquè a un determinat partit no li agraden les decisions que es prenen sobre un tema determinat i que en canvi un parlament que aquest partit controla pugui dir la seva sobre la mateixa qüestió.
En el PP tenen certa afició a dir disbarats per defensar les seves posicions, amb el que aconsegueixen deixar de pasta de moniato als que els escolten i que molta més gent se sumi a la posició oposada. Déu nostre Senyor no va beneir als pepers amb la lucidesa però si amb cert grau d'"il·luminació" i amb molt il·luminat, i per això ens trobem amb declaracions com la del diputat del PP Juan Manuel Albendea - membre de l'Associació Taurina Parlamentària - en què ha dit que el seu partit pot optar per una proposició de llei o un recurs d'inconstitucionalitat. Diu que "prohibir un espectacle taurí en una comunitat autònoma és com si demà a Andalusia li dóna per prohibir el futbol. És clar que resulta discriminatori a qui es priva d'assistir a un espectacle". Anem a pams i comencem pel final. És una poca-soltada comparar les curses de braus amb el futbol. El futbol és un espectacle on els "artistes" hi participen de forma voluntària, ni se'ls mata, ni se'ls sotmet a tortura clavant-los banderilles ni els van burxan des del damunt d'un cavall, alguna vegada surt algun jugador en camilla, però és un dels riscos que té qualsevol activitat esportiva, i tan competitiva com el futbol. Les curses de braus impliquen la tortura i mort d'un animal portat a la força, el torero si que hi és de grat, el toro no. Continuem. Desencertada l'al·lusió als andalusos ficant-los en aquest tema sense haver-ho demanat. Cal recordar que aquesta prohibició parteix d'un grup de ciutadans que van recollir quasi quatre vegades més de les firmes requerides per presentar una iniciativa legislativa popular. Això se'n diu democràcia i és una mostra que els ciutadans també poden fer propostes als Parlaments per a què legislin en un determinat sentit. Aquest diputat del PP contempla fer una proposició de llei o presentar un recurs al Tribunal Constitucional. Aquesta llei només afecta al Principat, seria un acte molt greu que el PP pretengués imposar la seva llei des d'altres cambres legislatives. I estant tan fresc el tema de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut crec que això seria un error i un insult als catalans per part del PP. En el PP estan segurs que si recorren aquesta llei que prohibeix les curses de braus el TC els donarà la raó, ja sabem que en aquest TC hi ha tres magistrats, justament els tres més conservadors, aquells que insistien en el tan ranci i franquista concepte de la "indivisible unitat de la nació espanyola" per carregar-se un Estatut democràticament aprovat pel poble de Catalunya quatre anys enrere, als quals els encanten les curses de braus més que una joguina a un nen. No hi ha com tenir a uns magistrats afins a la causa espanyolista i torera, oi, senyors del PP?.
Sembla que el PP pretén fer d'aquest assumpte un "casus belli" més per arremetre contra Catalunya, no hi ha res com assenyalar un boc expiatori per obtenir uns quants vots, quan el PP necessita vots, res millor que assenyalar als malvats catalans. Els socialistes espanyols no es posen del costat del PP però tot i advertir de la intenció del PP d'usar aquest tema per atacar a Catalunya prefereixen no posicionar-se contra el PP. Quan hi ha una agressió mantenir-se neutral és el mateix que posar-se al costat de l'agressor, i el PSOE no volen plantar cara al PP acaba, sense adonar-se, convertint-se en còmplice del PP.
Crec que dimecres la posició del nostre Parlament ha de ser clara i prohibir aquesta salvatjada de les curses de braus, el PP que faci el que vulgui, que facin una llei o recorrin la prohibició al seu Tribunal Constitucional, i després que els senyors magistrats i els diputats del PP se'n vagin junts a veure una cursa de braus tots ben juntets.
El Partit Popular ha prés la decisió de convertir qualsevol cosa que es decideixi a Catalunya en un argument de confrontació, però, diguem-ho clar, la confrontació són ells qui la volen, menteixen i obvien els fets. Obliden que a les Canàries fa vint anys que van prohibir-se les curses de braus, en això hem de felicitar als canaris que ens han passat davant prohibint aquest espectacle de tortura i mort, i el PP calla. No nego que els dirigents del PP siguin grans aficionats a les curses de braus, com ho són aquells tres magistrats conservadors del tribunal de capçalera del PP, el Tribunal (pre)Constitucional, però no poden convertir aquest assumpte en un argument més de confrontació, especialment després de la infame sentència de l'Estatut, un atac a la volutad democràtica dels catalans. Si tant agraden els toros als senyors del PP i als magistrats del TC que converteixin l'edifici del Tribunal (pre)Constitucional en una plaça de toros, així no hauran de sortir i sempre podran trobar-se els magistrats (pre)constitucionals amb els dirigents del PP.
Demanar responsabilitat als dirigents del PP sembla que és perdre el temps, estan desesperats, volen posar a Rajoy a la Moncloa, i no tenen escrúpols de cap mena per arribar a aquesta fi, si per guanyar uns quants vots a l'Altiplà castellà cal atiar la catalanofòbia amb el més ridícul dels arguments ho fan. Aquests patriotes de pandereta i simbomba que són els del PP creuen que es preferible governar un país dividit i enfrontat que un d'unit, on segurament ells no governarien.
La ILP antitaurina va arribar al Parlament de Catalunya complint tots els requisits que marca la llei amb quasi 200.000 firmes donant suport, només en calen 50.000, va ser discutida, es va escoltar a partidaris i detractors. I dimecres que ve serà votada pels diputats. Però no oblidem que aquesta ILP va sortir de la societat catalana, d'un grup de persones que van emprar el seu temps en aquesta tasca, no és una cosa matussera com la famosa i patètica recollida de firmes del PP contra Catalunya quan es tramitava l'Estatut a les Corts espanyoles, si, aquella que es va veure hàbilment sabotejada per molta gent que va posar en evidència com al PP no l'importaven les formes ni la legalitat. I dic, que aquella recollida de firmes era contra Catalunya perquè així va ser presentat pels dirigents del PP. Hi ha una escena digna d'un d'aquelles pel·lícules espanyoles, autèntics bodris de l'Espanya més rància i cutre, en què una senyora va apropar-se a la taula que el PP va situar en un carrer de les Espanyes, la senyora va preguntar si aquelles firmes eren contra Catalunya i la pepera al front de la taula li va respondre afirmativament. Per contra, aquesta recollida de firmes feta pels antitaurins s'ha fet de forma honesta i complint els requisits que marca la llei en quan a les dades dels firmants, el període de recollida de firmes, el nombre de firmes recollides que supera amb escreix la quantitat mínima requerida i el moment de presentar-la. L'admisió a tràmit de la llei es va fer segons marca el reglament, i això ho van fer uns ciutadans corrents, no cap partit polític. No va ser la befa insultant que va muntar el PP pels carrers de les Espanyes en la recollida de firmes contra Catalunya. Ara correspon al nostre Parlament votar la llei.
És curiós que els senyors del PP que van per Espanya donant-se aires de constitucionalistes - quan tots sabem que aquests barruts són uns franquistes - i de legalistes que a la que poden se salten les normes del seu propi país amb l'ajut d'un Tribunal Constitucional que va enterrar el seu prestigi el dia que va acceptar el recurs contra l'Estatut.
Espero que dimecres el nostre Parlament prohibeixi aquesta barbaritat dita curses de braus. Cal desterrar del nostre país aquesta salvatjada. Si els senyors del PP volen aprovar a la Comunitat de Madrid que tots els madrilenys vesteixin de toreros i les madrilenyes de goiesques, que ho facin. I si volen que organitzin curses de braus a l'Assemblea de Madrid i a la seu del Tribunal (pre)Constitucional.
La ILP va ser acceptada a tràmit pel Parlament fa uns mesos, molt abans que es fes pública la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut però els mitjans espanyolistes diuen que la ILP és una resposta a la sentència.
Els protaurins i aquells mitjans i partits que els donen suport han demostrat una incapacitat per defensar la seva causa amb honestedat i arguments, només han dit poca-soltades i, acabades aquestes, recorren a les mentides. I dir que la ILP antitaurina és una resposta a la sentència és una mentida, la ILP va presentar-se molt abans que el TC publiqués la sentència.
La relació de les curses de braus mai ha sigut tan idíl·lica com els protaurins intenten fer-nos creure. Un exemple és la situació que es va viure a Barcelona, a la ja desapareguda plaça de toros de la Barceloneta, situada aproximadament allà on hi havia un dipòsit de gas que fa molts anys va explotar amb l'ensurt consegüent per a tota la ciutat, jo encara m'enrecordo tot i que era molt jove, on va haver-hi un festeig amb uns toros mansos, els aficionats van sortir de la plaça i van iniciar-se una sèrie d'aldarulls que van acabar amb la crema dels convents de la ciutat. Les autoritats governatives de l'època van decidir bombardejar la ciutat des de Montjuïc per aturar els aldarulls i va produir-se una forta repressió. Els toros mansos van ser l'espurna que va fer esclatar una situació tensa que es vivia en aquella Barcelona sota vigilància i en la que l'arbitrarietat governamental era la llei vigent.


El Parlament de Catalunya votará el miércoles la prohibición de las corridas de toros

El próximo miércoles el Parlament de Catalunya votará la prohibición de las corridas de toros, sino hay una bajada de pantalones generalizada hay muchas posibilidades de que las corridas de toros sean prohibidas en Catalunya. Esto en España lo han tomado muy mal, lo ven como un ataque a las esencias patrias hispánicas, olvidando que en Canarias hace unos veinte años que las corridas de toros fueron prohibidas, y que yo sepa, España no se ha hundido, ni se ha destruido, ni se ha desintegrado. Pero cuando vieron que la iniciativa legislativa popular con el aval de casi 200.000 firmas recogidas por los antitaurinos entró en el Parlament de Catalunya en los intestinos de la caverna les cogieron diarreas varias, "los malignos catalanes quieren prohibir las corridas, España se rompe ", debían pensar en alguna de las cavernas mediáticas y políticas de la capital de las Españas. Hay algunas reacciones que sólo son propias de una democracia de poca monta como la española, algunos pretenden negar a los parlamentos autonómicos la competencia para tomar estas decisiones. Incongruente esta posición ya que en algunos parlamentos - digamos el de la Comunidad de Madrid - hicieron una especie de declaración en favor de las corridas de toros, ya sé que no se puede decidir privar de competencias a un Parlamento simplemente porque a un determinado partido no le gustan las decisiones que se toman sobre un tema determinado y que en cambio un parlamento que este partido controla pueda decir la suya sobre la misma cuestión. En el PP tienen cierta afición a decir disparates para defender sus posiciones, con lo que consiguen dejar de pasta de boniato a los que les escuchan y que mucha más gente se sume a la posición opuesta. Dios nuestro Señor no bendijo a los peperos con la lucidez pero si con cierto grado de "iluminación" y con mucho iluminado, y por eso nos encontramos con declaraciones como la del diputado del PP Juan Manuel Albendea - miembro de la Asociación Taurina Parlamentaria - en la que ha dicho que su partido puede optar por una proposición de ley o un recurso de inconstitucionalidad. Dice que "prohibir un espectáculo taurino en una comunidad autónoma es como si mañana en Andalucía le da por prohibir el fútbol. Claro que resulta discriminatorio al que se priva de asistir a un espectáculo". Vamos por partes y comencemos por el final. Es propio de un majadero comparar las corridas de toros con el fútbol. El fútbol es un espectáculo donde los "artistas" participan de forma voluntaria, ni se les mata, ni se les somete a tortura clavándole los banderillas ni les pincha desde encima de un caballo, alguna vez sale algún jugador en camilla, pero es uno de los riesgos que tiene cualquier actividad deportiva, y tan competitiva como el fútbol. Las corridas de toros implican la tortura y muerte de un animal llevado a la fuerza, el torero si que está por gusto, el toro no. Continuamos. Desacertada la alusión a los andaluces metiéndolos en este tema sin haberlo pedido. Hay que recordar que esta prohibición parte de un grupo de ciudadanos que recogieron casi cuatro veces más de las firmas requeridas para presentar una iniciativa legislativa popular. Esto se llama democracia y es una muestra que los ciudadanos también pueden hacer propuestas a los Parlamentos para que legislen en un determinado sentido. Este diputado del PP contempla hacer una proposición de ley o presentar un recurso al Tribunal Constitucional. Esta ley sólo afecta al Principat (Catalunya), sería un acto muy grave que el PP pretendiera imponer su ley desde otras cámaras legislativas. Y estando tan fresco el tema de la sentencia del Tribunal Constitucional contra el Estatut creo que eso sería un error y un insulto a los catalanes por parte del PP. En el PP están seguros de que si recurren esta ley que prohíbe las corridas de toros el TC les dará la razón, ya sabemos que en este TC hay tres magistrados, justamente los tres más conservadores, aquellos que insistían en el tan rancio y franquista concepto de la "indivisible unidad de la nación española" para cargarse un Estatut democráticamente aprobado por el pueblo de Catalunya cuatro años atrás, a los que les encantan las corridas de toros más que un juguete a un niño. No hay como tener a unos magistrados afines a la causa españolista y torera, ¿verdad, señores del PP?. Parece que el PP pretende hacer de este asunto un "casus belli" más para arremeter contra Catalunya, no hay nada como señalar un chivo expiatorio para obtener unos cuantos votos, cuando el PP necesita votos, nada mejor que señalar a los malvados catalanes. Los socialistas españoles no se ponen del lado del PP pero a pesar de advertir de la intención del PP de usar este tema para atacar a Catalunya prefieren no posicionarse contra el PP. Cuando hay una agresión mantenerse neutral es lo mismo que ponerse al lado del agresor, y el PSOE no quieren hacer frente al PP acaba, sin darse cuenta, convirtiéndose en cómplice del PP. Creo que el miércoles la posición de nuestro Parlament debe ser clara y prohibir esta salvajada de las corridas de toros, el PP que haga lo que quiera, que hagan una ley o recurran la prohibición a su Tribunal Constitucional, y después de que los señores magistrados y los diputados del PP se vayan juntos a ver una corrida de toros todos bien juntitos. El Partido Popular ha tomado la decisión de convertir cualquier cosa que se decida en Catalunya en un argumento de confrontación, pero, digámoslo claro, la confrontación son ellos quienes la quieren, mienten y obvian los hechos. Olvidan que en Canarias hace veinte años que prohibirse las corridas de toros, en eso tenemos que felicitar a los canarios que nos han pasado delante prohibiendo este espectáculo de tortura y muerte, y el PP calla. No niego que los dirigentes del PP sean grandes aficionados a las corridas de toros, como lo son esos tres magistrados conservadores del Tribunal de cabecera del PP, el Tribunal (pre) Constitucional, pero no pueden convertir este asunto en un argumento más de confrontación, especialmente después de la infame sentencia del Estatut, un ataque a la volutad democrática de los catalanes. Si tanto gustan los toros a los señores del PP y los magistrados del TC que conviertan el edificio del Tribunal (pre) Constitucional en una plaza de toros, así no tendrán que salir y siempre podrán encontrarse los magistrados (pre)constitucionales con los dirigentes del PP. Pedir responsabilidad a los dirigentes del PP parece que es perder el tiempo, están desesperados, quieren poner a Rajoy en la Moncloa, y no tienen escrúpulos de ningún tipo para alcanzar dicho fin, si para ganar unos cuantos votos en la Meseta española hay que azuzar la catalanofobia con el más ridículo de los argumentos lo hacen. Estos patriotas de pandereta y zambomba que son los del PP creen que es preferible gobernar un país dividido y enfrentado que uno de unido, donde seguramente ellos no gobernarían. La ILP antitaurina llegó al Parlament de Catalunya cumpliendo todos los requisitos que marca la ley con casi 200.000 firmas apoyándolo, sólo hacen falta 50.000, fue discutida, se escuchó a partidarios y detractores. Y el próximo miércoles será votada por los diputados. Pero no olvidemos que esta ILP salió de la sociedad catalana, de un grupo de personas que emplearon su tiempo en esta tarea, no es algo torpe como la famosa y patética recogida de firmas del PP contra Catalunya cuando se tramitaba la Estatuto en las Cortes españolas, si, aquella que se vio hábilmente saboteada por mucha gente que puso en evidencia como el PP no le importaban las formas ni la legalidad. Y digo, que esa recogida de firmas era contra Catalunya porque así fue presentado por los dirigentes del PP. Hay una escena digna de una de esas películas españolas, auténticos bodrios de la España más rancia y cutre, en el que una señora se acercó a la mesa que el PP situó en una calle de las Españas, la señora preguntó si aquellas firmas eran contra Catalunya y la pepera al frente de la mesa le respondió afirmativamente. Por el contrario, esta recogida de firmas hecha por los antitaurinos se ha hecho de forma honesta y cumpliendo los requisitos que marca la ley en cuanto a los datos de los firmantes, el periodo de recogida de firmas, el número de firmas recogidas que supera con creces la cantidad mínima requerida y el momento de presentarla. La admisión a trámite de la ley se hizo según marca el reglamento, y eso lo hicieron unos ciudadanos corrientes, no ningún partido político. No fue la burla insultante que montó el PP por las calles de las Españas en la recogida de firmas contra Catalunya. Ahora corresponde a nuestro Parlamento votar la ley. Es curioso que los señores del PP que para España dándose aires de constitucionalistas - cuando todos sabemos que estos caraduras son unos franquistas - y de legalistas que a la que pueden se saltan las normas de su propio país con la ayuda de un Tribunal Constitucional que enterró su prestigio el día que aceptó el recurso contra el Estatut. Espero que el miércoles nuestro Parlamento prohíba esta barbaridad llamada corridas de toros. Hay que desterrar de nuestro país esta salvajada. Si los señores del PP quieren aprobar en la Comunidad de Madrid que todos los madrileños vistan de toreros y las madrileñas de goyescas, que lo hagan. Y si quieren que organicen corridas de toros en la Asamblea de Madrid y en la sede del Tribunal (pre) Constitucional. La ILP fue aceptada a trámite por el Parlamento hace unos meses, mucho antes de que se hiciera pública la sentencia del Tribunal Constitucional contra el Estatut pero los medios españolistas dicen que la ILP es una respuesta a la sentencia. Los protaurinos y aquellos medios y partidos que los apoyan han demostrado una incapacidad para defender su causa con honestidad y argumentos, sólo han dicho majaderías y, terminadas estas, recurren a las mentiras. Y decir que la ILP antitaurina es una respuesta a la sentencia es una mentira, la ILP se presentó mucho antes de que el TC publicara la sentencia. La relación de las corridas de toros nunca ha sido tan idílica como los protaurins intentan hacernos creer. Un ejemplo es la situación que se vivió en Barcelona, en la ya desaparecida plaza de toros de la Barceloneta, situada aproximadamente donde había un depósito de gas que hace muchos años explotó con el susto consiguiente para toda la ciudad, yo aún me acuerdo aunque era muy joven, donde hubo un festejo con unos toros mansos, los aficionados salieron de la plaza e iniciaron una serie de altercados que acabaron con la quema de los conventos de la ciudad. Las autoridades gubernativas de la época decidieron bombardear la ciudad desde Montjuïc para detener los disturbios y se produjo una fuerte represión. Los toros mansos fueron la chispa que hizo estallar una situación tensa que se vivía en aquella Barcelona bajo vigilancia y en la que la arbitrariedad gubernamental era la ley vigente.