3 de nov. 2012

Espanya ens ha declarat la guerra?

Espanya ens ha declarat la guerra?
 

El passat 8 d’octubre dos F-18 de la Força Aèria Espanyola van sobrevolar el Ripollès realitzant vols rasants causant l’emprenyament general dels ripollesos. Incidents similars van produir-se al Berguedà. I el passat 25 d’octubre un vaixell de l’Armada espanyola va abordar els pesquers de Roses que sortien a feinejar per obligar-los a posar la bandera espanyola. El vaixell de l’Armada espanyola va interceptar els pesquers quan sortien del port de Roses i els van abordar per obligar-los a posar la bandera espanyola, el vaixell de guerra espanyol va impedir sortir a feinejar aquells pesquers que no disposaven de la “estanquera” a bord. A les 7 del matí el vaixell de guerra va interceptar els pesquers i va ordenar-los parar màquines, després han estat abordats, els mariners espanyols han informat els patrons dels pesquers catalans que havien de posar la bandera espanyola i que si no podien fer-ho perquè no en duien cap al vaixell havien de tornar a port.

Bloquejar un port amb un vaixell de guerra és un acte condemnable. S’hauria d’exigir que el govern espanyol expliqués aquest acte i els vols rasants sobre territori català. I haurien de rodolar caps dels responsables d’haver-ho ordenat.

Aquests incidents podrien tenir un propòsit d’intimidar-nos, jo crec que tenen aquest propòsit i que se’n podrien produir més incidents d’aquesta mena fins el dia de les eleccions.

Coincideixen aquests fets amb declaracions com les del tinent coronel Alamán, el general Pitarch o el vicepresident del Parlament Europeu, el peper Alejo Vidal-Quadras, així com alguns articles de la premsa ultradretana espanyola defensant l’ús de la força, inclosa alguna declaració de la dirigent ultranacionalista d’UPyD Rosa Díez.

Malgrat que afirmen que en el cas dels vols l’armament és simulat, això diuen ells, i s’ha sabut després, no té cap sentit que facin aquests vols sobre poblacions habitades, encara menys en les actuals circumstàncies. Aquests avions tenen la seva base a la base aèria de Saragossa. Aragó és prou gran perquè aquests avions realitzin aquests vols sobre gent que segurament ho gaudiran molt patriòticament, i així estalviaran combustible, i si no que aquests avions facin els seus vols rasants sobre el Ministeri de Defensa espanyol, així el ministre Morenés podrà gaudir del soroll dels avions.

L’Armada espanyola hauria de deixar de realitzar actes d’intimidació a la costa catalana abans que provoquin una tragèdia. O podrien anar a fer això mateix al port de Madrid, ara que Madrid vol ser el primer portde creuers d’Espanya.

 

 

 

 

 

¿España nos ha declarado la guerra?
 

El pasado 8 de octubre dos F-18 de la Fuerza Aérea Española sobrevolaron el Ripollès realizando vuelos rasantes causando el cabreo general de los ripolleses. Incidentes similares se produjeron en el Berguedà. Y el pasado 25 de octubre un barco de la Armada española abordó los pesqueros de Roses que salían a faenar para obligarles a poner la bandera española. El buque de la Armada española interceptó los pesqueros cuando salían del puerto de Roses y los abordaron para obligarles a poner la bandera española, el barco de guerra español impidió salir a faenar aquellos pesqueros que no disponían de la "estanquera" a bordo. A las 7 de la mañana el barco de guerra interceptó los pesqueros y les ordenó parar máquinas, después fueron abordados, los marineros españoles informaron a los patrones de los pesqueros catalanes que tenían que poner la bandera española y que si no podían hacerlo porque no llevaban ninguna en el barco debían volver a puerto.

Bloquear un puerto con un barco de guerra es un acto condenable. Se debería exigir que el gobierno español explicara este acto y los vuelos rasantes sobre territorio catalán. Y deberían rodar cabezas de los responsables de haberlo ordenado.

Estos incidentes podrían tener un propósito de intimidarnos, yo creo que tienen este propósito, y que se podrían producir más incidentes de este tipo hasta el día de las elecciones.

Coinciden estos hechos con declaraciones como las del teniente coronel Alamán, el general Pitarch o el vicepresidente del Parlamento Europeo, el pepero Alejo Vidal-Quadras, así como algunos artículos de la prensa ultraderechista española defendiendo el uso de la fuerza, incluida alguna declaración de la dirigente ultranacionalista de UPyD Rosa Díez.

A pesar de que afirman que en el caso de los vuelos del armamento es simulado, eso dicen ellos, y se ha sabido después, no tiene ningún sentido que hagan estos vuelos sobre poblaciones habitadas, aún menos en las actuales circunstancias. Estos aviones tienen su base en la base aérea de Zaragoza. Aragón es suficientemente grande para estos aviones realicen estos vuelos sobre gente que seguramente lo disfrutarán muy patrióticamente, y así ahorrarán combustible, y si no que estos aviones hagan sus vuelos rasantes sobre el Ministerio de Defensa español, así el ministro Morenés podrá disfrutar del ruido los aviones.

La Armada española debería dejar de realizar actos de intimidación en la costa catalana antes de que provoquen una tragedia. O podrían ir a hacer eso mismo en el puerto de Madrid, ahora que Madrid quiere ser el primer puerto de cruceros de España.

 

 

20 comentaris:

Maria Boix ha dit...

Per entendre la situació actual i veure què passa realment, ens hem de fer una pregunta: S’havien fet mai abans vols rasants o interceptat pesquers? A mi em sembla que no, per tant, si ara ho fan, és perquè volen espantar la població per reduir l’augment independentista. És la seva manera d’actuar, estan desesperats i, amb l’excusa de les maniobres, es treuen la pena que els produeix no poder-nos envair i reduir. El que no saben és que molts no tenim por i sabem què volem i, amb aquests actes, encara ens fan venir més ganes de marxar, de perdre’ls de vista. No hi ha crisi? Doncs que no es gastin els nostres diners amenaçant-nos.
Respecte a la teva demanda de fer rodar caps de responsables, més val que ens n’oblidem, què ha passat amb l’Alaman? Res. Amb l’Alejo? Res… és molt probable que el propi Gobierno de España hi estigui al darrera o li interessi.
Respecte al fet que Madrid vol ser el Primer Port de Creuers d’Espanya, quan ho vaig explicar a la gent, em prenien per boja. Que deixin de fer el ridícul, que no es pot tenir tot en aquesta vida.

Maria Boix ha dit...

Això ja és intolerable! http://araomai.cat/noticies/i/1952
A Europa deuen estar al·lucinant!

Maria Boix ha dit...

Això no és correcte!
http://www.libertaddigital.com/espana/2012-11-03/rosa-diez-no-es-la-primera-vez-recibo-amenazas-todos-los-dias-1276473261/ …
També podria ser que hagin estat ells mateixos...

Jaume C. i B. ha dit...

La veritat és que no recordo mai notícies sobre la intercepció de pesquers a la sortida dels ports per l’Armada. Em pregunto si això no seria més aviat feina de la Guàrdia Civil, si algú ho ha de fer, bloquejar la sortida d’un port amb un vaixell de guerra no ho trobo gaire normal, excepte en períodes de guerra.

M'agradaria conèixer el que ha pogut apedregar la seu d'UPyD a Barcelona, deu ser Superman o llançador olímpic de pedra perquè la seu està en un quart o cinquè pis d'un edifici de la Rambla.

UPyD va pressionar Suiss Air per tal que deixés d'usar el català a la megafonia dels avions:

http://cultura.e-noticies.es/swiss-air-elimina-el-catalan-por-las-presiones-de-upyd-24039.html


UPyD diu que el català és un dialecte:
http://politica.e-noticies.es/upyd-califica-el-catalan-de-dialecto-23140.html

Maria Boix ha dit...

Aquesta gent d'UPyD són uns pesats i impresentables. Que callin d'una vegada! A més, el català és una llengua i és la meva llengua materna i no la canviaré per cap altra.

No sabia que tinguessin la seu en un 4t o 5è pis però a la foto surt el vidre trencat.

Respecte Suiss Air, si abans ho feien tant de poder tenen aquests de UPyD per ara no fer-ho? Són uns venuts!

Jaume C. i B. ha dit...

Fa temps un informe de l'observatori de la llengua va advertir que els llibres de text de Castella-Lleó consideraven el català un dialecte del castellà, i si llegim molts textos franquistes quasi sempre titllen de dialecte del castellà la llengua catalana. Segurament la senyora Díez quan anava a escola estudiava sota aquests paràmetres.

Algunes notícies d'UPyD:
http://politica.e-noticies.es/rosa-diez-es-un-fraude-36990.html

Recordava que havien tingut la seu a les Rambles i que estava molt amunt però ara he vist que la seu actual està a la Gran Via de les Corts Catalanes, al principal. Si que és posible en aquestes circumstàncies.


http://es.wikipedia.org/wiki/Swiss_International_Air_Lines
"Durante el 2008 la compañía incluyó el catalán en las comunicaciones de cortesía de los vuelos entre Zurich y Barcelona, pero debido a las presiones del partido político UPyD y de ciudadanos españoles las retiró a mediados de diciembre del mismo año."
http://politica.e-noticies.es/upyd-califica-el-catalan-de-dialecto-23140.html
http://sociedad.e-noticies.es/swiss-air-quito-el-catalan-para-evitar-molestias-a-la-clientela-26272.html
http://cultura.e-noticies.es/swiss-air-elimina-el-catalan-por-las-presiones-de-upyd-24039.html

No sento cap llàstima per la seu d'UPyD.

Maria Boix ha dit...

No n'estic segura pels problemes d'esborrament de memòria que vaig patir, però jo diria que a 6è, 7è o 8è d'EGB a mi em varen ensenyar el català com a dialecte.

Quin partit més curiós UPyD. Si ja trobo molts defectes als partits, aquest és patètic.

Respecte Swiss Air, després de 20 anys en català que ara ho canviïn per un usuari, ja és massa. Si algun dia agafo un avió seu, em queixaré que no entenc què diuen per megafonia.

A mi tampoc em fa llàstima la seu d'UPyD però, si és que ha estat gent pro-independència ho condemno, no és el camí, no hem de fer-nos veure com a vàndals, és fer-nos baixar al nivell dels que no ens entenen, critiquen i no estimen. Nosaltres tenim la força dels sentiments i les paraules no la força bruta.

Jaume C. i B. ha dit...

Jo a Swiss Air per aquest motiu i a Ryan Air per altres motius les tinc a la llista negra.

UPyD tenen diferències internes i a Rosa Díez l'han acusat alguns altres dirigents d'autoritària, tampoc em sorprendria que haguessin estat ells mateixos.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Cronologia_de_la_repressi%C3%B3_del_catal%C3%A0
1976-2008. Es publiquen almenys 149 Reials Decrets i altres normatives per garantir l'obligatorietat de l'etiquetatge de productes alimentaris i d'altres en castellà front a l'única llei que hi ha, per exemple, a Catalunya.[28]
1986. Llei de patents que obliga el castellà en la documentació prestada.[29]
1989. Reial decret que aprova el Reglament del Registre Mercantil. Obliga que les inscripcions es facin exclusivament en castellà.

L'actual llei d'immersió lingüística és de l'any 98, encara que la primera va ser de l'any 1983, això vol dir que jo tenia 14 anys quan la van aprovar.

Maria Boix ha dit...

Jo només he agafat un avió dues vegades, però si ho torno a fer, ho tindré en compte.

Estic horroritzada, sabia que el català havia estat prohibit i perseguit però no sabia que la llista fos tan llarga.

Sí, la famosa immersió lingüística. Yeagov, tenim la mateixa edat. Fa poc vaig llegir l'antiguitat i vaig dir-me impossible, jo no n'he fet. Sí que en vaig fer però, tan penosa... Recordo que a 2n de BUP el llibre de Geografia me'l varen fer comprar en català perquè era obligat fer dues assignatures en català (l'altra no la recordo) però com que les professores eren castellanoparlants i, era una escola on no es feien servir els llibres, es va fer en castellà i a 3r de BUP el mateix.

Jaume C. i B. ha dit...

Em sembla que va ser l'Alfred Bosch que va dir que hi havia més de 500 disposicions legals contra la llengua catalana, però que podria ser que la xifra arribés al miler.

Maria Boix ha dit...

Imagina't! I estem tornant enrere. Mira el País Valencià i Ses Illes i, fixa't en el que intenten aquí.
I després ve el pallús del Rei i diu: «Mai no fou la nostra llengua d'imposició, sinó de trobada. Ningú no fou mai obligat a parlar en castellà. Foren els pobles més diversos qui féreu seu, per voluntat llibèrrima, l'idioma de Cervantes.» I jo no sabia de totes les prohibicions. Que se'n vagin a pastar fang!

Jaume C. i B. ha dit...

Cervantes usa el Quixot per criticar la societat del seu temps, fa viatjar el Quixot per arreu i diguem que a tots llocs tracten el pobre Quixot molt malament, Cervantes fa viatjar el Quixot fins a Barcelona a la que qualifica d'"archivo de la cortesía" i és a Barcelona on el Quixot recupera la cordura.
Joan Carles podia haver-se estalviat aquestes declaracions negant la persecució de la llengua catalana considerant que van ser els seus avantpassats els responsables d'aquesta persecució, i si demanés disculpes per les barbaritats comeses per la seva dinastia contra Catalunya no estaria pas malament.

Maria Boix ha dit...

Mira, si més no, Barcelona li va anar bé, que vinguin, a veure si els curem... ho necessiten.

Yeagov, més val que ens asseguem a esperar, seria molt cansat fer-ho drets. Aquestes disculpes, no arribaran mai. No són conscients de res.

Jaume C. i B. ha dit...

En realitat no espero que ens demanin disculpes, crec que no forma part de la seva forma de ser demanar disculpes.

Maria Boix ha dit...

No, no són conscients de fer res mal fet. Aquest és el seu mal.

Patric ha dit...

Entiendo que una declaración de guerra es algo formal.."mediante un documento de un Estado a otro, donde uno declara el inicio de las hostilidades"...pero es ciuerto también que a veces se inician guerras sin aviso previo. Me parece un poco absurdo pensar que los españoles les declaren la guerra a los catalanes porque entiendo que ellos los consideran parte del reino de España, sería como declararse la guerra asimismos..

Jaume C. i B. ha dit...

No sería nada nuevo, Patricia, que España se declarara la guerra a si misma, no sería la primera vez, tienen una larga tradición y práctica en ello.
Cabe recordar las guerras carlistas a lo largo del siglo XIX y la guerra civil en 1936-39.

Patric ha dit...

Me cuesta aceptar la idea de "guerra" contra Catalunya por parte de los españoles; pero ¿para ellos sería una "guerra justa" impedir que Catalunya, a quien consideran parte del Reino de España, se independentice?

Jaume C. i B. ha dit...

Con cierta periodicidad se producen en aguas de Gibraltar pequeños incidentes entre patrulleras españolas y británicas, no hay tiros pero si que se han producido choques entre estas embarcaciones. Y raro es el día que no hay algún cretino en la puerta de Gibraltar gritando "Gibraltar español". Cuando estuve visitando Gibraltar al entrar me encontré con un grupo que llevaba una pancarta y una bandera española que gritaban todo el rato "Gibraltar español", más tarde supe que uno de aquellos energúmenos era un dirigente del Partido Popular.
Si no estuviéramos en 2012 y siendo miembros de la UE ya habrían enviado el ejército a Catalunya a imponer su ley. El riesgo de todos estos incidentes es que alguien se ponga más nervioso de la cuenta. Lo ideal sería evitar estas acciones pero no va en el carácter español usar la razón, la bravuconería hispánica es famosa.

Maria Boix ha dit...

Patric, si miras por encima la historia de España, entenderás nuestros temores. España ODIA nuestra cultura y nuestra lengua y no entiende nuestro AMOR hacia ellas.