20 de maig 2012

Problemes interns d’alguns mitjans de comunicació


Problemes interns d’alguns mitjans de comunicació



Els tres mitjans citats són ideològicament (molt) conservadors i (molt) espanyolistes però en matèria econòmica defensen polítiques ultraliberals. La crisi els afecta a ells com afecta tots els mitjans de comunicació per la caiguda d’ingressos publicitaris principalment, però també hi ha una responsabilitat per la gestió empresarial que han dut a terme. En el cas de les televisions el major problema és que cada dia hi ha més canals a la TDT però els televidents no es multipliquen com ho fa el nombre de canals. El discurs fatxa i ultranacionalista espanyol té un mercat limitat, molt més del que els propietaris d’aquests canals creien, a Espanya hi ha menys fatxes del que es podria arribar a creure, i a Catalunya són encara menys. Si a les grans cadenes sovint els costa que un dels seus programes sigui vist per un 10% o un 15% de l’audiència, en aquests canals, (diguem-ne) conservadors, sovint l’audiència no arriba a l’1%. Tots tres canals dels quals parlaré a continuació han donat en algun moment les culpes dels seus problemes al govern de torn, però potser és que aquests mitjans van expandir-se pensant que arribarien a ser grans mitjans quan la realitat és que en el cas de les televisions fatxes el seu problema és que tenen audiències minses. No n’hi ha tanta audiència per a tants canals de televisió.



La COPE retalla els sous dels seus treballadors



La COPE, l’emissora de la Conferència Episcopal Espanyola ha plantejat als seus treballadors una reducció salarial global d’uns 3,5 milions d’euros perquè que la crisi va provocar una pèrdua del 20% dels ingressos publicitaris el darrer trimestre. Amb aquesta rebaixa salarial volen evitar un altre ERO temporal. Amb aquesta mesura, una més, la COPE vol estalviar 6 milions d’euros. També retallaran en viatges, dietes, col·laboradors i altres despeses.



També Intereconomía retallarà els sous als seus treballadors



La cadena fatxa per antonomàsia fa temps que té problemes econòmics. Intereconomía acumula 39 milions d’euros en pèrdues, i deu 40 milions d’euros (15 dels quals els deu als bancs). Fa uns mesos demanaven als seus televidents que contribuïssin donant diners a la cadena. L’ERO que planteja Intereconomía afecta a 200 dels 700 treballadors de la cadena, i a la resta els rebaixaran el sou un 10%. La majoria d’aquestes retallades afecten a Intereconomía Corporación, que gestiona els canals de televisió, i també afecta els departaments d’administració i operacions. Les mesures afectaran el diari del grup, La Gaceta, amb un ERO entre el 20 i el 30% dels 147 treballadors. Segurament podrien vendre’s el “gat remullat”, el “gall afònic”, potser algun tertulià o algun presentador, però sospito que la gent ara no està per comprar andròmines inútils. Algú s’imagina tenir a Serrano en un racó del saló dient “puta” i “guarra” a les visites?



Canal Català tanca la seva emissora a Tarragona



El Canal Català de Tarragona s’ha vist forçat a tancar la barraca, la desena de treballadors d’aquest canal ja van rebre una comunicació on se’ls feia saber que dilluns tancaven. Des de dilluns aquest canal deixarà d’emetre programes realitzats a Tarragona. El propietari de la cadena, l’italià Nicola Pedrazzoli va viatjar a Tarragona per informar els treballadors del tancament i va donar les culpes a CiU del tancament: “Des de que va començar l’any, totes les institucions públiques governades per Convergència i Unió, com per exemple la diputació de Tarragona, han retirat el seu suport econòmic a Canal Català Tarragona. Pedrazzoli té molt clar que CiU volia tancar la televisió i que per això van decidir deixar de posar diners i els considera els únics culpables”, va dir algú pròxim a la cadena. No eren vostès partidaris de la lliure empresa?. Doncs, això és la lliure empresa, si no véns el teu producte tanques, i Canal Català sembla que no acaba de saber vendre el seu “producte”.











Problemas internos de algunos medios de comunicación
Los tres medios citados son ideológicamente (muy) conservadores y (muy) españolistas pero en materia económica defienden políticas ultraliberales. La crisis les afecta a ellos como afecta a todos los medios de comunicación por la caída de ingresos publicitarios principalmente, pero también hay una responsabilidad por la gestión empresarial que han llevado a cabo. En el caso de las televisiones el mayor problema es que cada día hay más canales en la TDT pero los televidentes no se multiplican como lo hace el número de canales. El discurso facha y ultranacionalista español tiene un mercado limitado, mucho más de lo que los propietarios de estos canales creían, en España hay menos fachas de lo que se podría llegar a creer, y en Cataluña son aún menos. Si en las grandes cadenas a menudo les cuesta que uno de sus programas sea visto por un 10% o un 15% de la audiencia, en estos canales, (digamos) conservadores, a menudo la audiencia no llega al 1% . Los tres canales de los que hablaré a continuación han dado en algún momento las culpas de sus problemas al gobierno de turno, pero quizá es que estos medios se expandieron pensando que llegarían a ser grandes medios cuando la realidad es que en el caso de las televisiones fachas su problema es que tienen audiencias bajas. No hay tanta audiencia para tantos canales de televisión.

La COPE recorta los sueldos de sus trabajadores
La COPE, la emisora ​​de la Conferencia Episcopal Española ha planteado a sus trabajadores una reducción salarial global de unos 3,5 millones de euros para que la crisis provocó una pérdida del 20% de los ingresos publicitarios en el último trimestre. Con esta rebaja salarial quieren evitar otro ERE temporal. Con esta medida, una más, la COPE quiere ahorrar 6 millones de euros. También recortarán en viajes, dietas, colaboradores y otros gastos.

También Intereconomía recortará los sueldos a sus trabajadores
La cadena facha por antonomasia hace tiempo que tiene problemas económicos. Intereconomía acumula 39 millones de euros en pérdidas, y diez 40 millones de euros (15 de los cuales los debe a los bancos). Hace unos meses pedían a sus televidentes que contribuyeran dando dinero a la cadena. El ERE que plantea Intereconomía afecta a 200 de los 700 trabajadores de la cadena, y al resto los rebajarán el sueldo un 10%. La mayoría de estos recortes afectan a Intereconomía Corporación, que gestiona los canales de televisión, y también afecta a los departamentos de administración y operaciones. Las medidas afectarán el diario del grupo, La Gaceta, con un ERE entre el 20 y el 30% de los 147 trabajadores. Seguramente podrían venderse el "gato remojado", el "gallo afónico", quizá algún tertuliano o algún presentador, pero sospecho que la gente ahora no está para comprar trastos inútiles. ¿Alguien se imagina tener a Serrano en un rincón del salón llamando "puta" y "guarra" a las visitas?

Canal Catalán cierra su emisora ​​en Tarragona
El Canal Catalán de Tarragona se ha visto forzado a cerrar la barraca, la decena de trabajadores de este canal ya recibieron una comunicación donde se les hacía saber que el lunes cerraban. Desde el lunes este canal dejará de emitir programas realizados en Tarragona. El propietario de la cadena, el italiano Nicola Pedrazzoli viajó a Tarragona para informar a los trabajadores del cierre y echar las culpas a CiU del cierre: "Desde que comenzó el año, todas las instituciones públicas gobernadas por Convergència i Unió , como por ejemplo la diputación de Tarragona, han retirado su apoyo económico en Canal Catalán Tarragona. Pedrazzoli tiene muy claro que CiU quería cerrar la televisión y que por eso decidieron dejar de poner dinero y los considera los únicos culpables ", dijo alguien cercano a la cadena. ¿No eran ustedes partidarios de la libre empresa?. Pues, esto es la libre empresa, si no vendes tu producto cierras, y Canal Català parece que no acaba de saber vender su "producto".

3 comentaris:

patriciaroijonas ha dit...

Yo dudo que un medio de la ultra derecha pueda llegar a ser un gran medio o pueda llegar a tener una gran audiencia, siempre tendrán una audiencia limitada creo yo. Y más aun con una crisis económica financiera encima y tantos canales en competencia.

patriciaroijonas ha dit...

Yo dudo que un medio de la ultra derecha pueda llegar a ser un gran medio o pueda llegar a tener una gran audiencia, siempre tendrán una audiencia limitada creo yo. Y más aun con una crisis económica financiera encima y tantos canales en competencia.

Jaume C. i B. ha dit...

Su mayor problema es que la TDT tiene unos 60 canales, la competencia por la audiencia es terrible, y aunque alguien se los pueda mirar como una curiosidad antropológica, como el estudio de una especie en vías de extinción, el orco carpetovetónico, pero si los ves durante mucho rato te entran ganas de lanzar el televisor por la ventana. Los médicos recomiendan no ver Intereconomía durante demasiado rato ya que se desconoce si puede causar traumas a largo plazo.