14 d’oct. 2009

12-O: Dia de la Hispanitat

12-O

Dia de la Hispanitat, Evo Morales i La (sin)Razón

A La (sin)Razón no li ha fet cap gràcia que el president bolivià Evo Morales considerés el 12 d'octubre un “dia de dol” i critiqués que els països americans hagin celebrat una data que recorda una invasió que va portar la gana, la misseria i la malaltia als indígenes. Segons La (sin)Razón Evo Morales no recorda que aquesta data no només va significar l'arribada de Cristòfor Colom sinó també el vincle d'una sèrie de països lligats a una cultura en comú. La (sin)Razón és la que oblida que l'arribada de Colom a Amèrica va significa l'extermini de milions d'indígenes que en moltes zones d'Amèrica va ser total. Cert, entre els països llatinoamericans hi ha uns lligams culturals comuns, però els indígenes també tenien la seva cultura i una vida que en aquesta data va començar a truncar-se. Aquesta “Festa de la Hispanitat” – no fa gaires anys en deien “Dia de la Raça” – és una data que pels pobles indígenes va ser terrible, veure com a Espanya se celebra amb desfilades l'inici d'un genocidi és ofensiu.

Fatxes hispànics a Montjuïc

Tots els 12 d'octubre aprofitant el Dia de la Hispanitat la ultradreta espanyola fa a Barcelona un acte d'exaltació feixista. Aquest any han sigut 200 persones vingudes des d'Espanya a fer un mitin amb exhibició de banderes franquistes i interpretació de l'himne espanyol saludant a la romana. L'acte d'aquests galifardeus ultres, uns quants jovenets de cap buit de DN i quatre mòmies falangistes s'ha fet a Montjuïc sota la protecció de la policia que feia tasques d'interposició per si de cas. Ja fa uns quants anys que a aquests nois del pollastre i la salutació a la romana van ser autoritzats a muntar el seu circ ultra A Montjuïc, abans la feien a la Plaça dels Països Catalans però tots els anys es produïen incidents ja que els antifeixistes intentaven rebentar el mitin ultra i potser el cap d'algun ultra. Això la policia ho trobava lleig. Per impedir els incidents els van enviar A Montjuïc quan els haurien d'haver enviat de tornada cap a casa seva. La decisió d'autoritzar una acte polític o manifestació o no autoritzar-ho ha de ser presa pensant molt be en les conseqüències. No és gaire responsable que les autoritats autoritzin una manifestació ultra a Barcelona,Arenys de Munt o a qualsevol lloc de gent que ni viu en el nostre país i que vénen a pixar-se en el nostre país. Les notícies diuen que aquest grup de fatxes van malparlar dels referèndums independentistes com el d'Arenys de Munt. Això ho podien fer a casa seva. I recordar que l'apologia del feixisme que és el que fan aquests individus cada 12 d'octubre és un delicte, autoritzar aquest acte fa culpables del mateix delicte a aquells que l'hagin autoritzat.

Desfilades i xiulades

Com en altres 12 d'octubre a les Espanyes han celebrat aquest dia amb una sèrie d'actes entre els que hi ha treure els tancs al carrer i fer una desfilada marcial. Aquestes exhibicions de “poderío” hispànic són del tot innecessàries. Aquest any també s'ha xiulat a Zapatero. Li exigien la dimissió.


-----



Vídeo: Abucheos a Zapatero Desfile militar 12 octubre 2009 Día Hispanidad Fuerzas Armadas España

-----

12-O

Día de la Hispanidad, Evo Morales y La (sin)Razón

A La (sin)Razón no le ha hecho cabeza gracia que el presidente boliviano Evo Morales considerase el 12 de octubre un “día de duelo” y criticase que los países americanos hayan celebrado una fecha que acuerda una invasión que llevó la gana, la miseria y la enfermedad a los indígenas. Según La (sin)Razón Evo Morales no acuerda que esta fecha no nada más significó la arribada de Cristòfor Paloma sino también lo vínculo de una serie de países atados a una cultura en común. La (sin)Razón es la que olvida que la arribada de Paloma en América va significa el exterminio de millones de indígenas que en muchas zonas de América fue total. Cierto, entre los países latinoamericanos hay unos lazos culturales comunes, pero los indígenas también tenían su cultura y una vida que en esta fecha comenzó a truncarse. Esta “Fiesta de la Hispanidad” – no hace muchos años decían “Día de la Raza” – es una fecha que para los pueblos indígenas fue terrible, ver como en España se celebra con desfiles el inicio de un genocidio es ofensivo.

Fachas hispánicos a Montjuïc

Todos los 12 de octubre aprovechando el Día de la Hispanidad la ultraderecha española hace en Barcelona un acto de exaltación fascista. Este año han sido 200 personas venidas desde España a hacer un mitin con exhibición de banderas franquistas e interpretación del himno español saludando a la romana. El acto de estos esbirros ultras, unos cuantos jovencitos de cabeza vacía de DN y cuatro momias falangistas se ha hecho a Montjuïc bajo la protección de la policía que hacía tareas de interposición por si acaso. Ya hace unos cuantos años que a estos chicos del pollo y el saludo a la romana fueron autorizados a montar su circo ultra en Montjuïc, antes lo hacían a la Plaza de los Países Catalanes pero todos los años se producían incidentes ya que los antifascistas intentaban reventar el mitin ultra y quizá la cabeza de algún ultra. Eso la policía lo encontraba feo. Para impedir los incidentes los enviaron a Montjuïc cuando los deberían haber enviado de vuelta hacia su casa. La decisión de autorizar a una acto político o manifestación o no autorizarlo ha de ser tomada pensando muy bien en las consecuencias. No es muy responsable que las autoridades autoricen una manifestación ultra en Barcelona, Arenys de Munt o a cualquier lugar de gente que ni vive en nuestro país y que vienen a mearse en nuestro país. Las noticias dicen que este grupo de fachas despotricaron de los referéndums independentistas como el de Arenys de Munt. Eso lo podían hacer en su casa. Y recordar que la apología del fascismo que es lo que hacen estos individuos cada 12 de octubre es un delito, autorizar a este acto hace culpables del mismo delito a aquellos que lo hayan autorizado.

Desfiles y silbidos

Como en otros 12 de octubre en las Españas han celebrado este día con una serie de actos entre los que hay sacar los tanques a la calle y hacer una desfile marcial. Estas exhibiciones de “poderío” hispánico son del todo innecesarias. Este año también se ha silbado a Zapatero. Le exigían la dimisión.

5 comentaris:

Antoniatenea ha dit...

Lamentable todo...los desfiles militares y el despliegue de manifestaciones de poder...todo está desfasado, de hecho ni a la derecha le fascina ( acuérdate de Rajoy el año pasado con lo del coñazo)....Lo de los fachas ultra...siempre me ha parecido que son pocos y con poca importancia, déjalos que se desfoguen, no sé si alguien va a ver esas pequeñeces y salidas de tono inútiles.
Choca que no me guste el ejército ni nada relacionado pero las marchas militares sí, lo confieso.
A Zapatero lo abuchearon, sí, pero me gustaría ver qué opciones tiene este país que hubieran llevado la situación al éxito...NINGUNA!!...Es fácil protestar y ver los toros dedsde fuera.

Jaume C. i B. ha dit...

Recuerdo lo del coñazo de Rajoy, escribí un artículo al respecto con video incluido un video.
http://buscantraons.blogspot.com/2008/10/maana-tengo-el-coazo-del-desfile.html
http://mitele.telecinco.es/informativos/nacional/48518.shtml
Creo totalmente innecesario pasear los tanques por la calle. No me imagino a los médicos o a cualquier otra profesión desfilando por la calle el día de su patrón, y siempre me han parecido los desfiles militares como algo decimonónico.
-----
Lo que me preocupa de las manifestaciones ultras es que se trata de grupos que ni tan siquiera son de aquí. Son excursiones organizadas por estos grupúsculos con gente que vienen del otras provincias. No les niego el derecho a manifestarse pero ¿te imaginas organizar una manifestación catalanista por el centro de Toledo, Burgos o Salamanca?. Estos grupos antes hacían su mitin del 12-O frente a la Estació de Sants pero cada año había enfrentamientos, por eso se les envió a Montjuïc.
-----
Creo que los que abuchearon a Zapatero no tenían muy claro porqué lo hacían, solo que tenían que hacerlo. En su momento le abuchearon por no levantarse al paso de la bandera americana, y al año siguiente por idéntico motivo a pesar de que si se levantó. Nadie abucheó a Rajoy por calificar de "coñazo" al desfile. En otras manis organizadas del PP han gritado "Zapatero al hoyo con tu abuelo". Creo que lo de menos es el motivo por el que le silban y le abuchean.

Patric ha dit...

El 12 d'octubre es s'ha celebrat a diferents llocs del món hispà americà de diferent manera. Algunes celebracions són oficials com la que es fa a Espanya. Has publicat el que va dir Evo Morales sobre que és un dia de dol per als bolivians.

A Xile es va realitzar a Santiago una gran manifestació de cinc mil persones, maputxes i xilens que van marxar pels carrers del centre de Santiago per demanar "els drets profunds del poble-nació maputxe i denunciar la violència estatal que impera en territori ancestral, al sud del país. ". Ells van manifestar "el seu repudi a 500 anys de la invasió espanyola al Con Sud. També van expressar el seu rebuig al bicentenari que va a complir aviat l'Estat xilè, perquè diuen que per a ells han estat 200 anys de discriminació, de racisme, d'aclarir, tant en els nostres drets polítics, com territorials. Diuen que estan descontents amb la militarització que es dóna al sud del país, al seu territori maputxe, i especialment condemnen l'assassinat vil i despietat per part de carrabiners de Xile contra els seus germans per reivindicar els seus drets com a poble-nació maputxe. Ells pensen que la discriminació és part de la ignorància: del desconeixement que tenen d'ells. Diuen que per a ells la dictadura no ha acabat. Que la repressió contra el seu poble segueix tal qual, i que tenen vuit germans assassinats durant els governs de la Concertació, i que hi ha quaranta presoners polítics maputxe.
Ells creuen que el capitalisme és el principal responsable del patiment dels seus nens, ancians i dones. I que els carrabiners reprimeixen a sol • licitud dels latifundistes al sud, ia petició dels polítics de torn que hi ha a les diferents governacions. Creuen que el capital és l'instigador del divisionisme en el moviment social al país. I que els recursos naturals, per al capital, són una presa que intentaran aconseguir a través de qualsevol mitjà. Diuen que la seva forma de vida és una opció davant la forma impositiva d'organitzar les coses del capital. I que la seva lluita és lluita antiautoritària i anticapitalista. "

Jaume C. i B. ha dit...

Patricia: He comentat que el diari La Razón ha criticat les paraules d'Evo Morales en les que qualificava el Dia de la Hispanitat com un dia de dol. Aquest assumpte s'ha de veure des dels dos punts de vista:
Pels espanyols va suposar el començament d'un imperi molt extens del que se'n van aprofitar molt però poc en van aprofitar ja que al segle XVII la Corona de Castella malgrat tots els vaixells carregats de plata procedent d'Amèrica era un Estat en bancarrota.
Des del punt de vista dels natius americans l'arribada dels castellans (espanyols) va suposar un desastre total, en algun cas la desaparició de tota la població d'una determinada zona, l'esfondrament de les dues civilitzacions precolombines i molts altres desastres.
Allò que pels espanyols és un fet gloriós pels indígenes precolombins va ser una catàstrofe.
A La Razón no li van agradar les paraules de Morales perquè a La Razón estan ben convençuts que han de salvar aquests "indis incults i desagraïts". On s'ha vist que et queixis perquè l'mperi et vol exterminar per salvar la teva ànima pagana?.

Patric ha dit...

Jaume: D'acord amb que el descobriment i conquesta d'Amèrica per espanyols i portuguesos, té el significat principal que "per primera vegada hi ha dos mons que s'havien desenvolupat independentment un de l'altre, però que" les conseqüències d'aquesta trobada entre dos mons van ser dramàtiques per als nadius americans, arribant a produir la mort de milions de persones (guerres, esclavitud i, sobretot, malalties) i la desaparició de cultures. ".