3 d’oct. 2009

Comparen les curses de braus i els castellers

Santa Paciència

De la joventut diuen que és una malaltia que es cura amb els anys. Els prejudicis i la ignorància són una malaltia que tot i tenir cura es coneixen pocs casos de polítics espanyols que s'hagin curat. Si fa uns dies era un diputat del PSOE qui feia una desafortunada comparació entre les curses de braus i els castellers, ara ha sigut una diputada del PP qui infectada també pel virus de la ignorància i dels prejudicis contra Catalunya ha fet semblant comparació en una mostra de desconeixement d'una activitat que a més de l'element més espectacular i visible que és el d'alçar els castells té uns valors que molts polítics espanyols ignoren, especialment en el PP encara que no se n'escapen alguns del PSOE, els valors dels quals parlo són la convivència i la capacitat d'acceptar a qui en vulgui ser-ne part.

Santa Paciencia

De la juventud dicen que es una enfermedad que se cura con los años. Los prejuicios y la ignorancia son una enfermedad que aún teniendo cura se conocen pocos casos de políticos españoles que se hayan curado. Si hace unos días era un diputado del PSOE quien hacía una desafortunada comparación entre las corridas de toros y los castellers, ahora ha sido una diputada del PP quien infectada también por el virus de la ignorancia y de los prejuicios contra Catalunya ha hecho similar comparación en una muestra de desconocimiento de una actividad que además del elemento más espectacular y visible que es el de alzar los castillos tiene unos valores que muchos políticos españoles ignoran, especialmente en el PP aunque no se escapan algunos del PSOE, los valores de los que hablo son la convivencia y la capacidad de aceptar a quien quiera ser parte.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Reclames perquè han comparat les curses de toros amb els castellers que són dues coses molt diferents. Com bé assenyales tu la construcció de castellers comporta "el valor de la convivència i la capacitat d'acceptar a qui vulgui ser part.". Entenc tambiénque les persones aprenen des de joves a treballar en equip, cosa que afavoreix la unió i la confiança mútua. En aquests grups totes les persones són útils. Entenc també que de vegades se'ls s'utilitza per a la integració social o per lluitar contra el racisme. ".
Evidentment no hi ha una comparació veritable entre la tauromàquia i els castellers.

Jaume C. i B. ha dit...

No es pot comparar una activitat que ensenya valors positius amb una que consisteix en un espectacle basat en fer patir un animal.