17 d’oct. 2011

Intercanvi de presoners

Intercanvi de presoners

El SPI publica la llista de terroristes palestins que seran alliberats
El Servei Penitenciari d'Israel ha fet pública la llista dels primers 477 terroristes palestins engarjolats a Israel que seran lliurats com a part de l'acord entre l'Estat d'Israel i l'organització terrorista palestina Hamàs. El nombre total és de 1027 però aquests 477 seran alliberats al mateix temps que Hamàs alliberi el soldat israelià Gilad Shalit, segrestat fa cinc anys en territori israelià per un grup de terroristes que van fer una incursió.
La llista inclou 450 homes i 27 dones, entre els que hi ha alguns condemnats a cadena perpètua. Després d'aquest intercanvi Israel alliberarà 550 terroristes palestins més. Entre els terroristes que seran alliberats n'hi ha que estan implicats en el segrest de Shalit.
Els familiars de les víctimes dels atemptats terroristes han enviat una carta al primer ministre Binyamin Netanyahu demanant-li que no alliberi a aquests criminals. Els terroristes de la llista disseminats per diverses presons d'Israel estan sent concentrats en un sol centre.
L'exèrcit israelià ha augmentat el nivell d'alerta davant la possibilitat que es produeixi un atemptat terrorista que intenti impedir el compliment de l'acord i assenyalen tant a terroristes palestins com a la dreta israeliana. Es tem que grups terroristes palestins com la Gihad Islàmica decideixin atacar el sud d'Israel amb coets, però també que grups de la dreta israeliana intentin aturar els autobusos que traslladaran els terroristes per alliberar-los.
Hamàs canvia d'opinió en l'últim minut
Els negociadors palestins tenen un mal costum, poques vegades accepten asseure's a negociar, menys vegades arriben a acords, però sembla que els resulta quasi impossible complir amb els acords que signen. L'acord entre els negociadors palestins i israelians deixava lliures a 1027 terroristes palestins a canvi de l'alliberament del soldat israelià Shalit segrestat fa cinc anys quan els terroristes palestins van realitzar una incursió al territori israelià. Ha estat tornar a casa seva i els negociadors palestins demanen l'alliberament de més terroristes. En concret, ara demanen l'alliberament de totes les dones terroristes detingudes, l'acord només parlava de 27, però ni els palestins saben exactament quantes són perquè Hamàs diu que són 34, i el Ministeri d'Assumptes de Presoners de l'Autoritat Palestina diu que són 38.
Alleugerir el bloqueig de Gaza
El govern israelià s'ha compromés a no atacar a cap dels terroristes palestins alliberat en compliment de l'acord d'intercanvi entre Hamàs i Israel sempre que aquests no provin de cometre atemptats terroristes contra l'Estat d'Israel. Israel també es compromet a alleujar el bloqueig de Gaza si es compleixen algunes condicions: Que Israel i Hamàs continuin dialogant per arribar a algun acord. Israel reobrirà els passos fronterers amb Gaza si Hamàs accepta que els observadors internacionals tornin a la zona i que l'Autoritat Palestina s'ocupi de vigilar els passos fronterers.

 





Intercambio de prisioneros
El SPI publica la lista de terroristas palestinos que serán liberados
El Servicio Penitenciario de Israel ha hecho pública la lista de los primeros 477 terroristas palestinos encarcelados en Israel que serán entregados como parte del acuerdo entre el Estado de Israel y la organización terrorista palestina Hamas. El número total es de 1027 pero estos 477 serán liberados al mismo tiempo que Hamas libere al soldado israelí Gilad Shalit, secuestrado hace cinco años en territorio israelí por un grupo de terroristas que hicieron una incursión.
La lista incluye 450 hombres y 27 mujeres, entre los que hay algunos condenados a cadena perpetua. Después de este intercambio Israel liberará 550 terroristas palestinos. Entre los terroristas que serán liberados hay algunos que están implicados en el secuestro de Shalit.
Los familiares de las víctimas de los atentados terroristas han enviado una carta al primer ministro Binyamin Netanyahu pidiéndole que no libere a estos criminales. Los terroristas de la lista diseminados por varias cárceles de Israel están siendo concentrados en un solo centro.
El ejército israelí ha aumentado el nivel de alerta ante la posibilidad de que se produzca un atentado terrorista que intente impedir el cumplimiento del acuerdo y señalan tanto a terroristas palestinos como a la derecha israelí. Se teme que grupos terroristas palestinos como la Yihad Islámica decidan atacar el sur de Israel con cohetes, pero también que grupos de la derecha israelí intenten detener los autobuses que trasladarán a los terroristas para liberarlos.
Hamás cambia de opinión en el último minuto
Los negociadores palestinos tienen una mala costumbre, pocas veces aceptan sentarse a negociar, menos veces llegan a acuerdos, pero parece que les resulta casi imposible cumplir con los acuerdos que firman. El acuerdo entre los negociadores palestinos e israelíes dejaba libres a 1027 terroristas palestinos a cambio de la liberación del soldado israelí Shalit secuestrado hace cinco años cuando los terroristas palestinos realizaron una incursión en territorio israelí. Ha sido volver a su casa y los negociadores palestinos piden la liberación de más terroristas. En concreto, ahora piden la liberación de todas las mujeres terroristas detenidas, el acuerdo sólo hablaba de 27, pero ni los palestinos saben exactamente cuántas son para Hamás dice que son 34, y el Ministerio de Asuntos de Prisioneros de la Autoridad Palestina dice que son 38.
Aliviar el bloqueo de Gaza
El gobierno israelí se ha comprometido a no atacar a ninguno de los terroristas palestinos liberado en cumplimiento del acuerdo de intercambio entre Hamás e Israel siempre que éstos no prueben de cometer atentados terroristas contra el Estado de Israel. Israel también se compromete a aliviar el bloqueo de Gaza si se cumplen algunas condiciones: Que Israel y Hamás continúen dialogando para llegar a algún acuerdo. Israel reabrirá los pasos fronterizos con Gaza si Hamás acepta que los observadores internacionales vuelvan a la zona y que la Autoridad Palestina se ocupe de vigilar los pasos fronterizos.

4 comentaris:

Patric ha dit...

Me parece excelente que por fin se intercambien los prisioneros entre Israel y Palestina. No creo que en esta ocasión Hamas cambie de opinión ya que es muy importante lo que está sucediendo. Que bueno que Israel reabra los pasos fronterizos con Gaza, espero que la paz entre ambos pueblos se haga de una vez por todas.

Jaume C. i B. ha dit...

Finalmente el canje se ha realizado pero si que es cierto que en las últimas horas algún sector de Hamás había intentado cambiar las condiciones del acuerdo. Cabe recordar que este acuerdo se ha hecho entre el Estado de Israel y Hamás, la Autoridad Palestina parece haber sido marginada en la negociación, algo que debería plantearnos una cuestión fundamental: ¿Quien manda realmente en Palestina?. Sé que dirás que es la Autoridad Palestina porqué es el organismo reconocido internacionalmente, pero, ¿es realmente así?.
Empecemos diciendo que la Autoridad Palestina no pinta nada en Gaza, en Gaza manda Hamás.
En el caso del canje de prisioneros podemos ver que la AP ha quedado al margen de la negociación, y podemos ver que en otras reuniones para negociar acuerdos de paz es Hamás quien se queda al margen o incluso quien afirma que el acuerdo no va con ellos.
No podemos hablar de Palestino hasta que las dos organizaciones palestinas lleguen a un acuerdo que deje claro quien representa a los palestinos. Porqué llegar a un acuerdo con unos y que los otros digan que no va con ellos me parece un despropósito.
Los palestinos siguen haciéndonos perder el tiempo a todos de una forma lamentable.

Lobby ha dit...

Hola Jaume, queda clar que hi ha una pugna entre l'AP i Hamas per saber qui mana i a qui han de seguir els palestins.
Darrerament l'AP va fer molts punts davant el poble palestí a l'ONU i amb aquest intercanvi els ha fet ara Hamas, potser una jugada del govern israelià per mantenir dividits als palestins.
El que també queda molt clar és que val molt més la vida d'un israelià que la de un palestí vist el intercanvi.
Jo particularment sempre m'he posicionat a favor d'Israel i això m'ha dut a molts insults cap a la meva persona, pel que he decidit no opinar en aquest conflicte.
Avui ja he opinat novament, espero se'm respecti l'opinió.
Salutacions i gràcies per ser sempre tant objectiu.

Jaume C. i B. ha dit...

Benvingut Lobby. L'Estat d'Israel sempre ha fet grans espforços per recuperar la seva gent. Tenim el cas de Shaliit, i d'altres soldats israelians morts en diversos conflictes, però també el cas de ciutadans seus segrestats com seria el cas dels passatgers israelians d'un avió d'Air France segrestat i que els terroristes palestins i dos mercenaris alemanys van portar fins a Uganda. Israel va organitzar una operació de rescat molt complexa per recuperar els seus compatriotes retinguts a Entebbe (Uganda), i molts altres exemples com una operació per treure als jueus iemenites.
És a dir, Israel vetlla per la seva gent d'una manera que cap altre país ha fet mai.