20 de jul. 2012

Els icarians “naveguen” cap a Àustria

Els icarians “naveguen” cap a Àustria 

La illa grega d’Icària ha decidit trencar amb Grècia i unir-se a Àustria aprofitant la crisi que viu Grècia. Icària va formar part de l’Imperi Otomà i fa 100 anys van unir-se amb Grècia mitjançant un contracte o tractat que ara ha caducat. Els icarians acusen l’Estat grec d’haver-se oblidat de l’illa i han decidit votar en referèndum passar a formar part d’Àustria.

Hi ha alguns trets comuns. Dos països (Icària i Catalunya) que acaben descobrint el mal negoci que és formar part d’uns Estats fallits, corruptes i espoliadors (Grècia i Espanya). Grècia i Espanya tenen en comú altres coses apart de ser Estats fallits, corruptes i espoliadors, també són Estats intervinguts del sud d’Europa, mediterranis, la reina d’Espanya és grega, han estat dictadures en temps molt recents. Espanya i Grècia també tenen en comú que territorialment també s’estan desfent.

Els icarians volen ser austríacs, els catalans, però, hem de ser catalans i europeus, però des de la nostra condició de catalans.







Los icarianos "navegan" hacia Austria 

La isla griega de Icaria ha decidido romper con Grecia y unirse a Austria aprovechando la crisis que vive Grecia. Icaria formó parte del Imperio Otomano y hace 100 años se unieron con Grecia mediante un contrato o tratado que ahora ha caducado. Los icarianos acusan al Estado griego de haberse olvidado de la isla y han decidido votar en referéndum pasar a formar parte de Austria. Hay algunos rasgos comunes. Dos países (Icaria y Cataluña) que acaban descubriendo el mal negocio que es formar parte de unos Estados fallidos, corruptos y expoliadores (Grecia y España). Grecia y España tienen en común otras cosas aparte de ser Estados fallidos, corruptos y expoliadores, también son Estados mediados del sur de Europa, mediterráneos, la reina de España es griega, han sido dictaduras en tiempos muy recientes. España y Grecia también tienen en común que territorialmente también se están deshaciendo. Los icarianos quieren ser austriacos, los catalanes, sin embargo, hemos de ser catalanes y europeos, pero desde nuestra condición de catalanes.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Será entretenido conocer como termina la historia de los icarianos..!

Sergi ha dit...

tard o d'hora el destí ens portarà allà on ens mereixem; potser cap a Àustria...!